Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky za mesic mam termín porodu, nějaké rady co si vše brát do porodnice?🤗
@denni573 síťované kalhotky, porodnické vložky, aspoň 2 ručníky, mastičku bephanthen lze použít jak na zadeček prcka tak případně bradavky bolavé z kojení, plenky pro dítě, případně nějaké oblečení ale většinou tam je k dispozici erární. Sprcháč, nabíječku na mobil, vlastní toaleťák a kojící podprsenku + vložky do ní. Víc si nevzpomenu. Ale zkus kouknout na stránky porodnice kde chceš rodit většinou tam mají napsaný zhruba seznam co si k nim vzít.
Příspěvek upraven 25.01.25 v 06:14
My jsme jeste musely mit zupan. A hodily se penize na nakup v bufetu - mlecne vyrobky pomahaly rozkojeni.
Nafukovací plavací kruh. Bez toho bych si po porodu v klidu nesedla.
Chystala jsem se podle seznamu porodnice. Navíc jsem si brala pouze něco na zub, pití a nachystala knížku, spodní prádlo, kdybych byla hospitalizovaná o něco dřív. Nic mi nechybělo a kdyby ano, tak by mi to manžel nebo moji rodiče dovezli.
Já měla vše připravené, ale v tom spěchu se t pak vše nechalo doma a manžel to dovezl až za dva dny…
Každá porodnice to má jinak - někde dostaneš erární košile, někde musíš mít svoje. Někde si musíš vzít svoje oblečení pro miminko, někde dostaneš. Takže mrkni, co mají v seznamu na jejich stránkách ![]()
Ale určitě doporučuji - župan, přezůvky gumové, purelan na bradavky, malé ručníčky které pouzijes ve sprše po WC a rovnou je hodíš do pytle s prádlem, něco na zub nebo drobné do automatu/peníze do bufetu.
Každá z nás má jinou „vychytávku“. Co nejměkčí papírové utěrky na utírání po sprše. Pantofle do sprchy - poprvé jsem chytla mykózu mezi prsty. A ten nafukovací kruh - geniální vynález. Mamka mi nosila silné vývary a domácí kompoty - tekutiny, proti zácpě a moc jsem toho nenaspala, tak dodaly sílu. Košile a dětské oblečení bylo možné používat erární - využila jsem, každý den čisté bez nutnosti přinášet a odnášet nové z domova, nebo balit na vyprání.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.