Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mam dotaz 15.9 v 23:55 jsem měla letět z řecka do česka do 2 ráno nám nikdo nic neřekl poté jen oznámení že let už dnes nepoletí že má letadlo neco porouchané každej dostal 20 euro ať si aspoň v jedné kavárně která jen pro nás nechala otevřeno muzeme koupit jidlo a kafe. do rána se neletělo. kolem 7-8 ráno 16.9 se skupina 70 lidi dostala do letadla které přiletělo z česka a letelo zase zpátky druhá skupina 30 lidi teda já jsme čekali dál asi do 11:00. letadlo které nas melo hodit vecer celou noc stálo venku protože řekové v noci nepracuji a tak ten opravář řekl že prijede az v 8 ráno do 11 opravoval letadlo nikdo nám info nerikal kazdej si to hledal sam pres telefon treba podle sledovani letadel dedukce optávání voda se dala jen koupit protože z kohoutku se tam pit nedoporucuje takže za me i to je mimus vsechno předrazene coz chápu ale kdyby odesla i jedna ta pracovnice z kavarny tak tam 100 lidi zustalo bez jidla a vody ona ta kavarna do 2 rano zavrena i byla takze kazdej uz mel hlad tak se otevrela znova a prodávala. verim ze mam narok na kompenzaci budu dnes vyplnovat zadost. ma nekdo zkusenosti jak a co napsat. kdyz uz jsem nemocna protoze celou noc jela i klimoška a bez informace tam cekat od 0:00 do 11:00 na let. mame elektronicke letenky pak i letenky nove co kazdej dostal na ten let co uz se letelo mame vse asi nafotit a poslat emailem a staci to tak nebo i pres vsechno tohle bude moje zadost zamitnuta. mame pozadovat neco i od pojistovny mela jsem zarizene cestovni pojisteni tak jak dale postupovat děkuji ![]()
Podívejte se na stránky letecké společnosti, se kterou jste letěli, informace co a kam tam budou mít uvedené, nárok byste mít měla ![]()
Co se týče cestovka, tam záleží, co a v jakém rozsahu máte sjednáno. Jsou pojišťovny, které po vás budou chtít doložit účty za občerstvení apod. a pak jsou takové, které částku platí paušálně podle počtu hodin zpoždění - tam pak stačí doložit pouze rozsah zpoždění (většinou stačí i např fotka letištní tabule nebo screenshot z flightradaru) a vaše letenky ![]()
@Chiruna25 tabule prave byla prazdná nenapadlo nas to fotit protoze jakoby ten let kterej byl zpatky tak na ni nebyl vubec protoze nemel letet ten den takze se letelo ze najednou nekdo prisel a ze ok muzete do letadla. uctenky od jidla to asi nemam to me taky nenapadlo me uplne nejde o to kafe proplatit jen bych rada penize jako nahradu za to cekani mame jeste papir o tom jak pozadat o tu nahradu a jeden 10 eurovej poukaz ktere nam personal dal. urcite na ucte bude jak se platilo kartou v noci to kafe a tak
https://zpozdeno.cz/vyse-odskodneni
Doporučuji vymáhat přes nějakou online společnost. Sice si z toho něco vezmou, ale s nimi se ty aerolinky více baví.
@Temnástranasíly dobre dekuji za napad ono ja letela smartwings takze se to dalo cekat tak trosku jen ne na 10 hodin
Už jsem měla např zrušeny let do USA, brutálně zpožděný do Kanady (z toho jsem neměla radost, měla jsem alergickou reakci na odličovací ubrousky a dost jsem na letišti trpěla), lehce zpožděný do Nizozemska (z toho jsem měla radost, akorát na odškodnění). A většinou to nebyly low cost cestovky, si nevyberes.
Jen jak říkám, je lepší dát podklady společnostem, co se tím zabývají a toto zákonné odškodné získají za tebe. Z pojistek si to musíš nějak obejít sama. Hlavně měj co nejvíce důkazů.
@Jana203
Smartwings má na stránkách formulář. A jestli máš pojištění, tak oslov i pojišťovnu.
@Jana203 tak pak stačí i to zpoždění z netu, minimálně pro tu pojišťovnu
Já osobně při práci využívám airportinfo.live, je to bezplatné a lety tam jdou hledat podle čísla i hodně do minulosti
přímo s vymáháním od leteckých zkušenosti nemám, ale s pojišťovnami každý boží den ![]()
@Chiruna25 ja prave letela poprve na dovolenou a vim ze uz zase dlouho nepoletim takze resim jen tuto jednu zkusenost ale i tak dekuji za napad
@Jana203 pokud byste potřebovala poradit s tou pojišťovnou, dejte vědět ![]()