Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaký nápad na náhradu za stínící textilii na plot. Přijde mi, že jsou dost předražené a jelikož to chci na velkou plochu plotu, tak bych se asi nedoplatila ![]()
Byla bych ráda, aby přes to nerostla tráva od sousedů. Ani mi nejde tolik o to, aby k nám neviděli, jelikož tam nikdo nebydlí ![]()
Proto bych vás chtěla poprosit, jestli jste někdo nevymyslel něco, co by plnilo funkci té textilie, ale bylo to levnější.
Moc děkuji za rady a tipy ![]()
Nevím, jestli to plní stejnou funkci jako textilie ale dívala jsi se na umělé ploty? např. tady http://www.originalni-zahrada.cz/…a-role-1-8-m
u nás to mají jedni sousedé a nevypadá to špatně, snad by tím ani nic nemuselo prorůstat… ale nevím jestli to není dražší než ta textilie ![]()
Aby neprorůstala tráva, chce to mít něco tak 10 cm pod zemí, jako jsou třeba podhrabové desky pod pletivem, rozšiřují se k vám kořeny a ne vršek trávy. ![]()
Existuje plast (cca 20cm vysoký tenký plát) namotaný v roli, který k tomu slouží, jen netuším, jak se to jmenuje, koupíš v hobby marketech nebo zahradnictví.
@Aishenka Na to už jsem také koukala a i se mi to líbí
Ale stojí to zhruba stejně jako ta textilie
To jsem si říkala, že bych spíše dala na přední zahrádku jako dekoraci a proti zvědavcům ![]()
@Nelisa Děkuji za tip, zkusím se na to zeptat, to by alespoň vyřešilo ty kořeny (není mezi námi a sousedy zrovna moc kvalitní plot, takže vespodu je místo betonu zemina
, bohužel ten plot není náš)
Jen ještě něco na tu vzrostlo trávu, co se láme přes mezery v plotě ![]()
@nobie píše:
@Aishenka Na to už jsem také koukala a i se mi to líbíAle stojí to zhruba stejně jako ta textilie
To jsem si říkala, že bych spíše dala na přední zahrádku jako dekoraci a proti zvědavcům
![]()
@Nelisa Děkuji za tip, zkusím se na to zeptat, to by alespoň vyřešilo ty kořeny (není mezi námi a sousedy zrovna moc kvalitní plot, takže vespodu je místo betonu zemina
Jen ještě něco na tu vzrostlo trávu, co se láme přes mezery v plotě, bohužel ten plot není náš)
Tak pokud tam nikdo nebydli, tak bych jim to pres plot strikala roundapem. A pozor na to, kdyz to neni vas plot a neni kvalitne udelany. Resime neco podobneho a stinici tkaninu tak nemuzeme dat ne kvuli financim, ale ze je to na navetrne strane, tak by se mohl cely plot vyvratit. Ona to tkanina s 90% zastinenim je dost vetrunepropustna.
@Cuddy To jsme také řešili, jelikož při dnešním divokém počasí, kdy jsou vichry jako blázen, tak je to dost nebezpečné. Přemýšlela jsem, že bych na plot dali prostě plachtu, jenže mi to vymluvili, aby to právě vítr nevyvrátil. Což děkuji za připomínku, jelikož to jsem si neuvědomila, že by ta tkanina též špatně propouštěla. Asi mi nakonec nic jiného nezbyde než likvidovat roundapem. Jen musím ještě letošek přžít, jelikož teď už je to dost přerostlé, že by to snad nezachránil ani roundap ![]()