Majitel nám nechce vrátit kauci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
955
17.3.14 09:53

kauce?,_prosím radu

Zdravím,
prosím mohl by mi někdo poradit??
majitel nám nechce vrátit kauci, bylo mi doporučeno ať tedy nezaplatím nájemné
nájemní smlouva mi končí 30.4.2014
takže mám ještě dva nájmy na zaplacení, kauce byla 12.400kč
napsala jsem správcoj že tedy at si strhne nájem z kauce
on mi napsal:
Vaše informace není přesná, z kauce si to může paní ****** vzít(když ovšem chce a zde chybí dohoda dopředu!),ale vy jste povinna kauci doplnit do tří dnů od vyzvání k doplnění peněz.
Takže ano, dnes došlo k úhradě nájemného za březen 2014,zároveň vás dnes vyzývám k doplnění kauce zasláním peněz na obvyklý účet paní Hanzové do tří dnů. Pokud tak neučiníte, budu to pokládat za nezaplacené nájemné za březen 2014
MÁ PRAVDU??MUSÍ BÝT DOHADA DOPŘEDU???A MUSÍM KAUCI DOPLATIT? NIC TAKOVÉHO V NÁJEMNÉ SMLOUVĚ NEMÁME, PROSÍM O RADU!!
 DĚKUJI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
17.3.14 10:01

Proč nechce vrátit kauci? Ma nejaký důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
17.3.14 10:04

A byla to vratná kauce? Někdy se kauce vztahuje na něco jiného, nebo pokud ve smluvě není slovíčko „vratná“ už může být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.3.14 10:06

@evíkkkk podle starého občanského zákoníku se kauce musela doplatit do 30 dnů nejpozději… jak je to teď, to nevím, ale předpokládám, že to bude stejné… kauce opravdu neslouží jako nájem, ale nájemce je povinen ji doplnit do sjednané výše, pokud je pronajímatel nucen ji čerpat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
17.3.14 10:08

Já pronajímám byt a kauci beru pro to, aby byt „nevyletěl do povětří“ tudíž nechávám nájemníky normálně platit nájem a když jim skončí smlouva nebo jinak končí, probíhá převzetí bytu. Když je vše v pořádku, vrátím jim kauci. Proč by vám tedy vracel kauci, když končíte až s posledním dubnem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
17.3.14 10:10

Tak my měli v nájemní smlouvě že kauce je vratná v případě že v bytě odbydlíme minimálně rok. V opačném případě kauce propadá majiteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.14 10:10

@evíkkkk záleží, jak máš stavěnou smlouvu. já mám jasně dané, že kauce je na to, abych byt vrátila v pořádku, nájem musim platit do poslední chvilky, kauci mi vrátí, až vrátím byt v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
17.3.14 10:11

Já bych kauci taky dopředu nevrátila. Po poslednich najemnicich jsem musela davat do poradku celej byt a naklady jsem hradila z te kauce. Jinak bych to z nich nikdy nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
17.3.14 10:13
@Lolllo píše:
Já bych kauci taky dopředu nevrátila. Po poslednich najemnicich jsem musela davat do poradku celej byt a naklady jsem hradila z te kauce. Jinak bych to z nich nikdy nedostala.

Přesně tak, jednou jsem ji taky musela použít na uvedení bytu do původního stavu. Jednou, že se nájemnice odstěhovala 14 dní poté, co mi to oznámila a ve smlouvě měla dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
17.3.14 10:21

My to ve smlouvě máme tak, že kauci nám musí majitel vrátit nejpozději do 15ti dnů od ukončení nájemní smlouvy a pokud kauci nevráti, tak je povinen doložit k čemu kauci použil (opravy, výměny atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
17.3.14 10:23

Oni prostě nevrací kauci nikomu, aby všichni ostatní aspon něco z toho měli tak to bylo provedeno takto že se to vzalo z kauce
my jsme si byt předělali na své náklady, co se týče podlah, elektriky, atd..měli jsme holobyt :(
nyní mi správce i řekl že jsem povinna mu nechat plovoučku v bytě, což nic ve smlouvě není, byt mám předat tak jak jsem ho převzala.
bojím se právě ty kauce že nám ji také nevrátí :(
tak jsem aspon chtěla jeden nájem s tím zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
17.3.14 10:35

@evíkkkk jak píšou holky, kauce je na to, že kdyby se byt vybydlel, tak ať pronajímatel má alespoň něco. Nájem musíš platit do poslední chvíle, pokud se s majitelem nedomluvíš jinak. Pokud jak říkáš, jste byt rekonstruovali na vlastní náklady a i přesto by ti kauci nevrátil a byt by byl v pořádku jako při nastěhování, ne li v lepším stavu, předala bych to právníkovi.
My jsme pokaždé měli rozumné majitelé, se kterými jsme se domluvili, že kauce se započte do posledního nájmu.
Ale lidi jsou debilové, tak si to ohlídejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
17.3.14 10:36
@evíkkkk píše:
Oni prostě nevrací kauci nikomu, aby všichni ostatní aspon něco z toho měli tak to bylo provedeno takto že se to vzalo z kauce
my jsme si byt předělali na své náklady, co se týče podlah, elektriky, atd..měli jsme holobyt :(
nyní mi správce i řekl že jsem povinna mu nechat plovoučku v bytě, což nic ve smlouvě není, byt mám předat tak jak jsem ho převzala.
bojím se právě ty kauce že nám ji také nevrátí :(
tak jsem aspon chtěla jeden nájem s tím zaplatit.

A co bylo na podlaze před tím…??? Lino nebo jen stěrka…??? pokud je pod plovoučkou to co tam bylo před tím, myslím, že ji klidně můžeš rozebrat…koukni co je psáno ve smlouvě…co je tam o podlahách…popis bytu. Samozřejmě pokud jste dělali dlažbu a otlučením zničíš původní podlahu, je to jiné…tam to nemůžeš udělat. Ale pokud by po sundání plovoučky, byla podlaha ve stejném stavu, bez poškození… :nevim: proč ji tam nechávat zadarmo…

• Citovat
  • Upravit
82
17.3.14 10:38

Zdá se mi taky, že si v tomto případě správce moc vyskakuje… Sama pronajímám a podnájemnicím jsem to v prosinci umožnila - že mi nezaplatily, já jim pak při převzetí vyplatila zbytek do výše kauce (měla jsem od nich 20tis.) - a dostala jsem od kamaráda právníka vynadáno, že se to nedělá, i kdyby se mi jevily sebeslušnější. Na druhou stranu znám třeba situaci, kdy kamarádka prostě nedoplatila rekonstrukci bytu, i když to měla ve smlouvě, jen to oznámila firmě, že nebyla spokojena s tím a tím a prostě jim nic nedoplatí. Žádnou soudní dohru to nemělo.

Řídila bych se smlouvou - co tam není, nemůže si správce ani majitel vymýšlet. Druhou stranou pokud Ti něco nevrátí, těžko se s ním budeš kvůli pár tisícům soudit - trvalo by to roky+další náklady. Asi bych zašla do právní poradny zdarma, v Praze jich pár je (lze se tam i objednat s nějakým časovým předstihem nebo je to na počkání), přinést smlouvu a na místě to zkonzultovat, co můžeš a nemůžeš, co se stane když… a tím se pak ohánět („podle mého právníka nemáte právo…“). Já tam byla konzultovat pracovně-právní otázku a mateřskou, protože na mě v práci šili boudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
17.3.14 10:47

NA ZEMI BYL JEN BETON, JÁ BLBEC TO ALE NEVYFOTILA :zed:
ALE MÁM SVĚDKA STAROSTU, JELIKOŽ BYL PŘI PŘEDÁVÁNÍ BYTU, NÁJEMCI SI HO TAM POZVALI, JELIKOŽ VĚDÍ JAKÁ JE MAJITELKA, I JSEM MU UŽ VOLALA NENÍ PROBLÉM ABY PŘIŠEL K PŘEDÁNÍ BYTU, JEŠTĚ MÁM I NÁJEMNICI CO BYLI PŘED NÁMI, TAKY SVĚDEK ŽE NIC V BYTĚ NEBYLO, JELIKOŽ ONI MĚLI NA ZEMI KOBERCE, VLASTNÍ NÁBYTEK A VŠE SI VZALI
NO SPRÁVCE PĚKNĚ VYSÍRÁ, VLASTNĚ KVŮLI NĚMU SE STĚHUJEM :pocitac:
TOHLE JE JEN TŘEŠNIČKA CO DOKÁŽE :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí