Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, musim se zeptat. ktera mate kocar s nafukovacima kolama, jak jste pripravene na pripad, ze pichnete? ja pichla po tydnu jezdeni a po poravde jsem docela nastvana. Nejezdim v lese, jenom po meste a myslela sem, ze by mely trochu vydrzet. Kocarek, co mam bohuzel s nenafukovacima nedelaj a ani podobnej. Fakt nevim. Az budem mit druhy mimco, tak umru hruzou, ze pichnu nekde ve meste a potahnu vsechno i s detma na zadech. mate nekdo radu?
Imi, my máme dorjan s nafukovacími kolečky a spokojenost. Drandíme už půl roku (na vesnici) a bez problémů. Ani mě nějak nenapadlo s sebou něco vozit
Nicméně si pamatuju, že nám paní v obchodě nabízela náhradní kolečko. My ho odmítli s tím, že pokud bude potřeba, stavíme se pro něj. Bude to asi nejpohodlnější řešení vozit v košíku náhradní kolečko (i když není zrovna nejlehčí) a v případě defektu jenom zacvaknout.
Možná by taky stálo za to nechat kočár zkontrolovat, jestli nemá nějakou vadu na konstrukci kola.
Madi - vadu nema, je tam dira, max, ze pneu byla vadna a nejak slabsi. Navic je to trikolka, takze bych musela asi koupit nahradni zadni i predni kolecko, pac myslim ze maj trochu jinej stred. Uvidim, zkusim zalepit, a naucim se modlit.
imi no dost by mě zajímalo co máš za kočár.
píchnout asi lze každou duši, ale nějak bych to nehrotila, pokud máš 4 kolku tak jde podle mě bez problémů dojet i po ráfku s mírným nadlehčením. My máme už skoro 15 měsíců Mutsynu a píchnout se nám tedy nepovedlo, ťuk ťuk, nic nepřivolávám, a to jezdíme cestou necestou, několikrát jsem ve městě projela i sklem.. ![]()
ale vím že kamarádka má x-landera a už píchla, ale o nějakým megaproblému neříkala, normálně došli domů, zalepili a drandí dál.
Vím že na auto se dělá sprey, že se to stříkne dovnitř a ono se to jakoby provizorně zalepí a můžeš nafouknout a jet. Tak se třeba poptat v cyklo potřebách, jestli se něco takovýho nedělá i na kola.
Minimálně lze koupit náhradní duši ale popravdě si moc nedovedu představit, že bys to se dvěma prckama někde po cestě vyměňovala
to spíš to náhradní kolo, ale já bych třeba nebyla ochotná ho sebou tahat ![]()
Tak to jo. To by bylo dost nepraktické s sebou vozit dva typy náhradních koleček
Taky myslím, že opravdu v případě nouze by se dalo dojet domů na ráfku.
MI měli kočár 4 roky a píchli jsem jednou, takže tímto sis to vybrala a už to máš za sebou ![]()
lacenko - to doufam ![]()
quinny - Trikolka Phil&Teds. Koukala sem po cyklopotrebach. S tim sprejem na auta je jeden zadrhel - kola na autech jsou bezdusovy, na kolech a kocarkach mas dusi a plast, tam je to trochu jiny.
No holt to budu muset prubnou znova, nic jinyho mi nazbyde
Ahoj,
první 3 roky ježdění s kočárem nic, pak jsme píchli 2× po sobě. Neboj, na zádech nic tahat nemusíš, normálně se s i s píchlým dá jet.
Já jsem teda za celej rok nepíchla ani jednou, ale stejně jsem vozila pumpičku na kolo, takovou malou a náhradní duši, dá se koupit v cyklistice, protože je to stejnej průměr jako 12ctka kolo.
Markéta
Lasicka To jo, budu muset dojet. Hele a myslis, ze mam koupit novou dusi, nebo zalepit?
Já nejdřív lepila, ale než jsem sundala pneumatiku, málem jsem porodila špačky
pak jsem zjišťovala, kde je díra, pak sušit, lepit, čekat zase to cpát na kolo, nafukovat no a stejně to trochu ucházelo. Tak jsem kolečko vzala do pneuservisu, kde mi duši rovnou vyměnili
A jezdit se s tím fakt dá úplně v pohodě - musela jsem takto jezdit asi týden.
imi no jasně že na autě je bezdušový. já spíš myslela jako poptat se v cykloservisu, že oni jsou odborníci, tak by věděli, jestli třeba není něco na ten způsob, ale počítám, že nejjednodušší bude vyměnit tu duši, i když venku s dvěma dětma ne díky ![]()
Opravdu to s tím píchnutím není tak horký. Normální vzdálenost (ne 10km z túry) se s tím dá dojet, většinou si toho píchnutí ani nevšimneš, až pak doma, když chceš vyrazit druhý den, tak koukáš, že jedeš po ráfku ![]()
My jsme Quinny Speedy lepili už několikrát, dělá to naštěstí muž. Ale my jsme docela nestandardní uživatelé, používáme ten kočárek docela extrémně, běžně sjíždíme skály, skalní schody, les…a hlavně denně sjížíme 8 schodů u vchodu, které jsou dřevěné s ostrou hranou, takže to kolečka DOST ničí. Za rok jsme je úplně odrovnali a právě včera jsem byla kupovat nové duše i pláště na všechny.
jen ještě radím dát pozor, ať s tím píchnutím nejezdíš moc dlouho - jeden plášť jsme (teda já) takhle doslova roztrhali na hadry
(jsem vážně trochu ignorant!)
Ahoj,
mám 2 kočáry s nafukovacími koly.
Polský Roan Marita (čtyřkolku) mám přes 3 roky, odvozil 2 děti (a to fakt celé ty 3 roky jezdí), nepíchla jsem ani jednou. Navíc ani jednou se nemusely dofukovat kola (ale před rokem jsme je pro jistotu dofoukli poprvé, i když nebylo potřeba).
Druhý kočár je tříkolka, má nafukovací zadní kola. Vozí též 2. dítě (mám ji 2 a půl roku) a píchla jsem zatím u každého dítěte jednou. S píchlým kolem se dá v pohodě dojet domů, jen se trochu hůř jede (vždy se mi to vyfukovalo postupně, takže to bylo vyfouklé obvykle, až jsem dojela domů). Ale pak radši hned opravit.
Máme doma nakoupené záplaty na píchlé duše a manžel to vždy hned zalepí.
Tak mi doslo, ze sem to zjistila, kdyz sem sla s klukem ven a kocar slozila, takze asi to nebylo tak horky po tom pichnuti, pac sem taky dojela dom aniz bych to zjistila a to bydlime na kopci. Byla sem v cykloshopu, vymenili mi dusi (u kola
), zalepili plast a uvidim. Koupim jeste pro jistotu fleky. jestli me to bude hodne stvat a casto propichovat, tak asi budu vymejslet, ze ty plaste proste necim vycpu a bude. ![]()