Nachlazení, bojím se dehydratace

20.9.13 16:15

Nachlazení,bojím se dehydratace.

Ahoj holky, mám už 4 dny holku (11 měsíců) nachlazenou, má rýmu, kašel a teď druhý den teploty kolem 38-38,5.Dnes je nějaká neklidná, unavená, ukňouraná, docela dost ji slzí očička a teče z nich takový žlutý hnis, to má doufám jen od rýmy. Bojím se aby nebyla dehydrovaná, mlíčko tedy ráno a večer pije, celkem tak 350-400ml. Přes den toho moc nesní aby měla vodu alespoň z jídla a hlavně nechce skoro vůbec pít čaj, jen si ucucne a to je vše, celkem cca 20-30ml.Je možné aby byla dehydrovaná když aspoň něco vypije? A kdy jet případně na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6536
20.9.13 16:20

Dehydrovaná může bejt kdyby měla průjem tím se může odvodnit a dostane z těla i minerály jinak to z očiček je taky rýma, ale rýmou a kašlem nebude dehydrovaná, pije mlíčko, občas nějakou vodu cucne nebo čajík k obědu bych dávala polévku, jinak kdyby byla dehydrovaná míň by čůrala tak jestli čůrá jako obvykle tak je to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.13 16:24

@renda81 čůrá míň než obvykle, zkusím polévku udělat, sice mi je nechtěla jíst ale zkusit to můžu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
20.9.13 16:26

@ježourek x.x.x čůrá o hodně míň? jinak pije takhle málo i když je zdravá nebo víc jestli to není že má i rozdrážděnej krček tak se jí nechce polykat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.9.13 16:28

Při teplotách je obvyklé, že čůrá míň. Ale jinak zkoušej často nabízet pití. Dehydrataci poznáš tak, že přestane čůrat téměř úplně, nebo bude moč hodně tmavá a zapáchá (mnohem víc, než normálně)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.13 16:35

@renda81 O hodně ne, ale je to o něco znát. Zatím moč není cítit, barvu má jako obvykle tak snad to bude v pořádku. A taky mě štve že ji musím pořád něco cpát :cert:,čípek na teplotu, kapky do nosu, na kašel, před týdnem ještě dětský Ibalgin protože ji rostou stoličky, hrůza už aby to skončilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
20.9.13 16:50

@ježourek x.x.x já dávala na teplotu panadol sirup, a na kašel mucosolvan dětskej, i ten panadol je na bolest zoubků, ale zoubky jsem jen mazala tím chladivým gelem - naštěstí jsme s nima neměli problémy, už aby to bylo za vámi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.13 16:56

@renda81 Už se taky těším až zase bude vše ok. Docela mě zaráží že po čípku tak do 5 minut se podělá tak doufám že se aspoň trochu vstřebá, nevím zda to je normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
20.9.13 17:02

Moje dite takhle pije normalne a dehydratace nam zatim nehrozila. poznas ji podle toho, ze by mela oschle a okorale rty, sucho sliznici v pusince, a kdyby jsi zmacla kuzi na brisku, tak zustane zvarhankovatela. a skoro by necurala…ma rada presnidavky? vim, ze jestli ji pali v krcku, tak to asi nevezme, ale ty presnidavky maji v sobe hodne tekutin. a polivku zkousej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
20.9.13 17:03

@ježourek x.x.x tak to nevím já nikdy čípek nemusela dávat, tak to neporadím, možná je to rychlé a nestihne se vstřebat a zabrat ale to nevím jistě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.9.13 17:54

Tak jí čípek nedávej, když ti ho kaká, je to bez účinku. To, že děti při nemoci pijí méně je normální. Nabízej jí klidně džusík, mrkvovou štávu, i po lžičkách, to je jedno. To, co píšeš jako tekutina v podstatě stačí, pokud nemá průjem, nemá být z čeho dehydratovaná. Drž ji v klidu, kup Panadol a Brufen sirup, žlutý hnis z očí od rýmy nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.13 17:58

@berry4 Tak nevím z čeho by mohla mít ty oči, dost ji slzí a začalo to právě s rýmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.9.13 18:10

Zánět spojivek? To se často stává při nachlazení. Oči jsou spojené s nosem, může mít i ucpané slzné kanálky. Je potřeba pořádně odsávat a uvolňovat nos a oči prokapávat Opthalmoseptonex kapkama. Během dne otírat hnis tamponkem s borovou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.9.13 19:51

Ahoj,
dehydrataci poznáš také tak, že když pláče, tak jí netečou slzy. Dcera, když byla malá ( tak roční měla horečku ) a nechtěla jíst ani pít tak nám zůstala skoro celý den ležet. Zajela jsem tenkrát do lékárny a koupila šťávičky od hipu. Fakt jí to postavilo na nohy. Doktorka mi pak řekla, že je to jako iontový nápoj. Můžeš jí dát vodu s hroznovým cukrem. Dodá jí to také hodně energie. Trochu bych měla obavu z těch očí. My to měly poprvé na 3,5 roku a byl to zánět spojivek. Rozhodně bych s ní zašla k doktorce, ale zrovna na oční. Zánět spojivek poznáš tak, že když jí utřeš z oka hnis, tak tam za pár minut zase je. A to je potom na antibiotika. Tak se holky držte a přeji brzké uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí