Nachlazení v prvním trimestru

3221
10.6.10 08:48

nachlazení v prvním trimestru

Ahoj. :-) v pondělí jsem byla na UTZ a zřejmě jsem v 5 - 6 týdnu, srdíčko ještě vidět nebylo. od toho pondělka mě trápí brutální rýmá, bolest v krku, nateklé uzliny… Doktor říkal že na antibiotika to není, mám to zkusit vyležet… :-?
Každopádně se chci zeptat, zda má někdo stejnou zkušenost, bojím se, že by to mohlo mít vliv na vývoj miminka… :-(
Poraďte prosím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2618
10.6.10 08:53

ahoj, taky jsem byla v prvnim mesici nemocna. Mela jsem i teploty a mimco mam zdrave :). Takze zadny strach. Brala jsem jen jednu lzicku jitroceloveho sirupu denne a lezela. Neboj, bude to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
10.6.10 08:57

Ahojky, nejsem lékař, takže asi moc neporadím, ale myslím, že pokud nemáš horečky, tak to nebude takový problém. Já měla na začátku těhu taky rýmu jako hrom, ale v krku mě nebolelo…Co vím, tak jediné co v těhu můžeš je Paralen, krátkodobě prý nevadí ani Olynth(raději bych volila dětský) bez porady s doktorem nic jiného neber. Určitě bude všechno v pořádku, nestresuj se a opravdu to zkus vyležet s čajíkem. Držím palečky a věřím, že to bude OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
10.6.10 08:59

Ahojky, já měla v 1. trimestru angínu s antibiotiky a teď má malý 15,5 měsíců a všechno je OK. Takže žádná katastrofa, být nemocná v těhulkovství, to není, neboj :wink: Ten jitrocelový sirup jsem pila taky (je hnusný, ale zabírá), pak je dobrý taky lipový čaj a na kloktání mi zabral Stopangin (ale o tom se raději poraď s dr). Jinak jediný prášek co můžeš po celou dobu těhotenství, je Paralen, ale to už asi víš :-) Přeji co nejrychlejší uzdravení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
10.6.10 09:03

no to je zvláštní. gynekolog mi řekl že paralen Ano, v lékárně se zhrozila, že určo ne v prvním trimestru, ve druhé lékárně mi řekla to samé - že NE, že maximálně acylpirin a jen při teplotě.
:think: Pro jistotu jsem šla k obvoďákovi a ten mi řekl že paralen určitě ne, ten acylpirin jen kdyby bylo nejhůř… tak nevím. tady čtu, že paralen jo, a přitom by se neměl…
Radši neberu nic, ale docela mě to mate… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
10.6.10 09:08

Ja jsem pred tydnem dobrala antibiotika,ale předtim jsem se snazila to vylecit na rady dr. jsem si v lekarne koupila vincentku v pastilkach na cucani neni to nic moc ale na ten krk to docela pomuze a taky vincentku ve spreji do nosu.Ta ti vubec neublizi doporucili mi to jak v lekarne ,tak i ma obvodni dr.Je to v podstate jen leciva mineralka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2618
10.6.10 09:10

Hodne holek bere paralen. Ja ho ale taky radeji nebrala. Muzes zkusit ale nejaka homeopatika. Ty ti 100% neublizi. A jsou i na chripku. A do nosu Vincentku. To je jen slana voda…a pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.6.10 10:03

Ahoj. Předně přeju brzké uzdravení :kytka: .

Neboj, já byla při prvním těhotenství takhle nemocná každou chvilku. Nebezpečná může být déletrvající horečka, takže kdyby ti lezla teplota nahoru, radši si vezmi paralen než bys ji měla nechat vystoupat moc. Paralen nevadí, když ho nebereš moc. Můj gynekolog mi říkal, že Paralen je menší zlo než horečka a když jsem to pak říkala obvoďákovi, tak mi to jen potvrdil. Hlavně lež a počítej s tím, že k uzdravení budeš potřebovat trochu víc času než jako netěhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.6.10 10:27

Do nosu jsou fajn kapky Pinosol. Můžou i těhule a krásně voní po borovici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
10.6.10 12:27

Ahoj,ja byla v prvnim trimestru taky nachlazena, precijen,mimco si z tebe bere vse potrebne a na tebe uz tolik nezbyva :) Nebrala jsem na to nic a za par dnu to preslo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
10.6.10 19:21

Zdravím, já si tím taky prošla, dr mi řekl, že jitrocelovým sirupem nic nezkazím a na ten krk mi to hodně pomohlo a do nosa jsem si stříkala aspoň vincentku a pod nosem mazala větrovou mastí, abych ho měla aspoň chvíli průchodný.....přeju brzké uzdravení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
11.6.10 08:22

moc děkuji za rady… :lol: Včera jsem přišla na to, že bolest v krku mi způsobují dvě veliké afty… Takže pofičím do lékárny pro radu… Uzliny mám nateklé trochu pořád :-? a do toho všeho se přidal usazený kašel… :nevim:
Takže to zkusím přes víkend vyležet… doufám že to přejde a miminku nijak neublíží… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
13.6.10 10:02

Tak co se týká toho paralenu: V lékárně mi řekli, že 1.trimestr acylpirin, ve 2. a 3. trimestru paralen. Díky bohu, že jsem si ten acylpirin tehdy nevzala!!! Zavolala jsem totiž mé gynekoložce (je velice zkušená), a tu málem chytla mrtvice, když se dozvěděla, co mi v lékárně poradili!!! Prý si vzít více acylpirinů, tak je to jistý potrat, neboť způsobuje krvácivost. Bylo mi z těch lékárníků tehdy na omdlení stejně tak jako mé gynekoložce. Takže tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.10 19:50

Ahojky, já měla taky několikrát virozu a v pohodě. Vincentka, homeopatika, jitrocelový sirup a Sinupret(bylinky). Držím plaečky ať je Ti brzo dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.6.10 10:12

ahoj, taky bych se toho nebala, i kdyz ty uz jsi asi fit :lol: me taky chytily uzliny a na ORL mi daly penicilin, na gynde mi ho schvalily…na zacatku to vubec nevadi, jelikoz mimco neni spojeny s mamcou, takze se niceho neboj…pro kamosku v 5mesici je to horsi, ale taky ji dali penicilin, ten je pry ok…ale antibiotika teda ne…
me teda do toho jeste chytily zuby, nejdriv moudraky a ted uz asi vsechny :-( nevite, co by mohlo pomoci?!? nemuzu moc jist, pit, polykat, bleee… :-x :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí