Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ![]()
Mám syna nyní 7let, který loni v listopadu mel náhlou ztrátu sluchu.. Prostě ze dne na den..
když nás přijali do nemocnice slyšel pouze na prave ucho 10%.. Byly jsme na Bera vyšetření a spoustu dalších. Příčina neznámá.. Bohužel na levé ucho neslyší vubec a na právě 69%.. Momentálně skoro neslyší a já jsem s toho na nervy.. Hodně mu sluch kolísá díky tlaku.. Stačí trošku dusna a je to…
.. Nyní ma jedno naslouchatko a 22.8 bude mít i druhé. V září jde do školy, tak mám docela obavy…
Pokud máte fb pojďte do těch Neslyšící a nedoslychavé děti… na pobytu s Tamtamem, který pro vás teda už není, je do 7 let
byla taky maminka holčičky, co ve 2 letech náhle přišla o sluch, neví proč
Ze školy strach neměj. S naslouchátky bude slyšet dobře, jen to bude chtít, aby učitelka všem dětem vysvětlila, že jejich spolužák má naslouchátka a proč. (Někdo má brýle, někdo naslouchátko…učitelka by to měla umět dětem podat.) Posadí si ho do předních lavic a bude se mu muset více věnovat s ujištěním, že dobře slyšel zadání atd. Vše předem s učitelkou prober a určitě ji řekni, že máš obavy a z čeho konkrétně. Bude to v pohodě, neboj. ![]()
Neco takoveho mel tata, ale mel kliku, ze jeho kolega se s tim setkal a tak ho okamtite poslal za doktorem a do 2 hodin byl na kapackach v nemocnici. Pomohlo to, sluch se mu vratil defacto do puvodniho stavu, taky lekari nevedeli cim to je, ale ze cim driv se daji kapacky s nevim cim, tim vetsi je sance. Vam uz to nepomuze, ale treba nekomu dalsimu tato informa e ano.
@Kirbisek ve škole o tom ví.. Už tam maji veškeré zdr. zprávy a momentálně vyrizujeme asistenta a dostal léky kvůli nesoustředění.. Ma ADHD.. Ale asistenta může doporučit je poradna PPP, kde o prázdninách nejsou, tak jsem zvědavá kde nás tam vemou.. Na SPC nám řekli ze kvůli sluchu asistenta nepotřebuje… Je pravda ze se naučil vše dobře pobírat, ale jakmile je v kolektivu, tak je v pasti…
@j.a.n.i1 ano kapacky mel 13 dni-kortokoidy, a chodil na hyperbarickou komoru… Ale porad mu to litá… Jakmile se zmani tlak ve vzduchu.. ![]()
@Marcidlouha Nojo, kdyz u deti je problem, ze to vetsinou nezjistis okamzite
a pokud to bylo to same, tak tam jde o hodiny.
@j.a.n.i1 Řekli nám, ze to ma nejspíš rodové, ale teprve v tech 6ti letech se mu to projevilo…
Dobrý den, mám podobný problém, přišla jsem o sluch v levém uchu. Najednou velký hluk, pak zalehlé ucho. Kapačky, prášky, kyslíkové kamery, ale nic nepomohlo. Před rokem jsem byla na počítačové diagnostice a řekla mi doktorka, že v levém uchu mám poškozené nervy v důsledku nedostatku vit. B. Napsala byste prosím, jaká naslouchátka má Váš syn? Děkuji.
@LindaCat
Já mám při jednostranné hluchotě po operaci nádoru v uchu tzv. neurinomu akustiku sluchadlo cross. Jsou to vlastně sluchadla dvě. Je i ve zdravém uchu. Doplatek přes 17 000. Přiznám se, že ho nosím minimálně. Na hluchotu i tinitus se dá zvyknout.
Ze sluchadel mi byla doporučeno i sluchadlo Baha.
Děkuji za odpověď, zvážím to cros naslouchátko. To je aspoň nějaké východisko. ![]()