Pergola - novostavba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
77
18.3.14 17:19

Pergola - novostavba

Zdravim :)
A prosim o radu.
Bydlime v novostavbe, v 5.patre, s terasou. Radi bychom si nechali udelat drevenou pergolu s polykarbonatovym zastresenim.
Slysela jsem, ze je potreba schvaleni vsech vlastniku budovy, je to pravda?
Opravdu to musi schvalit uplne vsichni najemnici?
Mate s tim nekdo zkusenost?
Nebo aspon nevite na koho se obratit, kdo by mi poradil, jak postupovat?
Predem mooooooc dekuji za odpovedi :)
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
18.3.14 17:23

Tak u nás to rozhodně všichni vlastníci neschvalovali a přitom je to tu děsné - každý si staví jakou chce, různé styly, barvy… dobře to rozhodně nevypadá :zed:. Asi záleží, jak to máte dohodnuté ve SVJ. Obrátila bych se na výbor Společenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.3.14 17:34

Já si myslím, že to záleží na vašich stanovách. Někde si všichni staví a natírají jak chtějí a jinde se musíš všechno odhlasovat. Obrat se na společenství vlastníků, to mít musíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
18.3.14 17:49

Prave ze clenove predstavenstva spolecenstvi vlastniku mi tvrdi, ze to musi odsouhlasit uplne vsichni, vsech 100procent vlastniku!!! Je to mozne???
Jde mi o to, jestli to neni dano zakonem, ze to musi souhlasit vsichni???
Chceme to udelat, aby to co nejmene narusilo celkovy vzhled budovy. Dokonce 4 byty uz ty pergoly maji, ale uz od developera stavby…my byste to udelali uplne stejne, vypadalo by to dobre..
Ale jde pry hlavne o to, aby se nenarusila stavba, tim vrtanim…
Nechci se vzdat, prece to nejak musi jit :(((
Jeste jednou diky za odpovedi :)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.3.14 17:51

@katerinah A proč myslíš, že by nesouhlasili? Omlouvám se, ale jestli je toto nějak dáno zákonem nevím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
18.3.14 18:31

Uz loni, kdyz se toto tema nadhodilo na hromadne schuzi, byli nekteri proti :(
Takze pry kdyz nebude souhlasit vsech 100 procent, nemuzem to realizovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.3.14 18:33

Je mi divné, že by to museli být všichni, normální by byla většina, tomuhle nerozumím :think: Nemáš možnost optat se nějakého advokáta? Všude bývají bezplatné právní poradny, sice se chvíli čeká, ale aspon něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
18.3.14 18:40

Men je to prave taky divne…
Kdyby to byla vetsina, tak by to mozna proslo…
Zkusim se zeptat v nejake poradne.
Moc diky, Radkko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.3.14 18:43

@katerinah No nemáš za co, moc jsem ti neporadila :| Kdyby sis vzpomněla, tak sem napiš, jak to dopadlo. Přijde mi to divné, i když ted si vzpomínám, že známá chtěla reklamu na balkon a taky jí řekli, že s tím musí souhlasit úplně všichni, dál to ale neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.14 19:33

@katerinah my se na to ptali taky, protože se budem brzo stěhovat do novostavby. Opravdu to musí schválit všichni a většinou to neprojde, protože je to zásah do zdi, na který je záruka a kdyby se cokoli stalo, reklamaci už neuznaji kvůli pergole. Tak nám to řekli. Ale my si ji uděláme na nosných trámech bez vrtání a uchycení do zdi.

• Citovat
  • Upravit
77
19.3.14 16:42

Ahoj anonymni :)
Dneska jsem volala na stavebni urad a vyjmenoval mi tisic veci, co musim udelat, vcetne schvaleni aspon 3/4 vsech najemniku, coz je v nasem pripade kolem 80-ti lidi, plus 5000kc k podani zadosti, zadost na magistratu a nevim co vsechno..takze to vypada beznadejne :(
Nemohla bys mi prosim poslat navrh te Vasi pergoly?
Prosiiim, posli mi to do zpravy.
A to bude jenom volne stat, bez jakehokoliv prichyceni? Ani k podlaze to nebude privrtane?
Predem moc dekuju :)
Nam pri koupi bytu tvrdili, ze s tim nebude zadny problem si to dodelat…jenze to se jeste clovek o to nejak podrobneji nezajimal :,(
No chyba!!!
Zatim diky,
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.14 20:23

@katerinah my zatím na byt čekáme, takže žádný plán nemáme. Jen vim ze manžel to chce udělat samonosný, tj. ze bude připevněna k zemi, ne k fasádě. Ale my budeme mit spodní byt se zahradkou, nevím jestli by vám to tak šlo taky…

• Citovat
  • Upravit
77
19.3.14 22:01

Aha, nevadi, kazdopadne dekuju za tip, budu se na to informovat u odborniku.
Stejne dekuju :)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.20 11:39

Jak to dopadlo

Prosím autorku, jak to dopadlo, je oprabdu potřeba 100 % souhlasu?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
15.4.20 11:50
@Anonymní píše:
Prosím autorku, jak to dopadlo, je oprabdu potřeba 100 % souhlasu?? :nevim:

to zalezi co mají ve stanovach ve spolecenstvi vlastniku. No uvidíš, jestli sem po sesti letech zakladatelka prijde…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max