Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Už měsíc se pereme s nějakým nachlazením. Byl s tím 3 týdny doma, léčil se Mucosolvanem, nezabral tak potom Endormedem či jak se to jmenuje…dávam mu celaskon a bronchovaxom… opět jsem ho dala do školky když dobral léky… ještě občas pokašlával a ráno se musel vyčistit nos a pak celý den byl dobrý, ale chodil čtyři dny a je to tu opět. To samé se mi zdá.
Zahlenění, rýma, chrchlák, ale taky nekašle tak strašně.
Večer měl zvyšenou teplotu 37.4°C a zmizela sama do hodiny, což je divný ne. V noci mu větrám. Nos čistím dětskou mořskou vodou. Po celou dobu.
Každopádně ráno dobrý, teplota proste jen tu hodinu. Doma řádí jako jindy, chová se normálně.
Vzala jsem ho k doktorovi a crp čistý, takže dostal pamycon a doporučil sirup Bronchipret.
Jak se toho zbavit proboha prosím ![]()
No to bych taky ráda věděla. Mám doma dítě už 4 týdny a stejně ráno kašle ![]()
Zkuste podpořit imunitu i něčím jiným..vitamin D a my dáváme ještě H2 Immunity drink, je to prášek rozpustný ve vodě, kombinace vitamínů
Vykaslat se na vsechny leky co pises a posilit imunitu.
Celaskon je nekde na urovni placeba, takze cecko aspon 500 mg par dni, zinek 20 mg, 3* denne caj s medem, k posteli nakrajet cibuli, na noc zvlhcovac.
To je takovy asi zaklad.
@Lucie_Sx píše:
Vykaslat se na vsechny leky co pises a posilit imunitu.
Celaskon je nekde na urovni placeba, takze cecko aspon 500 mg par dni, zinek 20 mg, 3* denne caj s medem, k posteli nakrajet cibuli, na noc zvlhcovac.
To je takovy asi zaklad.
Napodobne.
Dcera měla něco podobného loni, od září do konce roku byla ve školce suma sumárum tak 3 týdny, jinak byla pořád nemocná. Letos je zatím zdravá, nic extra pro budování imunity neděláme, jen se snažím do ní dostat dost ovoce a zeleniny. Podle mě si tím skoro každé dítě musí projít, než si tu imunitu vybuduje ![]()
@Bubla Bůčková budou mu čtyři. Do té doby u doktora leda na preventivce.
Nemocný párkrát za tu dobu.
Teď jsme tam už potřetí od začátku školky, ale přijde mi to furt jako ta samá nemoc ![]()
@Lucie_Sx tak prosim poraďte co přesně koupit
v lékárně mi nacpali celaskon tak proč bych jim neměla věřit no ![]()
@MP Evik on mi prave nekasle nejak extra hodne. Jen se ho to drzi uz fakt dlouho. Ted mu zas spis teče z nosu.
@Dandie22 píše:
@Margery tak to taky držím palce.![]()
Díky, dneska zakončuje tím, že kašle opět víc a má zase zvýšenou teplotu
no do pondělka musí být zdravá, musí už fakt do školky ![]()
Zkusila bych konvičku na výplach nosu (do ní koncentrát slané vody). Děti v tomto věku to s určitou podporou zvládaly. A měly to jako prevenci celkem dlouho. A i když byly ok, tak jsem zírala, kolik „bordelu“ to vypláchlo.
Vím, že jde o kašel, ale konvičku celkově považuji jako prevenci nemocí dýchacího ústrojí.
@Dandie22 píše:
Ahoj. Už měsíc se pereme s nějakým nachlazením. Byl s tím 3 týdny doma, léčil se Mucosolvanem, nezabral tak potom Endormedem či jak se to jmenuje…dávam mu celaskon a bronchovaxom… opět jsem ho dala do školky když dobral léky… ještě občas pokašlával a ráno se musel vyčistit nos a pak celý den byl dobrý, ale chodil čtyři dny a je to tu opět. To samé se mi zdá.
Zahlenění, rýma, chrchlák, ale taky nekašle tak strašně.
Večer měl zvyšenou teplotu 37.4°C a zmizela sama do hodiny, což je divný ne. V noci mu větrám. Nos čistím dětskou mořskou vodou. Po celou dobu.
Každopádně ráno dobrý, teplota proste jen tu hodinu. Doma řádí jako jindy, chová se normálně.
Vzala jsem ho k doktorovi a crp čistý, takže dostal pamycon a doporučil sirup Bronchipret.
Jak se toho zbavit proboha prosím
Já začala jako prevenci dávat dceři kapky Lichořeřišnice. Taky, že ještě nebyla vůbec nemocná.