Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim ![]()
A prosim o radu.
Bydlime v novostavbe, v 5.patre, s terasou. Radi bychom si nechali udelat drevenou pergolu s polykarbonatovym zastresenim.
Slysela jsem, ze je potreba schvaleni vsech vlastniku budovy, je to pravda?
Opravdu to musi schvalit uplne vsichni najemnici?
Mate s tim nekdo zkusenost?
Nebo aspon nevite na koho se obratit, kdo by mi poradil, jak postupovat?
Predem mooooooc dekuji za odpovedi ![]()
Katka
Tak u nás to rozhodně všichni vlastníci neschvalovali a přitom je to tu děsné - každý si staví jakou chce, různé styly, barvy… dobře to rozhodně nevypadá
. Asi záleží, jak to máte dohodnuté ve SVJ. Obrátila bych se na výbor Společenství.
Já si myslím, že to záleží na vašich stanovách. Někde si všichni staví a natírají jak chtějí a jinde se musíš všechno odhlasovat. Obrat se na společenství vlastníků, to mít musíte.
Prave ze clenove predstavenstva spolecenstvi vlastniku mi tvrdi, ze to musi odsouhlasit uplne vsichni, vsech 100procent vlastniku!!! Je to mozne???
Jde mi o to, jestli to neni dano zakonem, ze to musi souhlasit vsichni???
Chceme to udelat, aby to co nejmene narusilo celkovy vzhled budovy. Dokonce 4 byty uz ty pergoly maji, ale uz od developera stavby…my byste to udelali uplne stejne, vypadalo by to dobre..
Ale jde pry hlavne o to, aby se nenarusila stavba, tim vrtanim…
Nechci se vzdat, prece to nejak musi jit ![]()
Jeste jednou diky za odpovedi ![]()
K.
@katerinah A proč myslíš, že by nesouhlasili? Omlouvám se, ale jestli je toto nějak dáno zákonem nevím ![]()
Uz loni, kdyz se toto tema nadhodilo na hromadne schuzi, byli nekteri proti ![]()
Takze pry kdyz nebude souhlasit vsech 100 procent, nemuzem to realizovat ![]()
Je mi divné, že by to museli být všichni, normální by byla většina, tomuhle nerozumím
Nemáš možnost optat se nějakého advokáta? Všude bývají bezplatné právní poradny, sice se chvíli čeká, ale aspon něco.
Men je to prave taky divne…
Kdyby to byla vetsina, tak by to mozna proslo…
Zkusim se zeptat v nejake poradne.
Moc diky, Radkko ![]()
@katerinah No nemáš za co, moc jsem ti neporadila
Kdyby sis vzpomněla, tak sem napiš, jak to dopadlo. Přijde mi to divné, i když ted si vzpomínám, že známá chtěla reklamu na balkon a taky jí řekli, že s tím musí souhlasit úplně všichni, dál to ale neřešila.
@katerinah my se na to ptali taky, protože se budem brzo stěhovat do novostavby. Opravdu to musí schválit všichni a většinou to neprojde, protože je to zásah do zdi, na který je záruka a kdyby se cokoli stalo, reklamaci už neuznaji kvůli pergole. Tak nám to řekli. Ale my si ji uděláme na nosných trámech bez vrtání a uchycení do zdi.
Ahoj anonymni ![]()
Dneska jsem volala na stavebni urad a vyjmenoval mi tisic veci, co musim udelat, vcetne schvaleni aspon 3/4 vsech najemniku, coz je v nasem pripade kolem 80-ti lidi, plus 5000kc k podani zadosti, zadost na magistratu a nevim co vsechno..takze to vypada beznadejne ![]()
Nemohla bys mi prosim poslat navrh te Vasi pergoly?
Prosiiim, posli mi to do zpravy.
A to bude jenom volne stat, bez jakehokoliv prichyceni? Ani k podlaze to nebude privrtane?
Predem moc dekuju ![]()
Nam pri koupi bytu tvrdili, ze s tim nebude zadny problem si to dodelat…jenze to se jeste clovek o to nejak podrobneji nezajimal ![]()
No chyba!!!
Zatim diky,
K.
@katerinah my zatím na byt čekáme, takže žádný plán nemáme. Jen vim ze manžel to chce udělat samonosný, tj. ze bude připevněna k zemi, ne k fasádě. Ale my budeme mit spodní byt se zahradkou, nevím jestli by vám to tak šlo taky…
Aha, nevadi, kazdopadne dekuju za tip, budu se na to informovat u odborniku.
Stejne dekuju ![]()
K.
Prosím autorku, jak to dopadlo, je oprabdu potřeba 100 % souhlasu?? ![]()
@Anonymní píše:
Prosím autorku, jak to dopadlo, je oprabdu potřeba 100 % souhlasu??
to zalezi co mají ve stanovach ve spolecenstvi vlastniku. No uvidíš, jestli sem po sesti letech zakladatelka prijde…