Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám jednoduchou otázku. Synovi je osm a nejde mu přetáhnout předkožka pokud má erekci. Za normálního stavu mu to jde. Je to v normě nebo je to fimóza a měl by ho vidět doktor?
No, nechala bych to na doktorovi. Možná bude lepší, když problémy s jeho erekcí bude řešit on než maminka a dalších x ženských na internetu ![]()
No pokud je to normální stav, tak mi právě přijde zbytečný i ten doktor.
Teda v takovémhle věku si ho kluci přetahovali už sami
, a na preventivní kontrole což je u vás devítiletá by to měl dr skontrolovat. Teda naše mudr. vždy kontrolovala.
@Lenka 6dětí píše:
Teda v takovémhle věku si ho kluci přetahovali už sami, a na preventivní kontrole což je u vás devítiletá by to měl dr skontrolovat. Teda naše mudr. vždy kontrolovala.
On si přetahuje sám, ani by mně nenapadlo v tomto věku to dělat za něj.
V normálním stavu mu to jde v pořádku, jen mně znejistilo, když říkal a pak i ukazoval, že když je pindík velký tak to nejde…
Náš melej má zůženou předkožku a jde mu přetáhnout jen trošku, nikdy nepřetahuji násilím. Plakal při čůrání, vždy se mu nafoukl pindík jako balón.. teď už je to o něco lepší, dostal na to mast Ophthalmo-Hydrocortison.
@tamata píše:
No, nechala bych to na doktorovi. Možná bude lepší, když problémy s jeho erekcí bude řešit on než maminka a dalších x ženských na internetu
S Vaší odpovědí nemohu souhlasit, mohl by totiž narazit na doktora, který je zavilý Mudr. Obřezávač. Ve věku 8 let je to zcela normální stav, který lékařské ošetření nepotřebuje. Dám tu link na jeden článek, je to pro trochu větší kluky, kteří mají tento problém, kde je návod, co s tím:
Ahoj kluci!
Dnes si budeme povídat o fimóze neboli o zúžení předkožky. Někteří z vás mají z tohoto slova strach. Proč?
Protože ještě před několika lety se věřilo, že fimóza je onemocnění, že předkožka je vlastně k ničemu a že by bylo nejlepší, kdyby byla co nejdříve odříznuta. Naštěstí, dnes už víme, že to není pravda.
@gin 124 jo, to je dobrá rada. Zjistit si ke komu jít. Je pravda, že u nás se to nehrotí a nikoho na sál neposílají. Doporučí maximálně právě tu mastičku. Ale ostatních hororových příběhů jak to chodí u jiných doktorů jsem četla dost ![]()
@tamata píše:
@gin 124 jo, to je dobrá rada. Zjistit si ke komu jít. Je pravda, že u nás se to nehrotí a nikoho na sál neposílají. Doporučí maximálně právě tu mastičku. Ale ostatních hororových příběhů jak to chodí u jiných doktorů jsem četla dost
V tomto případě je jít k doktorovi až druhý krok, až pokud se nepodaří roztahování v teplé vodě, což je proces, který může trvat několik měsíců.