Nedostala jsem trvalý pobyt od majitele bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4373
15.2.11 21:07

Nedostala jsem trvalý pobyt-průser

Holky, jsem na dně, poraďte mi co mám dělat. Jsem v podnájmu a majitelé mi nedali trvalý pobyt protože jsem jakoby samoživitelka a kdyby mě chtěli propustit z bytu tak že nemůžou protože mám dítě. A na konci března je zápis-co mám dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
759
15.2.11 21:10

A co udělat trvalý pobyt u rodičů??? jen mě to napadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
15.2.11 21:10

ještě jsem tady někde četla že někdo psal, že se dá udělat podnájem např. u kamarádky. Jednu bych tady měla ale nevím zda mi to povolí. Jelikož by se ji asi zvedli poplatky…? Všude v Č. Bu. chtěji potvrzení o trvalém pobytu, nájemní smlouva jim nestačí… a když bych šla žádat do školky mimo zápis jen s nájemní smlouvou tak by mi ji vzali ale podle místa a to je asi všude plno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
15.2.11 21:11

Ten mám u rodičů, ale bydlí ode mě 25km…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
15.2.11 21:12

no a kde mas trvaly |? jinak to je dost normalni, ze v podnajmu nemas trvaly, pak se majitele dost spatne zbavuji problemovych najemniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
15.2.11 21:12
jizvíková píše:
no a kde mas trvaly |? jinak to je dost normalni, ze v podnajmu nemas trvaly, pak se majitele dost spatne zbavuji problemovych najemniku.

u rodičů…25km od ČB :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.2.11 21:15

Tak leda přihlásit se na radnici, ale budeš vypadat jak houmlesák a buhví, jestli i takovéhle trvalé bydliště pak ve školce uznají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689

No v tomhle případě jedině na městském úřadě v místě bydliště :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
Gina108 píše:
Tak leda přihlásit se na radnici, ale budeš vypadat jak houmlesák a buhví, jestli i takovéhle trvalé bydliště pak ve školce uznají. :nevim:

to nejde sama se tam přihlásit nemůžu…a kdybych tam byla tak by šla po mě sociálka když mám dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
15.2.11 21:16
Laskecka píše:
No v tomhle případě jedině na městském úřadě v místě bydliště :nevim:

nerozumím, jak to myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
15.2.11 21:18
Jako gina, akorát byla rychlejší
ManDarinka90 píše:
Laskecka píše:
No v tomhle případě jedině na městském úřadě v místě bydliště :nevim:
nerozumím, jak to myslíš?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
15.2.11 21:18

Já bych tom viděla problém z jiné strany. Pokud nemáš v bytě trvalý pobyt, nemáš nárok na příspěvek na bydlení a jako svobodná matka s dětmi se můžeš ochudit i o několik tisíc.

Taky jsme bydleli pár měsíců v bytě bez TP, už nikdy více :mavam: Hledala bych na Tvém místě něco jiného. Raději bych zaplatila kauci a provizi realitní kanceláři, která za mě vše dojedná, pomůže mi najít to, co potřebuju.

Kamarádka, která má sama děti, Ti TP nedá. Zvlášť, pokud pobírá příspěvek na bydlení. Započítávaly by se jí do toho i Tvoje příjmy plus např. výživné dětí - do této dávky se započítá příjem osob s TP, víc je nezajímá.
O již zmíněném zápisu do školek, škol, bych ani nemluvila. U nás berou bez TP ve městě jen do určitých školek a škol. Prostě bych se snažila s majiteli dohodnout, vysvětlit jim svoje důvody nebo hledala něco jiného.

Důvody, proč by Ti ho nechtěli dát, může být právě to, že tam může mít TP někdo jiný a pobírá např. na tento byt příspěvek na bydlení. Pokud má inkaso na sebe, tak to jde, i když tam doopravdy nebydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
15.2.11 21:20

TP můžeš mít samozdřejmě na radnici. Majitel bytu, domu, kde máš TP teď, Tě musí odhlásit. Ty se potom půjdeš přihlásit, ale do města, kde jsi TP měla, ne tam, kde skutečně bydlíš! Dost jsem si o tom zjišťovala, je to tak. A TP na radnici vůbec nepůsobí dobře. U nás k tomu musí být zřízený P.O. box pro odběr pošty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
15.2.11 21:23
Jana206 píše:
Já bych tom viděla problém z jiné strany. Pokud nemáš v bytě trvalý pobyt, nemáš nárok na příspěvek na bydlení a jako svobodná matka s dětmi se můžeš ochudit i o několik tisíc.

Taky jsme bydleli pár měsíců v bytě bez TP, už nikdy více :mavam: Hledala bych na Tvém místě něco jiného. Raději bych zaplatila kauci a provizi realitní kanceláři, která za mě vše dojedná, pomůže mi najít to, co potřebuju.

Kamarádka, která má sama děti, Ti TP nedá. Zvlášť, pokud pobírá příspěvek na bydlení. Započítávaly by se jí do toho i Tvoje příjmy plus např. výživné dětí - do této dávky se započítá příjem osob s TP, víc je nezajímá.
O již zmíněném zápisu do školek, škol, bych ani nemluvila. U nás berou bez TP ve městě jen do určitých školek a škol. Prostě bych se snažila s majiteli dohodnout, vysvětlit jim svoje důvody nebo hledala něco jiného.

Důvody, proč by Ti ho nechtěli dát, může být právě to, že tam může mít TP někdo jiný a pobírá např. na tento byt příspěvek na bydlení. Pokud má inkaso na sebe, tak to jde, i když tam doopravdy nebydlí.

Peníze ted neřeším, to že bych neměla nárok na příspěvek na bydlení mi nevadí já potřebuju tu školku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
15.2.11 21:27
Jana206 píše:

Jana206 píše:
TP můžeš mít samozdřejmě na radnici. Majitel bytu, domu, kde máš TP teď, Tě musí odhlásit. Ty se potom půjdeš přihlásit, ale do města, kde jsi TP měla, ne tam, kde skutečně bydlíš! Dost jsem si o tom zjišťovala, je to tak. A TP na radnici vůbec nepůsobí dobře. U nás k tomu musí být zřízený P.O. box pro odběr pošty.

TP mám u rodičů, ale ti bydlí dál nejsou ve stejném městě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný