Nájem od syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
19.12.15 20:31
@mojmira píše:
5000 se mě zdá hodně. Ani jsem neslyšela, že by někdo platil rodičům takovou pálku. :nevim:

Já bohužel jo. A dokonce znám i rodiče, kteří žijí z nájmů, které jim platí jejich dvě děti (přestěhovali se na chalupu, mají částečný inv důchod).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.12.15 20:37

Za mých mladých let se rodičům platilo z výplaty (1200-1400 Kč) pětikilo za byt a stravu. A praní prádla. :) očekávala se spoluůčast na domácích povinnostech a dodržování pravidel. Někteří rodiče to ukládali dětem na knížku. Jiní jen část a další nic.

Při příjmu 15 tis, kdy si kluk musí platit odvody (asi švarcsystém, kluk dělá na ŽL) a v březnu bude platit účetní pak daně, tak mi přijde adekvátní maximálně 5 tisíc a zbytek mu nechat. Proč kupuje jídlo domů???

Co tě vede k tomu nenechat mu vůbec žádné peníze? To jste na tom s mužem tak špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.12.15 20:38
@Bábrdl píše:
Já bohužel jo. A dokonce znám i rodiče, kteří žijí z nájmů, které jim platí jejich dvě děti (přestěhovali se na chalupu, mají částečný inv důchod).

Ale to je extrémní situace. Pokud nemají peníze, odstěhovali se na chalupu a byt správně pronajímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.12.15 20:40
@Capelucita píše:
Ale to je extrémní situace. Pokud nemají peníze, odstěhovali se na chalupu a byt správně pronajímají.

Nemají peníze, protože nepracují :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
19.12.15 20:47

Když si náš syn začal vydělávat, platil 2500 Kč na nájem a jídlo. Z toho jsem mu kupovala i základní oblečení - ponožky, prádlo. Jinak třeba mikiny, kalhoty to si hradil sám, nebo to dostal dárkem. Později jsme to zvýšili na 3000 což myslím je adekvátní. Myslím že je to výchovné, už mají výplatu, musí se naučit, že všechno něco stojí - teplá voda, energie, jídlo…Jako pokud bych viděla že má nějaké velké spoření tak bych asi ubrala. 5000 Kč se mi zdá hodně. Jinak dohromady jsme hospodařili s 18000 Kč jídlo, energie, chod domácnosti a krmení zvířat, občas se ušetřilo na něco většího - plot, mrazák, co bylo potřeba. Takže to dělalo 1/6 rozpočtu. Jinak tedy si nemyslím, že pokud bude bydlet sám, vyjde ho to levněji než těch 5 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
19.12.15 20:49

@Proto02 Tak, ale jídlo bude kupovat jen sám pro sebe. Nikde není napsáno jak často a za kolik to jídlo kupuje, takže se to vlastně ani nedá tak dobře posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.12.15 20:52

Přidám se k většině. Přijde mi to hodně. Chtěla bych po něm akorát poměrnou část nákladů za energie. Já kdysi platila mamce 3000,–, občas jsem nakoupila i jídlo. Plat jsem měla 25tis. hrubého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.12.15 21:00

5000,– jenom za nájem 8-o Za ty peníze si může pronajmout garsonku. Za mě teda je tech 2500,– adekvátní + nákup nějakých těch potravin ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.12.15 21:01

@Bábrdl a mají šanci najít práci? V jejich věku a zdravotním stavu?

To asi víš ty. Mě prostě přijde fajn, že mají příjem z nájmu bytu. Pokud se to jejich dětem, předpokládám s vlastním příjmem, nelíbí, tak ať jdou jinam a do bytu rodičů mohou přijít komerční návštěvníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.12.15 21:07
@Capelucita píše:
@Bábrdl a mají šanci najít práci? V jejich věku a zdravotním stavu?To asi víš ty. Mě prostě přijde fajn, že mají příjem z nájmu bytu. Pokud se to jejich dětem, předpokládám s vlastním příjmem, nelíbí, tak ať jdou jinam a do bytu rodičů mohou přijít komerční návštěvníci.

To víš, že by to nebylo bůh ví co. Ale v Praze by něco sehnali. Je to těžké, já to chápu, člověk je zvyklý na prestižní povolání a najednou je „starý“ a může dělat max někde ve vrátnici. Jako vyloženě je neodsuzuju.

Jo, mohli by si sehnat komerční nájemníky, ale měli by s nimi starosti, museli by jim třeba něco opravovat, ty byty by nemohli navštěvovat a kontrolovat, nemohli by v nich přespávat, když někdy přijedou do Prahy… Navíc všichni víme, jak to je. Nájemníci často neplatí, jsou problémy atd. Takhle to mají bez starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
19.12.15 21:22

Já našim dávala 1500 oni ani víc nechtěli.. když jsme si po čase začali s přítelem opravovat nový byt tak po mě dokonce nechtěli vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
19.12.15 21:31

My bydlíme v bytě rodičů (sami a až se doplatí hypotéka tak se přepíše na nás) A platíme 7000nájem - pokryje se tím provoz bytu bez hypotéky. Dokud jde studovala tak jsme platili 2000 a když jsem si našla práci tak jsme začali platit celý nájem. Jinak platit za pokoj v bytě rodičů 5000nájem když tady platíme 7000 za celý byt je opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
19.12.15 22:12

To mi prijde moc, kdyz si vydela 14 tis. a co to se socialnim zdravotnim? to za nej plati jako oni nebo, ze rodice si to plati za sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
19.12.15 23:50

@Lejaa tak to asi nejde brat takhle vseobecne ;) me od mala rodice ucili jakou maji penize hodnotu a ze v dnesni dobe neni nic zadarmo :)

znam spoustu lidi co „smrknou“ radsi par tisicovek rodicum a maji „mamahotel“ s all inclusive nez aby se postavili na vlastni nohy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
19.12.15 23:54

@boball tak já nevím co s tím ty rodiče dělali, ale myslím že jednomu z toho dávala část máma na spoření, u ostatních nevím :nevim: já bych těch 5000 klidně dala kdyby se o mě někdo tak pěkně staral jako o ně :mrgreen: Tak ale zase je to o domluvě, kdybych prostě viděla že se vážně snaží, jen to chvíli potrvá než bude mít třeba lepší ohodnocení, tak bych byla mírnější, ale aby měl mama hotel za 2000 a nehnul ani prstem, to by se mi teda nelíbilo :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný