Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, před třemi lety jsem brala Mercilon a byla jsem s ním velmi spokojená. Nějak si nevybavju, že by na mě negativně působil. Menses se mi zeslabil, mírně zkrátil, nepřibrala jsem, měla jsem hezká prsa a chuť na sex byla tak nějak normální, ani málo ani moc. Teď po ukončení kojení jsem si nechala předepsat Yadine, jelikož je na něj prý takřka nejlepší snášenlivost.V mnoha diskuzích se ale dočítám, že snižuje sexuální libido. Já už takhle, když jsem utahaná od dítěte se občas trochu přemáhám (radši se dobře vyspím, než prosexovat několik nocí za týden) a kdyby mi ještě kleslo libido, to už by se mnou asi nebylo vůbec nic
:-/ Chci vás tedy požádat o vaše zkušenosti s těmito dvěmi antikoncepcemi. Taky jestli se vám po některé z nich třeba zlepšily prsa, to je dotaz spíš k mamčám. Děkuji moc předem ![]()
Mi tedy Yadinne chut na sex nesnizila…
ale zase mi po nem narostly „vousky“… po vysazeni do tydne zmizely…
Yadine beru čvrtým rokem.Chuť na sex teda nic moc, ale je fakt, že já jsem nikdy nebyla žádná nymfomanka, takže těžko říct.Ale jinak vše v pohodě, váha se drží, menstruace v pohodě a na prsou teda necítím žádnou změnu.Až na tu cenu jsem s ní spokojená. ![]()
no, prsa mi mercilon fakt vylepšil - díky těhotenství, které se nám i přes něj zadařilo, je mám o 3 čísla větší
![]()
no, nevim co yadine, ale jen tady na eM najdeš několik takových jako já, co jsme (převážně v druhé půlce loňskýho roku) otěhotněly i přes mercilon. i když u nás žádná tragédie, ale důvěru si u mě ztratil ![]()
jo a libido? to bylo ok
brala jsem ho 6 let
Mercilon jsem brala 5 let a už nechci žádnou hormonální antiko. Nejdří jsem to nepřisuzovala antiko, ale po jejím vysazení se mi vrátila chuť k sexu, přestala jsem být brutálně výbušná, přestala mě každou chvíli bolet hlava.
@lucenka plně souhlasím, dr. mi tvrdila, že to není možné, že takto to působí na strašně malé %.
J beru Mercilon treti mesic,dr.mi ho napsal po porodu.Nazacatku uzivani jsem nedostala MS,prisla slabe asi jen na 2dny v polovine uzivani dalsiho platicka.Jak pisou holky,tak je fakt,ze nejspis pusobi naladove
..
Brala jsem yadine, prsa zadna zmena, libido taky ne. Je to asi individualni, me Mercilon nevyhovoval.
Tak už mám Yadine a nevim no.. Od první pilulky mě každý den bolí hlava. První den hodně, zbylé dva už to slábne, ale v noci na dnešek jsem cítila žaludek a jak jsem vstala, opět mi nebylo dobře, ale naštěstí to nezašlo tak daleko, že bych zvracela. Upřímně mám obavy vzít si večer další tabletku. Je fakt, že na mě podobně působí (hlava) špatné počasí, ale ten žaludek, to už se mi nezdá. Asi se budu muset vrátit k Mercilonu. @PjckjsANEBjája a neudělala jsi nějakou chybu v užívání? I když ta náhoda, že hodně maminek otěhotnělo skoro nastejno je zvláštní. Já na to, že jsem si Mercilon zapoměla vzít docela často, tak za celé 4 roky byl fain. Otěhotněla jsem, protože jsem brala antibiotika a ty snižovali účinek antikoncepce. Tak proto no.
@Sweetis právěže nee
jediný co, tak jsem v té době hodně pila, ale vždycky večer, do rána byla pryč i kocovina, takže (i když se účinek alkoholu nikde neuvádí - ale už se o tom prý mluví, že by měl) ani ten chlast by v tom být neměl
mě to teda posunulo ovulaci o dva týdny, takže tam musel být nějakej jinej renons… no nic, na to už asi nikdo nepříjdem, my se těšíme na syna a jsme spokojená rodinka
ale bylo by to v životě jednodušší, kdyby dítě přišlo až za ty dva roky, co bylo v plánu, to je pravda
@PjckjsANEBjája co ti posunulo ovulaci? Ten Mercilon? Promiň, že se ptám jak blbá, ale zase tolik se v tom nevyznám. Jinak jsem se rozhodla, že přejdu zpět na Mercilon. Nevíš náhodou jak je to s přechodem na jinou HA na začátku platíčka? Dnes si ten Yadin (v 11 večer) ani nechci brát. Taky nechci mít hormonální guláš, tak mě napadlo, jestli měsíc nepočkat a nezačít s Mercilonem pak. Co myslíš? A díky ![]()
@Sweetis no, oplodňující styk proběhl cca v den vynechání MS. pokud budeme brát v potaz biologické principy (jako že neoplodněné vajíčko nemůže vydržet dva týdny v těle ženy oplodněníschopné), tak proběhla ovulace někdy cca 26-28DC ![]()