Nedostala jsem trvalý pobyt od majitele bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1357
16.2.11 00:20
zuzka84 píše:
janco , nevim jak skola ale skolka je problem. Me na rovinu napsali ze vlastne vsechny deti(stejneho veku) maj prednost pred mym synem , kdyz tu nemame trvaly bydliste, co na tom ze mu bude 5let a bude predskolak , to je jim sumak :nevim:

Hmmm, to jsem netušila. To je vážně blbý. A nejhorší je, že vlastník bytu nechápe, že tím, že ti povolý trvalko, tak tím nezískáváš absolutně žádná práva na tento byt. A úřadu je jedno v jaký bytový jednotce bydlíš. A to s majitelem není řeč? A nejde ho dotáhnout na úřad aby mu to tam vysvětlil i někdo jiný než ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
16.2.11 06:50
coblli píše:
Zajdi si na úřad a zeptaj se na to.Kor když jsi v paneláku nikde nemáš psaný že trvalý pobyt máš v tom a tom bytě.Udělají ti ho na ten dům a né na byt takže nebudeš mít žádné právo na vlastníkův byt. Takhle mi to vysvětlili

No v paneláku je taky více bytů je tam 8pater a na každým jsou asi 4 rodiny… no na úřad zajdu, ale nevím jak to majitelé zjistí tak budou asi zuřit, každopádně se jich ještě jednou zeptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
16.2.11 06:56

No já celou noc nespala, pořád jsem nad tím přemýšlela, ale stejně mě nic nenapadlo…budď se odstěhovat zase zpět, žít bez partnera jelikož by jsme od sebe byly 25km… nebo to zkusit oběhat jen s nájemní smlouvou ty školky a chvíli čekat…jenže to je děs to jen tak nepůjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
16.2.11 06:58
ManDarinka90 píše:
Gina108 píše:
Tak leda přihlásit se na radnici, ale budeš vypadat jak houmlesák a buhví, jestli i takovéhle trvalé bydliště pak ve školce uznají. :nevim:
to nejde sama se tam přihlásit nemůžu…a kdybych tam byla tak by šla po mě sociálka když mám dítě

Kamarádka se svou dcerou byla hlášená 2 roky, byla to podmínka soudu při rozvodu a sociálka jí žádný problém nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.2.11 07:35
ManDarinka90 píše:
coblli píše:
Zajdi si na úřad a zeptaj se na to.Kor když jsi v paneláku nikde nemáš psaný že trvalý pobyt máš v tom a tom bytě.Udělají ti ho na ten dům a né na byt takže nebudeš mít žádné právo na vlastníkův byt. Takhle mi to vysvětlili
No v paneláku je taky více bytů je tam 8pater a na každým jsou asi 4 rodiny… no na úřad zajdu, ale nevím jak to majitelé zjistí tak budou asi zuřit, každopádně se jich ještě jednou zeptám

Pokud chceš TP, musíš mít sepsanou nájemní smlouvu přesně podle zákonného vzoru. Majitel našeho bývalého bytu nám ji tak schválně nesepsal. Stačí tam drobná odchylka. A taky nedal souhlas k TP. Co se týče přihlášení, bez souhlasu majitele to nejde.My jsme ten souhlas měli ve smlouvě. Před tím, než přidělí, ověřují na katastrálním úřadě nějaké věci. Stačí na to jeden telefonát na počkání.

Jinak povolením TP Ti nevzniká na byt žádné právo. Ze zákonem uvedených důvodů jde nájemníka „vyhodit“ okamžitě, jinak platí výpovědní lhůta, pokud se nedohodnete jinak. Nevím, jestli je to 2 nebo 3 měsíce, myslím 3.

U nás opravdu nejde, aby byl přidělen TP bez souhasu majitelů. Mimochodem, je to dost sprosté. Snažila bych se s majitelem dohodnout. Pokud nepovolí, pravděpodobně v tom bude jiný háček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.2.11 07:35

Jo a trvalý pobyt se přímo vztahuje k číslu bytu.Ne k domu, k adrese. My to tam máme napsané, je to povinný údaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
16.2.11 07:40
Jana206 píše:
ManDarinka90 píše:
coblli píše:
No v paneláku je taky více bytů je tam 8pater a na každým jsou asi 4 rodiny… no na úřad zajdu, ale nevím jak to majitelé zjistí tak budou asi zuřit, každopádně se jich ještě jednou zeptám

Pokud chceš TP, musíš mít sepsanou nájemní smlouvu přesně podle zákonného vzoru. Majitel našeho bývalého bytu nám ji tak schválně nesepsal. Stačí tam drobná odchylka. A taky nedal souhlas k TP. Co se týče přihlášení, bez souhlasu majitele to nejde.My jsme ten souhlas měli ve smlouvě. Před tím, než přidělí, ověřují na katastrálním úřadě nějaké věci. Stačí na to jeden telefonát na počkání.

Jinak povolením TP Ti nevzniká na byt žádné právo. Ze zákonem uvedených důvodů jde nájemníka „vyhodit“ okamžitě, jinak platí výpovědní lhůta, pokud se nedohodnete jinak. Nevím, jestli je to 2 nebo 3 měsíce, myslím 3.

U nás opravdu nejde, aby byl přidělen TP bez souhasu majitelů. Mimochodem, je to dost sprosté. Snažila bych se s majitelem dohodnout. Pokud nepovolí, pravděpodobně v tom bude jiný háček.

TP mi nechce dát protože mám malou a kdyby mě chtěla „vyhodit“ a já neměla kam jít tak mě nemůže vyhodit protože mám dítě a jsem jakoby samoživitelka. Nejsem s biolog. otcem dcery…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
16.2.11 07:41
Jindřiš píše:
ManDarinka90 píše:
Gina108 píše:
Tak leda přihlásit se na radnici, ale budeš vypadat jak houmlesák a buhví, jestli i takovéhle trvalé bydliště pak ve školce uznají. :nevim:

Ale sama se na úřad jít hlásit nemůžu…nebo jak to udělat? Ale školka by asi koukala a možná by mi to ani neuznaly…

to nejde sama se tam přihlásit nemůžu…a kdybych tam byla tak by šla po mě sociálka když mám dítě
Kamarádka se svou dcerou byla hlášená 2 roky, byla to podmínka soudu při rozvodu a sociálka jí žádný problém nedělala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
16.2.11 07:49

Za kým bych se měla jít poradit? Zkusím ještě majitele a pokud nepovolí co mám jiného dělat? Jde vůbec něco udělat? Nebo obcházet školky a ptát se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.2.11 07:54
ManDarinka90 píše:
Jana206 píše:
ManDarinka90 píše:
coblli píše:

U nás opravdu nejde, aby byl přidělen TP bez souhasu majitelů. Mimochodem, je to dost sprosté. Snažila bych se s majitelem dohodnout. Pokud nepovolí, pravděpodobně v tom bude jiný háček.
TP mi nechce dát protože mám malou a kdyby mě chtěla „vyhodit“ a já neměla kam jít tak mě nemůže vyhodit protože mám dítě a jsem jakoby samoživitelka. Nejsem s biolog. otcem dcery…

To je spíš výmluva, dnes už to tak není. Platí jen výpovědní lhůta :nevim: Zákon přesně píše, že majitel může s nájemníkem rozvázat smlouvu, pokud potřebuje byt pro sebe nebo osobu blízkou

Šla bych se poradit na úřad, asi na evidenci obyvatel, tam TP zapisují. Snažila bych se vychytat dobu, kdy tam bude málo lidí a budou mít čas poradit, podívat se na tu smlouvu.
Myslím, že bez povolení majitele neuděláš vůbec nic. Co se týče školek, je na nich, jestli Ti bez TP dítě vezmou. U nás jen v určitých školkách, ale mimo „spádové oblasti“ - z jiné části města, berou jen, pokud mají místo.

Nám vše zařizovala RK. Už jsem šla jen s hotovou podepsanou smlouvou na úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.2.11 07:56

My jsme právě trochu přes známosti na úřadě zjistili, že nám majitel nechtěl dát TP, protože tam byl hlášený někdo jiný. Ale jestli to bylo právě k vůli příspěvku na bydlení nebo z jiného důvodu, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
16.2.11 08:38

mandarinka , to s tim ditetem je nejaka blbost , nikdy jsem to neslysela, necetla , a to jsem si o tom zjistovala dost. Dneska uz nikdo nehledi na to jestli mas nebo nemas dite a funguje to vzdy stejne. Ale opravdu maj nekdy majitele bytu vytecny vymysly coby vymluvu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
16.2.11 08:41

janco , no tady majitel bytu je duchodce kterej zije v praze , takze tezko no :nevim: . A byt nam pronajimali s tim ze majitelkou je jeho dcera ktera vse vyrizovala, pak jsme se ve smlouve divili kdo je to tam uvedeny :-o a celkove jsou takovy divny. a i sousedi tu jsou na h…o , chcem proste pryc, tohle byla takova znouze, shaneli jsme uz narychlo nejaky najem nejlepe bez RK

mmch , pisete tu ze jste si to zadali u RK a oni vam nasli ? takze vam nasli najem kde je mozne mit TP , kdyz jste jim to dali jako podminku ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
16.2.11 08:53
zuzka84 píše:
mandarinka , to s tim ditetem je nejaka blbost , nikdy jsem to neslysela, necetla , a to jsem si o tom zjistovala dost. Dneska uz nikdo nehledi na to jestli mas nebo nemas dite a funguje to vzdy stejne. Ale opravdu maj nekdy majitele bytu vytecny vymysly coby vymluvu :roll:

no jo taky se mi to zdá jako kravina. Přitom před náma byl ukrajinec a ten kvůli celostátní poliici TP mít musel a jemu ho dala… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
16.2.11 08:54

Já tedy docela chápu nepovolení TP od majitele bytu. Dnes se byty kolikrát pronajímají i s vybavením a nejvíce se majitelé bojí následné exekuce na nájemníka. Ten kdo ti pronajímá byt, není povinnen ti TP dát, pokud dá, je to jeho dobrá vule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný