Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Prosím, jak velký nadměrek u holinek? Máme 15cm nožku a holinky jsou buď 15,5 nebo 16,3 - nejlépe mezi, ale to ta firma nemá, kde už platím poštovné za jiné věci.
@Black Cat Že jo, protože nožku má měřenou bez ponožek… a tak to přidá milimetr, dva a to bude mít těsně.
Díky, prodávající mi právě radila 15,5, ale mám strach, že v září budu kupovat další, tak jsem se chtěla poradit.
@Osmanka No vždyť i u bot se kupuje nadměrek 1 až 1,5 cm. 0,5 cm mi přijde strašně málo. Holinky možná taky za celé léto nevyužije, nebo je bude mít jednou, dvakrát… Já bych za sebe vzala určitě ty větší…
Taky bych vzala větší, v gumákách se většinou nechodí žádné túry, nosí se jednou za uherák, tak ať aspoň chvíli vydrží (i když poslední dobou dělají nějaké šmejdy, že mým klukům nevydrží ani ta jedna velikost, buď zpuchří, prasknou nebo se podivně prodřou
).
No já právě přemýšlela, protože přeci jen to není pevná obuv a víc plandají
. Třeba botasky kupuji s nadměrkem i 1,5cm ale sandálky tak do 1cm.
Jaky nadmerek u holinek? Syn nosi boty 26,koupila jsem mu holinky 23/24.25/26 mi prisly moc siroke a celkove moc zvedal nohy.
Poradi nekdo? Anonym z duvodu, ze rodina vi, ze to ted resim, tak at neznaj muj nick. Dekuji.
V hodinách vždy chodí blbě. Holinky má 28/29 normální boty 29.
@Run Takze sem mela vzit 25/26.
On si je nechtel vyzkouset.Ani se nechtel postavit na vlozku. Vztekal se mi.
No pokud má boty 26, tak bych holinky koupila minimálně 25/26. 23/24 už budou malé…
Jetsli kupujes Demar, tak ty maji dvojvelikosti 23-24, 25-26, 27-28. A jsou vetsi, dcery vzdy nosily danou dvojvelikost az do dalsiho cisla (tedy dite s nohou treba 27 jeste tesne obulo velikost 25-26, do velikosti 27-28 potrebovalo tluste ponozky, aby holinky nepadaly)
Takze diteti s 26kou nohou bych s klidem vzala 25-26, male nebudou (tedy pokud to jsou Demar) ![]()
My máme taky Demar. Nosí 29, Demar má 28/29 takže potvrzuji
@Aliik