Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky. Bydlíme takto v podnájmu.
Elektřinu a plyn nám majitel přepsal na nás - už jen kvůli tomu kdyby jsme „neplatili“ tak ať za ním nejdou dluhy.
Voda bohužel přepsat nejde takže máme centrální vodoměr + náš vodoměr a dělají se měsíční odečty.
Stejně tak popelnice nelze přepsat, takže tu mu 1 za půlroku platíme „keš“ a on nám dává doklad (stejně tak u vody)
Jinak máme 80m2 s terasou 7×6 m za 8tis nájem.
@alli_li takze by to slo abych nemusel nic predepisovat na najemniky a dat jim najemni smlouvu s urcitymi financemi? syn mi privedl jeho kamaradku s malym deckem a ze potrebuje najemni smlouvu skrz prispevek na bydleni.
Pokud jí budeš důvěřovat, že opravdu bude platit a za Tebou nebude zůstávat dluh na spotřebě, tak nic přepisovat nemusíš.
Stačí to sepsat v nájemní smlouvě a pak platbu na základě pokladního lístků, nebo SIPO či platbou na účet - to už je jedno.
Ona bude mít pro sociálku částky vypsané v nájemní smlouvě a bude jim čtvrtletně předkládat buď ty lístky, SIPO nebo výpis z účtu.
Pak je potřeba si ohlídat vyúčtování.
@alli_li Takže jí teda bude stačit, když ji dám tu podnájmení smlouvu + TP. Své číslo účtu, kam peníze má posílat a s tím klidně může na tu sociálku? A taky budou mi sem chodit skrze tu sociálku, když žáda o příspěvek na bydlení?
A nebude s tim prispevkem na bydleni prave problem se spolecnym vodomerem, plynomerem a elektromerem?
Logicky vzatu bude, jak dolozi, kolik energii spotrebuje. A hlavne se budete pocitat do toho prispevku i vsichni dalsi v tom dome s trvalym pobytem.
Na příspěvek na bydlení je potřeba nájemní smlouva. a hlavní je, aby to bylo zkolaudovaný jako samostatná bytová jednotka
@Cuddy Není - máme takto vodu a problém s tím na sociálce namají - taky pobíráme příspěvek na bydlení.
@alli_li píše:
@Cuddy Není - máme takto vodu a problém s tím na sociálce namají - taky pobíráme příspěvek na bydlení.
Na socialce preci dokladas spotrebu energii, ne? A vy mate alespon ten mistni vodomer. I kdyz v tomto prispevku hledat nejakou logiku je zbytecne.
@Anonymní píše:
@alli_li Takže jí teda bude stačit, když ji dám tu podnájmení smlouvu + TP. Své číslo účtu, kam peníze má posílat a s tím klidně může na tu sociálku? A taky budou mi sem chodit skrze tu sociálku, když žáda o příspěvek na bydlení?
Potřebuje nájemní smlouvu (par.717 OZ) a TP. S tím že v té smlouvě budou zahrnuty výši záloh + výše nájemného. My tam máme nájemné + poplatky za vody dle určení vodáren.
Sociálka do domu kvůli příspěvku na bydlení nechodí - jen pokud i ty v tom domě máš TP bude mít slečna problém s tím, že Tě budou posuzovat jako společnou osobu ohl. výše příjmu - bude muset požadovat o vyloučení z posuzovaných osob.
@Cuddy tak my tu vodu řešíme tak, že každý máme „svůj vodoměr“ + centrální a já dávám sociálce vyučtování co mi sepíše majitel - zrovna tento měsíc mám celkové vyúčtování za rok - sepsané zálohy, spotřebu a výši přeplatku.
@alli_li píše:
@Cuddy tak my tu vodu řešíme tak, že každý máme „svůj vodoměr“ + centrální a já dávám sociálce vyučtování co mi sepíše majitel - zrovna tento měsíc mám celkové vyúčtování za rok - sepsané zálohy, spotřebu a výši přeplatku.
No, ono jak jinak se to řeší v klasických činžácích, že
tam je taky jen 1 vodoměr (oficiální) a zbytek jsou tyhle přepočtové…
TP tu mame vsichni. Manzelka ja a me dve deti. Takze nas do toho budou taky posuzovat? jelikoz ja mam nadprumerny plat a se mnou by slecna narok na nic nemela. A jak by se dalo vyloucit z posuzovanych osob nas?
Ahoj, mám velký rodinný barák. Momentálně v přízemí spravuji a dělám novou bytovou jednotku(koupelna, kuchyn a pokoj) chtěl bych jej dát do nájmu, nikoli pronájmu a chtěl bych se zeptat, co je vše potřeba mít zařízené, abych jej mohl dát do nájmu. Majitel baráku jsem, plyn, voda a elektrika je spolecna. A prave skrz toto se i ptam, jestli prizemni byt nemusi mit inkaso uplne zvlast na najmu, ale abych jej dale platil ja a po najemnikovi chtel urcity penize Diky