Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mne ten dôvod príde dosť vágny. Keby o Vás naozaj stál a chcel vo vzťahu pokračovať, skôr by podľa mňa ocenil, že ste si svoje chyby uvedomili a začali ste sa snažiť veci napraviť. Samozrejme mu do hlavy nevidíme – možno mal dlhšie pocit, že je vo vzťahu ten, kto dáva viac, a postupne sa v ňom niečo zlomilo. Ale nevyčítajte si teraz, že keby ste mu včera cez deň napísala, všetko by bolo inak. Takéto rozhodnutie zvyčajne nevznikne kvôli jednej správe či jednému dňu. Teraz to strašne bolí, pretože je to čerstvé a prišlo to ako rana z čistého neba. Ale tá bolesť naozaj nebude trvať navždy. Máte len 20 rokov, život Vám neskončil – zase budete šťastná a raz veľmi pravdepodobne stretnete človeka, pri ktorom nebudete musieť premýšľať, či jedna nenapísaná správa rozhodla o celom vzťahu.
Nejspíš má už nějakou náhradnici. To časem přejde. To není konec světa, zažil to skoro každý.
Píšeš „On mi i řekl, že kdybych se mu alespoň přes den včera ozvala, mohlo to dopadnout jinak, ale já mu nic nedokázala,…“
Prosímtě, to je jen výmluva. Kdyby tě měl fakt rád, tak jeho rozhodnutí nebude stát na jediné SMS během jednoho dne. Zvlášť jestli jste spolu rok a půl. Kecá ti.
@Anonymní píše: Více
Prosím tě, a co bys mu měla jako dokazovat?
No, byla to jen chabá výmluva, aby si ten rozchod měl čím odůvodnit. Je to srab, protože ti nedokáže říct ani pravý důvod a řekla bych, že už to měl dávno všechno promyšlené…
Nic si nevyčítej, nemá žádnou cenu se trápit. ![]()
Ber to tak, že život jde dál a všechno to hezký, je teprve před tebou.
![]()
Je ti 20, máš spoustu času potkat toho pravého. Tenhle stejně akorát kecá a našel si nějakou trapnou výmluvu. Bude ti lépe bez něj. ![]()
Cože, co?!? “ On mi i řekl, že kdybych se mu alespoň přes den včera ozvala, mohlo to dopadnout jinak, ale já mu nic nedokázala, proto mu to utvrdilo v rozhodnutí…” Tak tohle je na první místo rozchodových keců!!! Jako, že ráno ti řekne, že tě miluje. A odpoledne ti dá kopačky, protože nejsi vědomej telepat a přes den ses mu neozvala a nedokázala mu bůhvíco?!? Vsadím boty, že je v tom jiná!!! Panáček nemá koule ti to říct narovinu. Tak vymyslel tuhle šaškárnu.
Vím bolí to. Je to šok a je to strašné čerstvé. Dopřej si čas, dovol si poplakat, netlač na sebe. A i když to teď zní jako sci-fi. Věř mi, že brzo bude líp. A jednou na toho správného narazíš ani nebudeš vědět jak. Je ti dvacet a máš všechno před sebou. A jednou budeš rada, že se tohle smetí vyneslo samo.
@Karinkas píše: Více
Přesně, možná už to má dávno rozjeté jinde a vztah se zakladatelkou měl jako zadní vrátka
@plesata_katastrofa píše: Více
Tak nemusel…
Zpočátku, do ní mohl být opravdu zamilovaný, proč by ne?
Ale postupem času, jak už to tak někdy bývá, mohl potkat nějakou jinou. ![]()
Je teda zase pravda, že zrovna tento důvod k rozchodu, se člověku zpravidla, hodně špatně říká…
No, není to lehké, ale asi mu mohlo dojít, jak si to ona vyhodnotí. Takže si mohl takový blbý kecy odpustit a nějak šetrně, říct pravdu.
Nemysli na to co mohlo být jinak. Neseď doma sama. Nekoukej na romantickè filmy. Někam si zajdi s kamarádkou. Začni plánovat něco na co se budeš moct těšit. Třeba výlet, nebo víkend na chatě. Prostě budoucnost. To pomohlo mě tak snad, aspoň něco z toho Pomůže i tobě.
Drž se
Děkuju moc všem, avšak ohledně “jiné” “zadní vrátka” vas musim zklamat…vzdy jsem mela pristup k jeho telefonu, meli jsme sdilenou polohu, kdykoliv jsem se mohla podivat + bydli jen u mamky a jeho mamka me mela opravdu rada a tohle by nedovolila. Maji to v rodině loajalitu na prvnim miste. Vzdy kdyz jsme meli oba volno, byli jsme spolu, nesedi tam vice veci…mozna si chce zacit uzivat, to ja uz nevim, ale vim, ze jsem do konce vztahu byla jedina
@Anonymní píše: Více
Holka nechci ti brát iluze. Ale takových už bylo, které by přísahaly, že jiná v tom není. A bum byla. Já také neříkám, že tě musel hned podvádět. Ale prostě už se zakoukal jinde. V práci, na brigádě, ve škole, kam se bude za chvíli zas vracet… Domů ji přivést ještě vůbec nemusel. Klidně se mohl jen dozvědět, že holka, na kterou si myslí a uvidí se s ní, co nevidět ve škole je po leté single. A vlastně i kdyby v tom nebyla jiná. (Což vzhledem k jeho rychlému obratu. A kecům, které měl… Bych řekla, že je skoro vyloučeno) Tak takového člověka, který neřekne, co mu vadí a rozejde se s tebou bez varování a náznaku, že by mělo být něco špatně za partnera fakt nechceš.
@Černá Madonna píše: Více
Tak s tím musím souhlasit.
Jiná ženská, vždycky byla pro mě tím nejhorším nebo teda spíš tím nejbolestivějším důvodem, který jsem pak musel té dotyčné nakonec přiznat. ![]()
A fakt se to neříkalo lehce, to máš teda pravdu.
@Kluk-na druhou píše: Více
No tak alespoň, že ses sám za včasu přiznal…teda doufám, že bez nějakého většího mučení. ![]()
Ale tak jo, stane se. Jsme jen lidé a nikdy nevíme, co se může za pár let stát nebo koho nám život postaví do cesty.
Ale vědomě dělat z někoho blbce, to už fakt svědčí o určitém charakteru toho dotyčného. ![]()
Dobrý den, anonym, je to pro mě hrozně citlivé téma. Včera se semnou rozešel přítel, byli jsme spolu rok a půl. Upřímně jsem to nečekala, ráno jsme si řekli že se milujeme a přijedu večer a už to měl v hlavě srovnané, že se rozcházíme, prý máme každý jiný směr do života (viz. bydlení, kariéra) ale je mi teprve 20, to se řeší snad až déle…Byl hrozně moc hodný, ale já na začátku vztahu na něj byla zbytečně škaredá a tím jsem ho trápila tak, že poté už nebyl stejný, i když jsem se snažila to napravovat a vypadalo to krásně, nebylo to tak jak dřív. Stále jsme si jako lidi rozuměli, říkali si že vše spolu zvládneme…Byli jsme spolu na dovolené nedávno a najednou rozchod…Já mám hlavně teď strasny pocit, mám pocit že mi skončil svět…Furt jen brečím, přemýšlím, že vlastně vše byla má chyba…On mi i řekl, že kdybych se mu alespoň přes den včera ozvala, mohlo to dopadnout jinak, ale já mu nic nedokázala, proto mu to utvrdilo v rozhodnutí…Prosím, co pomohlo vám? Mám pocit že jsem na vše sama, že už si nikdy nikoho nenajdu…
Snažila jsem se ho udržet, ale už nechtěl…