Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
Jsem syn ze tří dětí, žijeme v rodinném domě, nejstarší syn se už odstěhoval.
Já jsemn před rokem a půl dostudoval, pracoval nejdřív jako fitness trenér, před půl rokem však začal pracovat jako obchodní zástupce v nejmenované firmě. Zaučoval se a moc peněz si nevydělal, nakupoval jsem však domů potraviny podle toho co chybělo, nebo jsem si minimálně obstarával stravu sám a pomáhal s domácností. Rodiče po mě požadovali 2 500 kč nájem + nějaké domácí práce, což jsem bral v pořádku. Teď už je to půl rok co pracuje a nějaké peníze si vydělám (avšak jako živnostník mám volnou pracovní dobu, což děsí mamku, a myslí si že nic nedělám) Nájem jí však platím, a o vše co musím se dokážu postarat. Platím přes 3.000 každý měsíc soc. a zdr. pojištění, platím si oblečení, část stravy a nově i psa kterého jsem si pořídil s dovolením rodičů.
Myslíte si že je adekvátní když po mě požadují 5.000 kč za nájem, plus soc a zdrav a vše ostatní to měsíčně dělá přes 10.000. Vědí že se chci odstěhovat a našetřit si, ale to s takovou asi těžko.
Díky za odpovědi
Příspěvek upraven 23.12.15 v 12:48
Z těch 14 tis. platí to pojištění? Pak bych mu nechala nájem ty 2500 a dopřála mu čas, aby si něco našetřil.
Myslím si, že je to hodně. No, ale já když se sem dcera přes týden vrátila kvůli práci po ní nechci nic, jen aby si zaplatila obědy v práci ze svého, tak asi nejsem ten pravý radič. ![]()
Taky mi to prijde moc… Moje mamka chtěla abych si něco nasetrila a ne abych ji platila jak její manžel…
@Benny111 píše:
Dobrý den,Jsme manželé žijící v rodinném domě, máme tři děti, nejstarší syn se už odstěhoval.
Prostřední syn před rokem dpstudoval, pracoval nejdřív jako fitness trenér, před půl rokem však začal pracovat jako obchodní zástupce v nejmenované firmě. Zaučoval se a moc peněz si nevydělal, nakupoval však domů potraviny a pomáhal s domácností. Požadovala jsem po něm 2 500 kč nájem + potraviny a nějaké domácí práce. Ted už je to půl rok co pracuje a nějaké peníze si vydělá (cca 14 000 měsíčně). Myslíte si že je adekvátní po něm požadovat nájemné 5.000 kč měsíčně, když každý měsíc platí okolo 3500 sociální a zdravotní a nakupuje potraviny. Chce se odstěhovat a pořídil si s mým souhlasem pejska o kterého se sám stará.
Děkuji za odpovědi.
mě těch 2500,– přijde adekvátní vzhledem k tomu, že píšeš že i pomáhá a kupuje potraviny.. navíc chce šetřit, tak bych mu neutahovala šrouby zvýšeným nájmem
Co mate za byt, kdyz 5000 je 1/4 najmu? A neni to jedno, kdyz se chce odstehovat?
@Pudloslava tak ono není divu, že se chce odstěhovat, jinde zaplatí méně. Takhle by mu asi nic nezbylo, bůh ví za kolik kupuje ty potraviny.
@Benny111 jestli je to Vas rodinny dum, tak bych mu uctovala jen pomernou cast nakladu na vodu, teplo atd. a ty potraviny. Pri jeho platu minus pojisteni, zdravotni, potraviny a jeste kdyby Vam mel davat 5 tisic Kc by mu snad nic pomalu ani nezbylo
Takze ja bych je po nem nechtela dokud si neprilepsi ![]()
5tis adekvatni neni, obyva co, svuj pokoj? A penize od nej potrebujes nebo ti jde o vychovny prostredek? Ja bych po nem chtela treba 3tis plus ty potraviny s tim, ze bych mu z toho 2,5 tis setrila a penize mu dala pri porizovani sveho bydleni. Zbylo by vam 500, coz jsou plus minus sluzby za 1 osobu.
Příspěvek upraven 19.12.15 v 19:48
Zalezi jake mate naklady.my platime tchanovcum 4000 ale veskere potraviny, drogerii pro sebe si hradime ze sveho, tech 5 tisic mi prijde
Hodne.
Ano nejake spoluvychazeni, prispevek na bydleni..najem.. a potraviny, ale hlavne aby si nasetril a mohl pryc. A nestrahavt ho jak nejakeho ciziho cloveka ![]()
Přijde mi to moc a synovi se nedivím, že chce vlastní bydlení, asi to pro něj bude výhodnější a nebude se muset doprošovat schvalování domácích mazlíčků, například.
Ono tedy je to taky v kazde rodine jinak, nekde se pocita do halere, jinde se rodice stydi si o neco od deti rict. Obecne vzato predpokladame, ze mame sve deti radi a chceme jim spise vypomoci v zacatku. Coz ale u nekterych pripadu muze byt ti tak, ze jim najem pekne dopocitame, aby vedeli, ze zadarmo se nezije.
Ja nevim, vybirat 5 a 2 mu nekde sporit a pak predat jako svatebni dar?