Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Roupy ma celkem velke procento populace a u deti je to casty problem, nemas se za co stydet, klidne staci hracka z hriste od ditete, ktere muze mit vajicka za nehty, nakaza je velmi jednoducha a u deti obzvlast, protoze si strkaji prsty do pusy. Prelecili jste se i vy? Nemusite mit příznaky, ale muzete je mit a pak si to doma dokola predavate, zbavit se jich muze byt problem, doktori pisi nedostatecne davkovani leku casto. Jiank ta vajicka jsou i v prachu, ulpivaji na oredmetech a vydrzi dloihoy myslimy ze i dny na vzduchu, famt staci dat do pusy hracku a je to zniva, rano to chce umyt rucey nehty, strihat na kratko, umyt hned zadecek a prat, vytirat, otirat a dezinfikovat predmety se kterymi dite prichazi do styku..
@astoret dekuji za reakci.My jsme se neléčili, dle pediatra není třeba pokud nemáme příznaky. Hygienu opravdu dodržuji v bytě velmi důslednou. Pracka pere defakto denně. Lozni prádlo a ručníky peru min.1× týdne. Dezinfikuji denně wc, umyvadlo. Nehtiky máme zastřižené velmi kratce(stižené 2× v týdnu)
Fakt mne to štve… ![]()
Ahoj, také jsem měla zkušenost u syna, když byl ve školce. Přidala jsem hodně česneku do jídla, česnekové kapky atd. K tomu do zadečku Bio kokosový olej před spaním na noc injekcí s kulatým koncem a druhý den bylo po nich. Ideálně ten olejíček dávat 3 dny po sobě. Lze opakovat kdykoliv si stěžuje na svědění a do druhého dne je po problému. K tomu častěji mýt ruce a naučit správné umývání rukou (za nehty, každý prst zvlášť atd.). U nás to stačilo, tak třeba to zabere i vám ![]()
Chudák malej. Nedostatečné dávkování Vermoxu. Bohužel je i na příbaláku. Rozumní lékaři už to ví a předepíší funkčnější dávky. Přeléčit celou rodinu (řekněte si praktikovi o recept) a dávat děcku něco na prevenci. Mohou způsobit záněty močových cest i u kluků. Vlezou mrchy všude.
Maminky, už dvakrát do pul roku se pereme s roupy u našeho syna. Zacne to nočním pláčem.
Malý nechodí do školy, nechodíme do center, na hygienu a čistotu jsem pedant, ručičky myjeme po každé toaletě mýdlem, z venku taktéž. Lozni prádlo převlékám 1× týdne, peru po kazem dnu, denně měníme čisté prádlo, které projde sušičkou i žehličkou. Koupeme každý den v dětských mýdlech/sprch.gelech.Tak sakra proč!!!připadám si, jako špína…
Dnes v noci zase pláč a zase jsem je viděla:(jsem úplně zoufalá a s hanbou pokrájím opět k pediatrovi.