Školky a imunita

16
14.10.24 15:41

Školky a imunita

Zdravím,

syn (2,5 r) začal chodit do dětské skupiny. V září tam byl 2 dny a kašlal-to si myslím, že nebylo vinou té dětské skupiny, ale možné pořádné nedoléčení. Byli jsme potom dva týdny doma, potom jsme jeli k moři, kde se to vše uklidnilo.

Načež jsme v říjnu byli tři dny a syn se vrátil s rýmou. Potom mu to přešlo na kašel a teď má docela ošklivý zánět průdušek. No, prostě.. Chápu, že je asi „normální“ být zezačátku stále nemocný. Máte to některá stejně? Jako, zatím za tu skupinu spíš platíme, než abychom jí doopravdy navštěvovali. Změní se to? Bereme betaglukany a probiotika.

Doktorka mi řekla, že bychom tam radši chodit neměli, protože ho tím spíš trápíme, jak je z toho hned nemocný. Ale já určitě musím jít v únoru do práce a prostě se bojím, že to bude úplně stejné jako teď, ale budu do toho chodit (nebo spíš nechodit) do práce. Tak nevím, jak tuto situaci řešit. Navíc ho nechci v únoru prostě poslat na každý den do školky, když tam teď může chodit jen pár dní v týdnu..

Možná si nejdu úplně pro radu, ale je to možná spíš takový povzdech, protože jsme skoro furt doma a já jsem z toho už na nervy..

No, zdraví zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.10.24 16:23

Dcera chodila od 2 let do dětské skupinky, byla nemocná skoro pořád (týden skupinka, 2-3 týdny doma). Tvoří se jim imunita. Další rok ve školce už byla nemocná o dost méně a teď (3.rok v institucích) už asi půl roku nestonala vůbec (ťukám). Tu dětskou skupinu jsme taky platili a taky jsme si říkali, zda to za to sporadické chození stojí za to platit. Ale vydrželi jsme a nelituju.

• Citovat
  • Upravit
16345
14.10.24 16:28

Syn chodí do DS od září a doma byl zatím minulý týden, lehce nachlazeny, tak jsme raději nechali doma. Jinak zatím dobré. Taky čekám, co kdy přijde. Chodí tam teda denně a denně tam i spí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.24 16:30

Ano, malý je nemocný taky pořád, pár dní chodí do školky a okamžitě rýma, horečky a další dva týdny je doma a pořád dokola. Chodí do školky druhý rok a je to stále stejný.

• Citovat
  • Upravit
ZinaJudita1
14.10.24 16:31

Povzdech… takže jsi na nervy z toho, že jsi se synem 2,5 let doma? Nevím no, ale tohle mi přijde docela tristní :nevim: Obvykle děti nastupují do mateřské školy až ve věku 3 let, do té doby to s nimi musí maminky doma vydržet a nemůžou z toho být na nervy :roll: Moje dítě šlo do školky teď v září a mělo přes 3 roky… Tak když už si to dítě pořídím, tak je mi asi jasné, že se o něj budu muset starat. Navíc je úplně normální, že při nástupu do takových zařízení jako je DS nebo MŠ, budou děti ze začátku nemocné, to se prostě stává a máme to tak všichni. Teď tu byla diskuze, nedávejte do školky nemocné děti :lol:

Příspěvek upraven 14.10.24 v 16:34

• Citovat
  • Upravit
3142
14.10.24 16:33

Co na tohle říct.. prostě vydržet! Myslím, že těmi probiotiky a betaglukany děláš pro imunitu dost, přidej vit. C, D a dost pohybu na čerstvém vzduchu. Rozhodně je dobře, že jsi ho dala do DS už teď, snad si do února aspoň trochu imunitu vybuduje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
747
14.10.24 16:38

Já dala starší dceru do školky od ledna s tím, že do práce půjdu v září, právě aby si zvykla a přímořila se. Asi to nebylo tak zlé jako u vás, ale taky byla dost často doma. Řekla bych tak dva týdny ve školce, týden až dva doma. Promořila i o rok mladší sestru. Teď jsem nastoupila do práce v září, starší ve školce, mladší ve skupině a zatím byly obě ten měsíc a půl zdravé. Takže teď jsem to zakřikla a v noci dostanou horečku. :D Ty začátky nejsou nic moc, ale má potenciál se to lepšit. Tak snad to bude i u vás. A očr pohotovost z nás tedy drží muž, abych se nemusela hned bát, že přijdu o práci/zasednou si na mě… i když můj šéf taky pořád někde lítá s vlastními dětmi, takže pochopení by měl. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
14.10.24 17:26

@ZinaJudita1 ale já nejsem nervní z toho, že je se mnou doma, ale z toho, že je furt nemocný a je mi ho líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
14.10.24 17:35

@ZinaJudita1 myslíte, že mi vadí, že se o své dítě musím starat? Doufám, že jste si touhle zprávou pomohla v asi špatném pondělku. Jinak nechápu, proč to takhle překrucujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
14.10.24 17:37

@Meda2022 Dobře, ale tak jsi ho neměla dávat tak brzo do DS. Mohla jsi počkat až bude mít 3 roky a pak ho dát do Mš. Já jsem svoje děti nikdy do DS nedávala, vždycky až do školky. Starší syn je taky narozený v zimě, přesto do školky nastupoval normálně až v dalším školním roce, takže měl dokonce 3 roky a 7 měsíců.
Navíc v DS jsem kdysi pracovala a vím, na jakém principu to přihlašování stojí. DS je pro rodiče, kteří prokážou, že mají zaměstnání. No a co udělala většina mamineček, která byla na RD? No napsala to pěkně na chlapa a už to šlo, šup starší dítě do DS… málokterá maminka skutečně pracovala, většina si chtěla spíše trochu odpočinout :P
Když si vybavím kolik je na emiminu diskuzí o snažení a testování, jak vehementně se dnešní ženy snaží otěhotnět a jak touží po miminkách… no a pak, jak to vyroste, to hned strkají do jeslí, místo toho, aby si užívaly na RD s těmi dětmi že, tak dlouho je to najednou nebaví a jsou na nervy z nemocných dětí… tak je mi smutno :roll:

• Citovat
  • Upravit
72725
14.10.24 17:39

Záleží na okolnostech. Máš jedinacka? Pak je to mnohem horší. Kluk nastoupil letos do ms, ale starší nám v době jeho mladí donesli domů ledacos, takže letos zatím 1× rýma a teď tedy brutální střevní chripka. Takže uvidíme. Ale když nastoupil nejstarší, bylo to peklo, 5 dní ve školce, 14 dní doma. A pořád dokola :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
14.10.24 17:43

@ZinaJudita1 Teda.. Tvoje komentáře jsou absolutně zbytečně agresivní, proč? Špatně jsi se vyspala? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
14.10.24 17:47

@martina.se je to jedináček právě. Nemocný ani moc nebývá. Jen to asi bude prostě bude trvat, než si tu imunitu vytvoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
14.10.24 17:47

@ZinaJudita1
Já ti nevím, v mém okolí si 9 z 10 maminek RD neužívá. Je něco špatně s těmi maminkami, nebo někde jinde? Máš něco proti odpočinku?

Zakladatelko je to bohužel normální, syn byl první rok v kolektivu skoro v kuse nemocný. Druhý rok už to bylo mnohem lepší. Jediné, co nám pomohlo, byl Juvenil. I z okolí jsem na něj slyšela kladné ohlasy, tak můžete vyzkoušet.

Příspěvek upraven 14.10.24 v 17:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
14.10.24 17:49

@Andyss o juvenilu jsem taky četla, plus ještě jsem četla o kozím kolostru.. tak uvidíme, co pomůže. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí