Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký večer,
nevíte prosím jak to teď funguje? Když někdo bydlí načerno…je možné to oznámit na příšlušný úřad jako nenahlášeného uživatele bytu nebo tam nájemce může mít koho chce? Někde jsem slyšela, že se to teď trochu měnilo, ale nevim právě.
@triada píše:
Hezký večer,
nevíte prosím jak to teď funguje? Když někdo bydlí načerno…je možné to oznámit na příšlušný úřad jako nenahlášeného uživatele bytu nebo tam nájemce může mít koho chce? Někde jsem slyšela, že se to teď trochu měnilo, ale nevim právě.
Je potřeba vycházet ze stanov daného družstva, obvyklá doba přihlášení nové osoby je 15 dní. Neohlášení osoby je důvodem k vyloučení družstava.
@triada Tak příslušnému úřadu je to srdečně šumafuk… on na tom nemá co řešit. Jediný, kdo by to mohl chtít nějak řešit je to družstvo, ale tam záleží co mají ve stanovách.
Já se právě bojim, aby jim ten byt nevzali…jedná se o mé příbuzné, ale ten nenahlášený člověk, co tam bydlí, je velmi problémový a nájemce se nemá k tomu, aby ho vykopnul.
@triada píše:
Já se právě bojim, aby jim ten byt nevzali…jedná se o mé příbuzné, ale ten nenahlášený člověk, co tam bydlí, je velmi problémový a nájemce se nemá k tomu, aby ho vykopnul.
pak zbývá jediná rada, vyhodit nájemce a vyměnit zámky
@triada píše:
Najděte si stanovy družstva.
@myšák1187 píše:
Vyhodit nájemce? Nájemce má platnou nájemní smlouvu.
@myšák1187 píše:
A na koho by ten byt pak přepsali?
@blecha72 píše:
Vyhodit nájemce? Nájemce má platnou nájemní smlouvu.
asi bylo špatně napsáno už zakladatelkou asi se jedná o nájemníka pokud se bojí aby byt nevzali jejich příbuzným ![]()
já to jen blbě opsala
ale takto jsem to pochopila
@myšák1187 píše:
asi bylo špatně napsáno už zakladatelkou asi se jedná o nájemníka pokud se bojí aby byt nevzali jejich příbuzným
já to jen blbě opsalaale takto jsem to pochopila
No…prostě ten na koho je ten byt psaný ho nechce vyhodit. Asi jsem to zamotala, omlouvám se
![]()
@triada píše:
No…prostě ten na koho je ten byt psaný ho nechce vyhodit. Asi jsem to zamotala, omlouvám se![]()
No a jaký je problém nahlásit na družstvo, že je tam o osobu navíc? U nás se například ani nemuselo hlásit kdo to je, ale pouze info o tom, že se zvýšil počet lidí v bytě - kvůli rozpočítání společných plateb.
Pokud nenahlásí další osobu v bytě, zřejmě mu hrozí vyloučení z družstva.
@j.a.n.i1 píše:
No a jaký je problém nahlásit na družstvo, že je tam o osobu navíc? U nás se například ani nemuselo hlásit kdo to je, ale pouze info o tom, že se zvýšil počet lidí v bytě - kvůli rozpočítání společných plateb.
No přesně jak píše @j.a.n.i1, počet lidí ve vchodu je důležitý pro rozpočet, třeba elektřiny ve společných prostorách, výtahu, úklidu a pod. U nás třeba v baráku si to tedy všichni hlídají, máme počty osob v bytech napsané na nástěnce. Tak ho nahlašte a hotovo.