Chytí miminko nachlazení od tatínka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
193
17.10.24 13:26

Nachlazeni u miminka

Dobrý den,
máme doma 6 týdenní dceru a partner (taťka malé) je nachlazený. Je možnost, že by to od něj mohla malá chytnout? Říká se, že by neměly, když jsou děti kojené, že mají dobrou obranyschopnost. Děkuju za rady a prosím zdržte se hnusných komentářů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14684
17.10.24 13:35

Určitě to může chytnout. Kojení není až takový zázrak. Mohla by to chytnout i od tebe, kdybys byla nachlazená, přestože bys v mléku měla protilátky přesně proti této nemoci. Ať se tatínek s malou nemazlí, po každém smrkání si myju ruce, kašle a kýchá ideálně do ruky (a opět hned umýt) nebo do kapesníku, který hned vyhodí (a umyje si ruce). To by mělo stačit, ani roušku v takovém případě nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.10.24 14:03

Podle mě je právěže dost velká šance, že by to mohla od něho chytit. S malými dětmi se toulíš, mojkáš, posunkuješ, jsi v těsném kontaktu. Toto vše je třeba na nějaký čas vynechat, pokud máš obavy, že by malá mohla onemocnět. Případně i ať spí v jiné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3318
17.10.24 14:07

Může a nemusí - blbá rada vim :lol:. Já když se vrátila domu z porodnice tak starší dcera dobírala antibiotika na anginu pár dní po návratu to chytla mladší dcera, do týdne jsem měla anginu já a miminko to nechytlo. Doporučila bych omezit kontakt tatínka a miminka, mýt si ruce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
17.10.24 14:24

Mně tvrdila pediatra, že 3 m miminko nemůže mít rýmu. Podle mně rýmu mělo a mělo bublinu u nosu i v té ordinaci. Byla to bohužel nějaká potvora, která způsobí jak rýmu, tak zánět ledvin. Naštěstí se to po rozjetí v ledvinách, díky horečkám, chytlo včas. Ale ATB u miminka taky nejsou ideální. U souseda, o týden staršího, v tu dobu furt léčila cosi jiného, moč nenabrala, a pak měl poškozenou ledvinu. Byla bych opatrná se soplivcem poblíž miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
17.10.24 14:32
@Okta píše: Více

To je hrozny blabol. Nechapu, jak tohle kuze rict. Moje 3tydenni mela poradnou rymu a kasel. Ale bez horecky, k lekari jsme nesly.

A znam 2 miminka, ktera mela v cca mesici zanet prudusek. Jedno bylo hospitalizovano. Druhe ne, ale jen proto, ze jeho maminka je pediatricka a zvladla to s nim doma.

Jinak bych taky drzela soplivce od miminka. Pokud tim spoluvcem neni mama. A k tomu dodrzovat to, co jsem psala v prvnim prispevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
17.10.24 14:41

První dcera byla dlouho kojená a velmi málo nemocná, druhá je nedonošená a i když ji kojim už přes rok, tak několikrát už měla rýmu nebo teploty…každé dítko reaguje jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
18.10.24 09:24

@Cullenka19 Moje dcery obě dlouho kojené, žádnou nemoc jako miminko ani batole nechytly. Poprvé měly rýmu a kašel at po 3 roce když začaly chodit do školky. Do té doby nic a to jsme rozhodně nežily v nějaké izolaci. Takže já na účinky kojeni věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
18.10.24 09:36

Já mám 4 dcery a kojila jsem je 20 měsíců, 9 měsíců, 2,5 roku a 2,5 roku. Plně do 6, 5, 6 a 5 měsíců. A přesto třetí a čtvrtá chytly od starších hnusné virózy už v pár týdnech. Druhá byla ve 4 týdnech hospitalizovaná s horečkou 39,2. Ode mě nebo táty nic nechytly, protože my se dokážeme chovat zodpovědně. Nekašleme do prostoru, myjeme si ruce po smrkání apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
18.10.24 09:40

Dcera byla kojena a chytla kde co, už od miminka. A to jsem ji kojila přes 2 roky a stejně chytne vše co kolem snad jen prolitne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
18.10.24 09:51
@Alca1212 píše: Více

No vidíš, teď jsem si vzpomněla, že já a sestra jsme nebyly kojené vůbec a já jsem měla až do konce gymplu zameškáno jen kvůli rehabilitacím na propadlý hrudník a jednu „nemoc“, kdy jsem snědla, co jsem neměla, takže jsem měla silné trávicí potíže. Ani v chřipkových sezónách jsem nic nechytla. Mladší bratr byl kojený 2 měsíce, ten měl těžké astma. No a nejmladší bratr byl kojený 3 roky a byl pořád na hromadě, už od miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7689
18.10.24 10:40

Můj manžel chytil covid zrovna ten druhý týden dovolené po narození dítěte :roll: Takže se většinou zdržoval v jiném pokoji a i doma nosil respirátor a dítě to nechytlo ani já, ale určitě nějakou obezřetnost i když jste spolu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.10.24 11:36

Ano může to chytit. Kojení není spásné. Jen většinou třeba dítě má lehčí průběh. Ideálně ať partner k miminku nechodí ( případně s respirátorem ) a udržuje čisté ruky.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
18.10.24 11:39

Všechny děti jsem kojila dlouhou a záleželo co dítě. Jedno z dětí první ATB už v 6 týdnech, druhé zatím nikdy ( 4 roky ). Třeba ale Covid chytilo to dítě bez ATB dokonce 2×.

• Citovat
  • Upravit
115
18.10.24 12:06

Může to chytit, syn měl také rýmu ve dvou týdnech a byl to děs, hrozně se dusil během spaní a kojeni. Doporučuji infekčního člověka v rámci možností izolovat, není to legrace. Syn ji chytil od staršího sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí