Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
změnili jsme trvalé bydliště a potřebovala bych poradit, kde všude je nutné měnit trvalou adresu.
Mě napadla banka, sociálka, pojišťovna, řidičák… A nevím, jestli třeba sociálka a řidičák s OP nejsou propojení a nebudou to mít tím pádem ve společné databázi.
Banka a pojišťovna mi přijdou jasný.
Je ještě něco, co vás napadá? A je nutné to na tu sociálku hlásit osobně nebo jak to tam je?
Díky za každou radu.
J.
nedávno jsem taky menila a na pojištovne mi povídali že jsem jim to nemusela povídat že jim to nějak přijde, asi díky občance, jinak jsem to nahlašovala i u doktorů
Ahoj. Napadá mě ještě zaměstnavatel a mobilní operátor. Když jsme se stěhovali, tak jsem si nějakou dobu předtím hlídala, co mi chodí domů, a psala si seznam, kam všude nahlásit změnu bydliště. Ale i tak jsem na pár případů zapomněla. Pokud máte uzavřené nějaké spoření (stavební atp) nebo pojištění (životní pojistky, úrazové pojistky atp, nejen zdravotní pojišťovnu).
Myslím si, že na sociálce, evidenci obyvatel (OP) i kvůli řidičáku budeš muset zvlášť, určitě budeš potřebovat vyměnit řidičák i občanku. Ale asi bych tam zkusila nejdřív zavolat, třeba by to šlo po telefonu nebo ti aspoň řeknout, kde a jak to vyřídit.
jo a u veškerých pojištění jsem menila adresu a kdyby mi u auta nekončila technická a pak nešlo do šrotu tak i techničák bych měnila ale ten nevím jesi je nutnej měnit
Vidíš, na zaměstnavatele jsem totálně zapoměla
A na řidičáku myslím max nahlásit, na něm adresa uvedená neni.
a jen tak mimo, co jsem si taky udělala protože určitě než to vše zmeníš tak by ti to chodilo na starou adresu, a pošta pak nadává že to nemáš změněné - z vlastní nedávně zkušenosti. tak jsem si zašla na poštu a zaplatila jsem si tam poplatek na měsíc je to 100kč aby mi poštu posílali na novou adresu když tam bude stará adresa.
Jahudka84 píše:
Vidíš, na zaměstnavatele jsem totálně zapomělaA na řidičáku myslím max nahlásit, na něm adresa uvedená neni.
na řidičák budeš muset jet a vyplnit papíry osobně,
Já tady bydlím už dlouho, takže pošta mi sem chodí dávno
Jde jen o změnu na trvalé bydliště, takže to je v pohodě ![]()
Ale s tím řidičákem teda nemám radost ![]()
ahoj, ještě mě napadají kartičky všeho druhu - Tecso club, dm drogerie, ikea, Yves rocher
v profilech na aukru, mimibazaru, apod. kde něco objednáváš a máš zadanou adresu pro doručení
předplatné časopisu
televizní poplatky - pokud jsou na tvé jméno
povinné ručení, pojištění psa (pokud jsi jeho majitelka)
nechala jsem si na poště za 100,– přeposílat poštu a co mi přišlo dosílkou ze staré adresy, to jsem měnila
Jahudka84 píše:
Já tady bydlím už dlouho, takže pošta mi sem chodí dávnoJde jen o změnu na trvalé bydliště, takže to je v pohodě
Ale s tím řidičákem teda nemám radost
na řidičák se můžeš objednat na přesnou hodinu, na stránkách úřadu mají online rezervace - pak nečekáš. Já tam jdu dneska, taky to nemám ráda ![]()
diskuse primo pro mne - menila jsem trv. bydliste - ac fakticky tu bydlim 4 roky - pred svatkama a novou obcanku mam od ledna. Nejvic mne tlaci ridicak, ale tam mi sami rekli at dojdu nejdriv v unoru, ze v lednu maji nejvetsi napor nevymenenych ridicaku pred koncem roku.
Jinak to nahlasuju prubezne - kam mam prave cestu, prvni to bylo pisemne mailem do prace (momentalne MD, ktera mi v cervnu skonci), pak v bance, ted budu mit cestu do zdravotni pojistovny, tak se rovnou stavim i ve stavebni sporitelne a nic jineho mne uz nenapada…U mobilu jsem to nahlasila osobne - slo to diky tomu, ze tady jsem mela korespondencni adresu a chodi mi sem vyuctovani a vlastne i vsude predtim mam a mela jsem soucasne bydliste jako korespondencni adresu…
HANKA a na sociálce se to hlásit nemusí? To ti tam nahlásí práce nebo úřad nebo pojišťovna nebo jak to je, nevíš?
ZUZANA a tobě děkuju za tip na to objednání, to jsem fakt ráda ![]()
Jahudka84 píše:
HANKA a na sociálce se to hlásit nemusí? To ti tam nahlásí práce nebo úřad nebo pojišťovna nebo jak to je, nevíš?
tak to mne jedine nenapadlo, ale materska mi chodi na ucet a predpokladam, jak si to urady prehlasuji v evidenci obyvatel, tak si to snad sdeli, no pro jistotu, az holky po o usnou, tak tam brnknu a dam vedet, co jsem se dozvedela…