Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, jsem na dně, poraďte mi co mám dělat. Jsem v podnájmu a majitelé mi nedali trvalý pobyt protože jsem jakoby samoživitelka a kdyby mě chtěli propustit z bytu tak že nemůžou protože mám dítě. A na konci března je zápis-co mám dělat?
ještě jsem tady někde četla že někdo psal, že se dá udělat podnájem např. u kamarádky. Jednu bych tady měla ale nevím zda mi to povolí. Jelikož by se ji asi zvedli poplatky…? Všude v Č. Bu. chtěji potvrzení o trvalém pobytu, nájemní smlouva jim nestačí… a když bych šla žádat do školky mimo zápis jen s nájemní smlouvou tak by mi ji vzali ale podle místa a to je asi všude plno…
no a kde mas trvaly |? jinak to je dost normalni, ze v podnajmu nemas trvaly, pak se majitele dost spatne zbavuji problemovych najemniku.
jizvíková píše:
no a kde mas trvaly |? jinak to je dost normalni, ze v podnajmu nemas trvaly, pak se majitele dost spatne zbavuji problemovych najemniku.
u rodičů…25km od ČB ![]()
Tak leda přihlásit se na radnici, ale budeš vypadat jak houmlesák a buhví, jestli i takovéhle trvalé bydliště pak ve školce uznají. ![]()
No v tomhle případě jedině na městském úřadě v místě bydliště ![]()
Gina108 píše:
Tak leda přihlásit se na radnici, ale budeš vypadat jak houmlesák a buhví, jestli i takovéhle trvalé bydliště pak ve školce uznají.
to nejde sama se tam přihlásit nemůžu…a kdybych tam byla tak by šla po mě sociálka když mám dítě
Laskecka píše:
No v tomhle případě jedině na městském úřadě v místě bydliště
nerozumím, jak to myslíš?
ManDarinka90 píše:Laskecka píše:nerozumím, jak to myslíš?
No v tomhle případě jedině na městském úřadě v místě bydliště
Já bych tom viděla problém z jiné strany. Pokud nemáš v bytě trvalý pobyt, nemáš nárok na příspěvek na bydlení a jako svobodná matka s dětmi se můžeš ochudit i o několik tisíc.
Taky jsme bydleli pár měsíců v bytě bez TP, už nikdy více
Hledala bych na Tvém místě něco jiného. Raději bych zaplatila kauci a provizi realitní kanceláři, která za mě vše dojedná, pomůže mi najít to, co potřebuju.
Kamarádka, která má sama děti, Ti TP nedá. Zvlášť, pokud pobírá příspěvek na bydlení. Započítávaly by se jí do toho i Tvoje příjmy plus např. výživné dětí - do této dávky se započítá příjem osob s TP, víc je nezajímá.
O již zmíněném zápisu do školek, škol, bych ani nemluvila. U nás berou bez TP ve městě jen do určitých školek a škol. Prostě bych se snažila s majiteli dohodnout, vysvětlit jim svoje důvody nebo hledala něco jiného.
Důvody, proč by Ti ho nechtěli dát, může být právě to, že tam může mít TP někdo jiný a pobírá např. na tento byt příspěvek na bydlení. Pokud má inkaso na sebe, tak to jde, i když tam doopravdy nebydlí.
TP můžeš mít samozdřejmě na radnici. Majitel bytu, domu, kde máš TP teď, Tě musí odhlásit. Ty se potom půjdeš přihlásit, ale do města, kde jsi TP měla, ne tam, kde skutečně bydlíš! Dost jsem si o tom zjišťovala, je to tak. A TP na radnici vůbec nepůsobí dobře. U nás k tomu musí být zřízený P.O. box pro odběr pošty.
Jana206 píše:
Já bych tom viděla problém z jiné strany. Pokud nemáš v bytě trvalý pobyt, nemáš nárok na příspěvek na bydlení a jako svobodná matka s dětmi se můžeš ochudit i o několik tisíc.Taky jsme bydleli pár měsíců v bytě bez TP, už nikdy více
Hledala bych na Tvém místě něco jiného. Raději bych zaplatila kauci a provizi realitní kanceláři, která za mě vše dojedná, pomůže mi najít to, co potřebuju.
Kamarádka, která má sama děti, Ti TP nedá. Zvlášť, pokud pobírá příspěvek na bydlení. Započítávaly by se jí do toho i Tvoje příjmy plus např. výživné dětí - do této dávky se započítá příjem osob s TP, víc je nezajímá.
Důvody, proč by Ti ho nechtěli dát, může být právě to, že tam může mít TP někdo jiný a pobírá např. na tento byt příspěvek na bydlení. Pokud má inkaso na sebe, tak to jde, i když tam doopravdy nebydlí.
O již zmíněném zápisu do školek, škol, bych ani nemluvila. U nás berou bez TP ve městě jen do určitých školek a škol. Prostě bych se snažila s majiteli dohodnout, vysvětlit jim svoje důvody nebo hledala něco jiného.
Peníze ted neřeším, to že bych neměla nárok na příspěvek na bydlení mi nevadí já potřebuju tu školku…
Jana206 píše:
Já bych tom viděla problém z jiné strany. Pokud nemáš v bytě trvalý pobyt, nemáš nárok na příspěvek na bydlení a jako svobodná matka s dětmi se můžeš ochudit i o několik tisíc.Taky jsme bydleli pár měsíců v bytě bez TP, už nikdy více
Jana206 píše:
TP můžeš mít samozdřejmě na radnici. Majitel bytu, domu, kde máš TP teď, Tě musí odhlásit. Ty se potom půjdeš přihlásit, ale do města, kde jsi TP měla, ne tam, kde skutečně bydlíš! Dost jsem si o tom zjišťovala, je to tak. A TP na radnici vůbec nepůsobí dobře. U nás k tomu musí být zřízený P.O. box pro odběr pošty.
TP mám u rodičů, ale ti bydlí dál nejsou ve stejném městě…