Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, už asi 3 měsíce mám nafouklý žaludek, myslela jsem si, že je to jen nadýmání tak jsem si koupila espumisan a nijak mi to nepomohlo, tak jsem to nechala tak. Občas mám palčivou bolest na levé nebo právě straně nadbřišku i podbřišku. Taky bývám celý den strašně unavená i když spím dostatečně, pálí mě oči a pár dní mě bolí hlava, brufen mi vůbec nezabral, dávám si studený obklad, který trochu pomůže, ale moc ne. Byla jsem s tím u doktorky, ta mi řekla že je to nadýmání, že to bude z toho že nechodím každý den na velkou. (Chodím většinou ob den, někdy každý den někdy ne, nemyslím, že bych musela chodit každý den) Řekla ať jím lněné semínko. Tak ho teda jím už asi druhý týden a pořád se cítím stejně. Obracím se tedy na vás jestli netušíte někdo co mi může být případně co mám dělat.
Zkusila bych jinýho doktora. 3.měsíce potíže je dost dlouhá doba.
@LaryGary píše:
Zdravím, už asi 3 měsíce mám nafouklý žaludek, myslela jsem si, že je to jen nadýmání tak jsem si koupila espumisan a nijak mi to nepomohlo, tak jsem to nechala tak. Občas mám palčivou bolest na levé nebo právě straně nadbřišku i podbřišku. Taky bývám celý den strašně unavená i když spím dostatečně, pálí mě oči a pár dní mě bolí hlava, brufen mi vůbec nezabral, dávám si studený obklad, který trochu pomůže, ale moc ne. Byla jsem s tím u doktorky, ta mi řekla že je to nadýmání, že to bude z toho že nechodím každý den na velkou. (Chodím většinou ob den, někdy každý den někdy ne, nemyslím, že bych musela chodit každý den) Řekla ať jím lněné semínko. Tak ho teda jím už asi druhý týden a pořád se cítím stejně. Obracím se tedy na vás jestli netušíte někdo co mi může být případně co mám dělat.
Já jdu v lednu na gastroentologii a kolonoskopii. Problémy mám teda mnohem déle, v řádu let. Ale kráva blbá jsem to neřešila, protože mi to bylo trapný.
Teď už jsou bolesti a křeče neúnosné. Nevím hsk ty, ale já trpím ještě strašně plynatistí a větry. A to je teda extrémně nepříjemné. Vyšetření se bojím a výsledk ještě víc. Jo a Espumisam bylo taky to první, co mi dr. doporučila. Nepomohl. Na velkou chodím denně několikrát. Řeš to určitě hned, protože u mě se to stupňuje. Anonym je snad pochopitelný.
Zdravím, mohlo by se jednat o HIT. Málokterý dr to ví a řeší. Zkusit test na alergologii popř gastro. Přečtěte si o tom na netu histaminova intolerance a zkuste eliminacni dietu.
@LaryGary Upravila jsi nejak stravovani? Snazis se zjistit, po kterych potravinach je ti hure?
Pokud nemas bezzbytkovou stravu, tak je zadouci, aby ses vyprazdnovala pravidelne. Ja to mam treba tak, ze kolikrat denne jim, tolikrat jdu na wc. Moje telo tak funguje ![]()
Jak tělo stárne, tyto problémi nastávají, zkus Zaječickou hořkou, funguje skvěle.
Může to být intolerance na nějakou potravinu - nejčastěji to dělá lepek, mléko, vejce. Lékař to většinou spolehlivě zjistit neumí, musíš vypozorovat sama… Intolerance se zhoršují s věkem, může to pošťouchnout covid, očkování (teď nemyslím jen na covid, ale třeba i obnovená tetanovka) nebo nějaký jiný zásah do organismu.
Jestli věříš na psychosomatiku, můžeš si zkusit třeba přečíst knihy Dohoda s nemocí (první je obecná, druhá se věnuje konkrétním nemocem).
@AnnaharmoneloVěř mi Zječická hořká, je skvělý lék pro kohokoliv.