Nájem od syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
19.12.15 19:37

Nájem od syna

Dobrý den,

Jsem syn ze tří dětí, žijeme v rodinném domě, nejstarší syn se už odstěhoval.
Já jsemn před rokem a půl dostudoval, pracoval nejdřív jako fitness trenér, před půl rokem však začal pracovat jako obchodní zástupce v nejmenované firmě. Zaučoval se a moc peněz si nevydělal, nakupoval jsem však domů potraviny podle toho co chybělo, nebo jsem si minimálně obstarával stravu sám a pomáhal s domácností. Rodiče po mě požadovali 2 500 kč nájem + nějaké domácí práce, což jsem bral v pořádku. Teď už je to půl rok co pracuje a nějaké peníze si vydělám (avšak jako živnostník mám volnou pracovní dobu, což děsí mamku, a myslí si že nic nedělám) Nájem jí však platím, a o vše co musím se dokážu postarat. Platím přes 3.000 každý měsíc soc. a zdr. pojištění, platím si oblečení, část stravy a nově i psa kterého jsem si pořídil s dovolením rodičů.
Myslíte si že je adekvátní když po mě požadují 5.000 kč za nájem, plus soc a zdrav a vše ostatní to měsíčně dělá přes 10.000. Vědí že se chci odstěhovat a našetřit si, ale to s takovou asi těžko.
Díky za odpovědi

Příspěvek upraven 23.12.15 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
19.12.15 19:40

Z těch 14 tis. platí to pojištění? Pak bych mu nechala nájem ty 2500 a dopřála mu čas, aby si něco našetřil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59373
19.12.15 19:40

@Benny111 kolik máte nájem v bytě? 5000 mě přijde moc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
19.12.15 19:41

Myslím si, že je to hodně. No, ale já když se sem dcera přes týden vrátila kvůli práci po ní nechci nic, jen aby si zaplatila obědy v práci ze svého, tak asi nejsem ten pravý radič. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
19.12.15 19:42

Taky mi to prijde moc… Moje mamka chtěla abych si něco nasetrila a ne abych ji platila jak její manžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.12.15 19:42
@Benny111 píše:
Dobrý den,Jsme manželé žijící v rodinném domě, máme tři děti, nejstarší syn se už odstěhoval.
Prostřední syn před rokem dpstudoval, pracoval nejdřív jako fitness trenér, před půl rokem však začal pracovat jako obchodní zástupce v nejmenované firmě. Zaučoval se a moc peněz si nevydělal, nakupoval však domů potraviny a pomáhal s domácností. Požadovala jsem po něm 2 500 kč nájem + potraviny a nějaké domácí práce. Ted už je to půl rok co pracuje a nějaké peníze si vydělá (cca 14 000 měsíčně). Myslíte si že je adekvátní po něm požadovat nájemné 5.000 kč měsíčně, když každý měsíc platí okolo 3500 sociální a zdravotní a nakupuje potraviny. Chce se odstěhovat a pořídil si s mým souhlasem pejska o kterého se sám stará.
Děkuji za odpovědi. :)

mě těch 2500,– přijde adekvátní vzhledem k tomu, že píšeš že i pomáhá a kupuje potraviny.. navíc chce šetřit, tak bych mu neutahovala šrouby zvýšeným nájmem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
19.12.15 19:43

Co mate za byt, kdyz 5000 je 1/4 najmu? A neni to jedno, kdyz se chce odstehovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
19.12.15 19:45

@Pudloslava tak ono není divu, že se chce odstěhovat, jinde zaplatí méně. Takhle by mu asi nic nezbylo, bůh ví za kolik kupuje ty potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
19.12.15 19:46

@Benny111 jestli je to Vas rodinny dum, tak bych mu uctovala jen pomernou cast nakladu na vodu, teplo atd. a ty potraviny. Pri jeho platu minus pojisteni, zdravotni, potraviny a jeste kdyby Vam mel davat 5 tisic Kc by mu snad nic pomalu ani nezbylo :nevim: Takze ja bych je po nem nechtela dokud si neprilepsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922

5tis adekvatni neni, obyva co, svuj pokoj? A penize od nej potrebujes nebo ti jde o vychovny prostredek? Ja bych po nem chtela treba 3tis plus ty potraviny s tim, ze bych mu z toho 2,5 tis setrila a penize mu dala pri porizovani sveho bydleni. Zbylo by vam 500, coz jsou plus minus sluzby za 1 osobu.

Příspěvek upraven 19.12.15 v 19:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998

5000 za nájem u rodičů je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201

Zalezi jake mate naklady.my platime tchanovcum 4000 ale veskere potraviny, drogerii pro sebe si hradime ze sveho, tech 5 tisic mi prijde
 Hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
19.12.15 19:48

Ano nejake spoluvychazeni, prispevek na bydleni..najem.. a potraviny, ale hlavne aby si nasetril a mohl pryc. A nestrahavt ho jak nejakeho ciziho cloveka :zed:

• Citovat
  • Upravit
1017
19.12.15 19:48

Přijde mi to moc a synovi se nedivím, že chce vlastní bydlení, asi to pro něj bude výhodnější a nebude se muset doprošovat schvalování domácích mazlíčků, například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
19.12.15 19:49

Ono tedy je to taky v kazde rodine jinak, nekde se pocita do halere, jinde se rodice stydi si o neco od deti rict. Obecne vzato predpokladame, ze mame sve deti radi a chceme jim spise vypomoci v zacatku. Coz ale u nekterych pripadu muze byt ti tak, ze jim najem pekne dopocitame, aby vedeli, ze zadarmo se nezije.
Ja nevim, vybirat 5 a 2 mu nekde sporit a pak predat jako svatebni dar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný