Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky jdu si pro radu zda plasit či ne.
Dcera rok s pul, od vcera zvysenou teplotu, rostou ji 4 nahore i dole. Trochu kasel, ryma. Dnes mela uz horecku 38,8 a zacala plakat pri kojeni a strasne ale opravdu strasne slintat, ma porad ruku v puse a jakoby ji bolelo polykat. Jidlo jedla normalne. Svitila jsem ji do pusy a ma tam asi cepy, tak ze by angina? Cetla jsem, ze hodne deti slintaji u epiglotitidy, coz me vydesilo. Dcera ted spi, dycha normalne, jen ma otevrenou pusu, protoze ma ucpany nos. Chvilema se budi s placem, ale hned zase usne. A ted nevim zda budit a jet na pohotovost nebo cekat rano a jit k doktorce
A dala jsi ji nurefon? Nebo proste neco na bolest? Ted ma jakou teplotu? Chapu ten stres, ale jestli spi a zabiraj leky na teplotu, tak bych vydrzela do rana k doktorce
@Melodie91 Ano leky dostala a teplota ji po nich klesa. Tak snad to do rana zvladneme.
@Lucie1793 píše:
@Melodie91 Ano leky dostala a teplota ji po nich klesa. Tak snad to do rana zvladneme.
Urcite to bude dobre 🙏 drzim palce
A musí to slintání souviset s nemocí? Ruka v puse i slintání je u mimin normální. Případně, jak má ucpaný nos a snaží se dýchat pusou, je to tím zhoršené. Asi bych za tím nic jiného nehledala. ![]()
@prejeta_zaba Asi nemusi, ale zarazi me v jake je to mire, to jsou uplne provazy slin 😅 to jsem u ni jeste nezazila. Nic nespolkne ale vsechno jde ven. 🤷🏽♀️
@Lucie1793 píše:
@prejeta_zaba Asi nemusi, ale zarazi me v jake je to mire, to jsou uplne provazy slin 😅 to jsem u ni jeste nezazila. Nic nespolkne ale vsechno jde ven. 🤷🏽♀️
Kdysi davno, to mel takhle syn. Od pul roku tak do dvou let extrem. Vyrostl z toho ![]()
U nej to bylo zvetsenou nosni mandli, ze dychal pusou.
U vas to bude souviset s nemoci, zas to prejde. Angina to klidne muze byt. A nikde bych ji v noci nevlacela, pokud jde srazet horecka. Jen se nejspis moc nevyspite, ale to byva pri nemocich normalni.
At je brzo fit
Pokud tam není nějaká porucha dýchání nebo jiný život ohrožující stav, tak bych ji nechala normálně vyspat a ráno jela k praktikovi.
Jestli má angínu a bolí ji polykat, tak se snaží nepolykat, tudíž sliny tečou ven.