Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den. Mám dotaz na všechny kteří řešili něco podobného… Nastal čas uložit syna někde, kde bude mít klid… Jen řešíme kde.Na hřbitov k rodině ho dávat nechci, chtěla bych aby měl svůj vlastní pomníček..stačí úplně malinký..jen aby se dovnitř vešla urna, chci aby byla pod zemí aby jí případní vandalové nerozsypali… nebo prostě někde jinde..schránka na urny mi příjde nedůstojná, je jich tolik vedle sebe… děkuji za rady
Moji bráškové jsou uloženi klasicky na hřbitove v zadní „urnové“ části. Jako malý hrob, vejdou se tam 4 urny- zapuštěné do země. S vlastním náhrobním kamenem. Něco takového myslíš?
edit- urnový hrob
Obrať se na správu hřbitova, tam ti řeknou jaké máš možnosti. Jinak dle mého si musíš pronajmout hrobové místo, jaký si pak uděláš pomníček je už na tobě. ![]()
Já dala malého k babičce a dědovi.
Holky a jak je to cenově prosím? dívala jsem se na nový hrob (ten bych úplně nejradši, s mými prarodiči už jsou jejich sourozenci, rodiče, tety…) a je to docela dost teď pro nás… @Nainuva jj něco takového jsem si vyhledala na internetu
U nás na hřbitově je v přední části urnový „háj“, kde jsou malé pomníky a urnu můžeš dát do země nebo nechat u pomníku. Zkus se podívat po hřbitově, jestli tam něco podobného nemáte.
děkuji.. já na hřbitovy nechodím, od mala je nemám ráda, tak nevím..podívám se tedy.
Pokud jsi z města, můžeš vybírat z víc hřbitovů; na vsi obvykle takový výběr není. Určitě Ti poradí, kde je volno, kolik by to stálo atd.
Navíc hrobové místo můžeš mít hned (v Praze se platí např. 5 tisíc za 10 let), dát na něj třeba dřevěný křížek, a s náhrobkem počkat na později, až našetříte, koupit nějaký pěkný.
@Slečna Ferka jsem z Ostravy ale rodinu máme v okolních menších 3 městech (myslím rodinu co už mají pomník na hřbitově).. 5 tisíc není tak hrozné na takovou dobu, ale ten náhrobní kámen s deskou vyšel kolem 30.000,– ![]()
Tak jsem našla od 10.000,– nevím jak vypadá, ale cena už je lepší…
@NikiNaty Proto bych vyřešila to uložení a pomníček dala až později.
Pokud ho nechceš dát k rodině, pořiďte si nový hrob. Cenu, místo zjistíš na hřbitovní správě. A když už budete nechávat dělat místo pro urnu, nechte udělat větší, aby tam pak po vaší smrti mohli přidat i vaše urny. Abyste mohli být jako rodina pohromadě.
@Slečna Ferka vůbec se v tom neorientuju..uloží mi urnu a nemusí tam být vůbec nic, popřípadě dřevěný kříž?
@ynax cenu orientačně hledám už nyní, abych věděla kolik našetřit. no zní to hrozně ale máš pravdu…nenecháme ho tam samotného
![]()
Ahojky, já ho dala k jeho pradědečkovi a přejala majetnictví hrobu. Na urnovém hrobu je příjmení, ve vitrínce jsme jim to vyzdobili. Do SZ mohu poslat foto ![]()
@Králičice takže urnu máš ve vitrínce že jde vidět? mám strach z vandalů ![]()