Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám na vás otázku zda s tím máte zkušenosti. Minulý týden ve čtvrtek se mi objevil nahnědlý výtok. Poté nic a dnes se mi to objevilo znovu. Je pouze nahnědlý, není hustý. Pouze jednou se to objeví a pak už za celý den nic (jakoby jednou vyteče a znovu se neobjeví). Nijak nezapáchá, nesvědí. Máte s tím některá zkušenosti? A co to může znamenat? Doktorovi jsem zatím nevolala.. Děkuji
S tím teda zkušenost nemám, ale kdybych měla a ještě k tomu v těhotenství, určitě by o tom už dávno věděl doktor.
Já to měla od začátku do 24tt, někdy i s jasnou krví. Na pohotovosti jsem byla 2×, nikde nikdo nic nenašel. dr jsem už pak jen informovala, že to mám
rodila jsem ve 41tt, jinak vše bez problémů.
jinak to nahnědlé je stará krev. můžeš to mít i po prohlídce u dr, po sexu, větší námaze.
Jak říkám. mně nic nenašli, už jsem s tím pak nikam nejezdila. Teď záleží na tobě, jestli s tím někam zajdeš
@Carika mi dr. říkal, že při jakémkoli zašpinění i nahnědlém nebo narůžovělém, že to není ok, ale nemusí to nic znamenat a mám se přijít ukázat ![]()
Může to být jenom prasklá žilka, osobně bych kvůli tomu na pohotovost ani k doktorovi nešla. Pokud tě to ale uklidní, radši zajdi.
@Carika Ahoj, taky jsem měla párkrát na intimce hnědou šmouhu, doktor mě zkontroloval a nic to nebylo, až když se to začalo po pár týdnech objevilo znovu a začalo se to stupňovat a objevila se krev, tak jsem dostala léky a klidový režim.
Holky mám podobnou zkušenost. Cca před 2 týdny (9tt) jsem 2 dny ráno po utření našla malou žilku a od toho trochu výtok(růžovohnedy), ale vždy ráno a pak už celý den nic (Den předtím jsem měla řepu). Teď v neděli jsem byla ráno na „velké“ a čerstvá červená krev, opět ale jen jednou a celý den klid (den předtím ananas). A dnes ráno jsem přesně 11tt a opět po prvním utření žilka a jinak nic. K doktorovi mám naolanovanou návštěvu přesně za týden, zatím jsem tam nevolala.
Dřív jsem měla problémy se srážlivostí krve a dočetla jsem se, že např ananas i řepa se nedoporučují.
Moc se omlouvám, že jsem tak konkrétní, ale jsem poprvé těhotná tak nevím co je ok a co už ne.
Jeď raději na pohotovost dnes a nečekej až na plánovanou návštěvu