Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nově 3 měsíce beru antikoncepci Yadine a týden před MS mám šíleně nafouklé břicho a o 2kg víc než normálně! Teprve dnes jsem dobrala poslední prášek v platíčku a už minimálně 3 dny mám břicho jak těhotná. Je to i při braní antikoncepce možný? Myslela jsem si, že takhle nafouklý břicho mají jen ženy co antiko neberou ![]()
Je to možné, někomu zkrátka HA nesedne, někdo začne i krvácet ještě předtím, než dobere platíčko, zkrátka ta hladina hormonů je pak třeba rozkolísaná, „neudrží“ to, pokud se to bude opakovat, radím změnit HA, každému sedí něco jiného…
Ale MS ještě nemám, má dorazit o víkendu zhruba. Ale přijde mi divné, že mám nafouklé břicho už teď a to už tak 3dny, takže cca týden před ms ![]()
Brala bych to zkrátka jako vedlejší účinek, zadržování vody a HA bych změnila
Ale princip vidím zkrátka tak, že sice se ms nerozjela, ale hladina hormonů je tam zřejmě obdobná jako před ms a nafouklý břicho bych brala jako pms
Chjo a mě zrovna ta antikoncepce jinak vyhovuje
Třeba se to ještě upraví, beru ji teprve 3 měs. po 3 letech nebrání žádné antikoncepce.
@Ewule0712 před menstruací zadržuju tělo vodu, proto ty dvě kilča, co se týče nafouklého břicha, tak ti nevíma, ale dělalo ti to i ve dvou uplynulých cyklech? Může to být shoda mnoho okolností.