Majitel nám nechce vrátit kauci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
414
18.3.14 15:52

@evíkkkk Byt máš podle zákona vrátit v takovém stavu, v jakém sis ho převzala, pokud ses s pronajímatelem nedohodla jinak. Takže pokud tam plovoučka nebyla, byt vracím bez plovoučky. Nějakej další vychcanej, co? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
18.3.14 17:58

@evíkkkk a nemáš doklad o koupi plovoučky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
18.3.14 19:12

Jj doklad mam.Vse mam schovane.No pravnicka mi radila take vse vzit. Procetla si smlouvu a nic tam neni napsano ani v OZ. A to ze ji musim v byte nechat take neni pravda.Dela jen bububu!!blbec!!!
Byt je ve smlouve prikladan k holobytu.
Na kauci mam narok a jeste mi ji ma z urocnit podle noveho OZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
20.3.14 08:37

Prosím nevíte kolik stojí notářská uschovna???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.4.14 16:27

Zdravím, potřebuju radu, smlouva nám končí k 30.4 ale až teď sme se rozhodli že se budeme stěhovat. musíme dodržet 3 měsíční lhůtu nebo můžeme ke konci měsíce byt opustit a majitel by nám měl vrátit kauci. ve smluvě máme že pokud se obě strany nedohodnou smlouva se automaticky prodlužuje. Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.16 01:22

Ahoj,
Prosim o radu.
Pronajimala jsem si byt, kde byli koberce. Zasle, stare koberce, po 3 mesicich jsem to nevydrzela srolovala je a ulozila do sklepa. Bohuzel byla ma chyba, ze jsem to predem a majitelkou nekonzultovala. Nyni se stehuju a koberce jsem zase vytahla a vratila do puvodniho stavu, jeden z nich je trochu ohnuty ale jinak jim „nic“ neni. Majitelka videla, ze v byte koberce nebyly a ted mi zacala tvrdit, ze jsem bez jejiho souhlasu koberce uskladnila ve sklepe a tim.je znehodnotila, pry jsou spinave, ohnute atd a nechce mi vratit kauci ( 17 000).
Ma na to pravo?

• Citovat
  • Upravit
962
27.11.16 03:31

Koberec si na podlahu mela prilepit lepidlem nebo zatizit, vysavacem na koberce si ho mela vycistit (pronajem i se saponatem 1500,–) a pokusit se aby vypadal co nejlepe. Ma dukaz ze koberec byl ve sklepe? Co koberec koupit novy, nabidni ji to, treba by te to vyslo na polovinu, nez nevraceni kauce. Je blby ze ses s ni nedohodla pred tim no, pravo na to asi mit muze. Zkus s ni komunikovat a vyresit to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.11.16 06:00

Podle me si hleda duvod k nevraceni penez. Udelala bych to, jak radi @AndelaCerna, vycistila bych je, ohnuty roh prilepila a trvala na vraceni cele kauce. I bych jemne naznacila pravnika. 17t neni malo a pani si ocividne chce penize nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
27.11.16 08:32

Pokud koberce nebyly puvodne lepeny, tak bych je ircite radeji nelepila :think:
jinak pani je slusne vycurana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
27.11.16 09:01

Přilepit koberce, když nebyly? Tohle mi udělat, tak mi ničíš podlahu pod tím a to by se mi tedy opravdu nelíbilo.

Jako důvod k nevrácení celé kauce to není. Max se můžete domluvit na vyčištění koberců. Taky záleží, jak dlouho si tam bydlela - od toho se taky může odvíjet očekávání o změně stavu koberců.

A co tobě přijde trochu ohnuté, paní může přijít velmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí