Nadstandard Podolí X Krč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
2.3.25 05:07

Nadstandard Podolí X Krč

Ahoj,
první porod 3/23 jsem měla v Podolí a byla jsem moc spokojená. Vyšel na mě prý i poslední nadstandard a bylo to nejlepší. Hodně jsem potřebovala mít po porodu své blízké u sebe takže díky “nonstop” návštěvám tam se mnou mohli být celý den.
Teď mám strach, že takové štěstí mít nebudu, kdy mi víc záleží aby mě mohla dcera navštěvovat. Prý na klasických pokojích jsou návštěvy jen 3 hodiny odpo (z toho ale jen hodinu na pokoji a zbytek někde na chodbě 8o )

Takže dost váhám i nad Thomayerkou, kde prý je větší šance dostat samostatný pokoj.

Vím, že to bez dcery (a ona zřejmě taky) budu snášet fakt blbě a snad jsem i ochotna podepsat ambulantní porod kdybych ji nemohla vidět.

Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2654
2.3.25 07:01

Ofiko statistiky jsem nikdy nikde nenašla, :cert: ale přijde mi logické, jít někam dál za Prahu, tam by mohla být šance větší :nevim: v hodně porodnicich dost poklesl počet porodů, tam bys teoreticky měla největší šanci, nez v přeplněné Praze, kde si to navic kazdy muze dovolit :nevim:
PS. Budeš chodit na nějaké předporodní kurzy/návštěvy? Leda se tam zeptat, kolik lidí odmítají :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.25 07:08

Rodila jsem v Krci 12/23 a mela jsem samostatny pokoj jako vsechny ostatni matky v te dobe. Jejich politika je davat matky po jedne do pokoje, jen az dojde misto a neni mozne davat samostatne, tak zacinaji davat po dvou. A partner tam mohl byt 24/7, jen tam nesmi spat na zemi. Lze tam jit i na prohlidku dopredu a poptat se, nyni by tam mely byt i nadstandarty. Za sebe muzu doporucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
2.3.25 09:01

Dcera (a otec dítěte) není návštěva, ale osoba blízká a návštěvní hodiny se na ně tudíž nevztahují.
Případně o ambulantním porodu jsi neuvažovala? (není potřeba odcházet hned ze sálu, ale třeba po 24 hod, jakmile miminku udělají všechna potřebná vyšetření)
Edit: jo už to dočítám až do konce - uvažovala :) Myslím, že pokud bude s miminkem vše v pořádku, bude to pro vás ideální řešení odejít domů dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.3.25 09:12

@Popokatepetla jo, v tom nejhorším případě bych odešla - i když čas v porodnici jsem si minule dost užila. Malá měla ale novorozeneckou žloutenku (nakonec nemusela pod světlo), ale hodně to hlídaly - zajímalo by mě jestli se dá dojíždět na nějaké kontroly.

Asi si zajedu minimálně do Thomayerky se zeptat, ale k tomu Podolí tíhnu víc.

Navíc porod bude v srpnu - a to se zrovna rodí prý nejvíc děti 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 09:26

Rodila jsem v Krči v roce 2018 a už tehdy tam dávali každé ženě samostatný pokoj. Gynekologie tam byla skvělá. Ale dámy na novorozeneckem byla opravdu katadtrofa! Kasaji se, že mají přímo v budově laktační ligu (tehdy měli, nevím jak ted) a přitom mi tam s kojením vůbec nikdo nepomohl. Až při velké vizite po 4 dnech lekarka vzala na milost, ze mam rozkousanou bradavku a teče mi z ní krev. Do té doby nikdo neřešil.

• Citovat
  • Upravit
27584
2.3.25 09:31
@Popokatepetla píše: Více

to je sice fajn že na otce se návštěvní hodiny nevztahují, ale pokud bude ležet s někým jiným na pokoji tak to bude dost nepříjemný pro tu druhou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.3.25 10:33
@Anonymní píše: Více

To mě mrzí vaše zkušenost. Mi popravdě po prvním porodu pomohla rozkojit se moje máma, která mi vše ukázala :srdce: (taky za mnou v Podolí nikdo nebyl z laktační), ale v šestinedělí nemám depky, jako druhorodička už vím co a jak a nikdo mi do toho nebude kecat a já budu jistější si stát za svým názorem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
2.3.25 10:57

Ahoj, má švagrová rodila v Krči teď v únoru. Nadstandardní pokoje tam již neexistují, platit za samostatný nemusíš, bud prostě budeš mít štěstí či nikoliv. Každopádně jsou tam pokoje max po 2 a jelikož porodnost není již tak vysoká, snaží se dávat i na tyto pokoje maminky vždy po 1 osobě. Pokoje jsou krásné, porodní sály úchvatné, sestřičky neskutečně milé. Tatinek tam může být s maminkou, není problém se domluvit. Navstevy od 14 hodin na pokojich, už žádná chodba jako před XX léty. S porodem žádný spěch, vse v klidu, nechavaji dotepat pupečník. Opravdu přístup v Krči perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3872
2.3.25 11:05
@Popokatepetla píše: Více

Předpokládám (a doufám, teda), že se ta neomezená přítomnost osob blízkých nesmí konat na pokoji, kde leží další matka s miminem. Možná někde v jídelně…? Pokud nebude mít samostatný pokoj, nemůže tam mít manžela a dceru ve dne v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková