Náhrada spodních předních zubů

2
30.9.24 11:57

Náhrada spodních předních zubů

Dobrý den,

Po vcelku nevinné nehodě na kole se mi rozhýbaly oba přední spodní centrální řezáky. Zub 31 stupeň mobility 1-2, zub 41 mobilita spíše už 3. Trvá to skoro dva měsíce a 41 je po čištění kanálku (tj. mrtvý). Poslední pokus splinting probíhá.

Pravděpodobnost, že přijdu o 41 je 80% u 31 tak 40%.

Má někdo zkušenost s náhradou spodních prednich zubů 1-2? Jaký materiál (akrylat, deflex, litá) máte a kolik retenčních prvků. Musí se to vyndavat před jídlem? Mám si něco extra přát/objednat?

Počítám s implantáty, ale než se vše zahojí a s technologickými lhůtami se to potáhne dobrý rok.

Nějake pokusy dozvedet se neco od ChatGPT 3.5 byly, ale je to vcelku oportunistická mašina, která dává různé odpovědi v různé dní. Malá odchylka v dotazů vede k dost jiné odpovědi.

PS pro trolly: O zuby pečují, Mezizubní kartáčky používám a na lékařské prohlídky chodím pravidelně. Čas i zdroje jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3800
30.9.24 12:16

Přední spodní řezáky mají chabé kořeny. Já bych si nechala udělat dlahu kotvenou na ty postranní dva řezáky zezadu a trochu opřenou o špičáky. Na té dlaze přidělané ty dva chybějící řezáky. Nějaký rok ti to vydrží, vypadá to celkem pěkně. Pak stejně přijdeš i o ty dva zbylé řezáky a pak to teprve řešit nějak dlouhodobě na špičáky nebo implantáty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
30.9.24 12:46

Taky doporučuju trvalou zubní dlahu. Do zubů se udělá drážka, dá se tam drát a ten se zakryje myslím stejným materialem, kterým se dělají bílé plomby. Dělá se ze strany od jazyka a není to vidět. Cena je pár tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.9.24 18:19

Díky za tipy na tu dlahu.

Pokud někdo má i zkušenost s tou malou protézou, tak by to bylo super.

Nevím, co bude zubař prosazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.