Nájem v rod. baráku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30985
20.3.14 09:31

@j.a.n.i1 To ja take ne. Me na tomto prispevku vzdy zajima, co lidi jeste vymysli za svindl a co socialka jeste vezme a co uz ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101888
20.3.14 09:33

@Cuddy Tak nějak… zrušit ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 09:49

@Cuddy tak co jsem se bavil ze slečnou. Mateřská jí končí a dítě nevzali do školky, a nemá žádné hlídání, aby si mohla najít nějakou práci. Tak hledá podnájem, aby měla od sociálky nárok aspon na něco, než malýho vemou do školky a ona půjde do práce.

• Citovat
  • Upravit
30985
20.3.14 09:53
@Anonymní píše:
@Cuddy tak co jsem se bavil ze slečnou. Mateřská jí končí a dítě nevzali do školky, a nemá žádné hlídání, aby si mohla najít nějakou práci. Tak hledá podnájem, aby měla od sociálky nárok aspon na něco, než malýho vemou do školky a ona půjde do práce.

Ale jo, to se bohuzel stava, jen proste u vas v dome to asi nepujde nebo se musi zeptat primo na socialce, ale zduraznit ten detail, ze se nejedna o zkolaudovanou samostatnou bytovou jednotku a spolecne meraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 09:58

@Cuddy nahodou za tu kolaudaci, aby to byla oddelena bytova jednotka plati se urcite taky neco a je mozny ze to i neschvali?

• Citovat
  • Upravit
30985
20.3.14 10:02
@Anonymní píše:
@Cuddy nahodou za tu kolaudaci, aby to byla oddelena bytova jednotka plati se urcite taky neco a je mozny ze to i neschvali?

Ptej se u vas na stavebnim urade. Daji ti pozadavky, jake musis splnit. Me treba napada vzrust minimalniho poctu parkovacich mist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
20.3.14 10:18

Taky jsme si nechali barák rozdělit na dvě bytový jednotky. Už si teda nepamatuju, co na katastru chtěli, ale šlo to normálně. Elektroměry máme na baráku dva, každý na svůj byt. Vodoměry taky dva, ale vodárny zajímá jen ten hlavní, z kterého odečítaj spotřebu. Ten druhý máme na trubce, která vede do druhého bytu a při vyúčtování si to rozpočítáme podle spotřeby.

Zakladateli, nebylo by lepší, vzít si teda do podnájmu někoho, kdo nebude potřebovat příspěvek na bydlení? Pak nemusíš lítat na katastr a zařizovat takový věci. A co manželka? Tý to nevadí, že bude mít v baráku svobodnou holku? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 10:20

@Cuddy tak jo díky, jsem popravdě ani netušil, že to bude tak složité

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.14 10:23

@PetraJ ne manželce to nevadí, nám samotným už je několik let a slečna je mladá asi v letech jak mé děti. A asi i jednou se to rozdělit musí, určitě tam půjde jedno z dětí. Tak ted nebo jindy. Hold si to budu muset oblítat no a snad to půjde nějak v klidu. Náhodou platili jste na tom katastru nějaké poplatky nebo je to pořád ještě zdarma?

• Citovat
  • Upravit
7240
20.3.14 10:31

To je na tobě - ale odborník nejsem, pozor. Buď můžeš dát celkovou částku, což mě přijde nejlepší, ve které budou i energie. Nebo nájem plus energie. Pak je dobré mít pro nájemce vlastní měřiče, aby to bylo opravdu spravedlivé. Nastavit měsíční platbu raději vyšší s tím, že přeplatek jim při vyúčtování vrátíš.
Vše vypsat ve smlouvě. Tam si můžete uvést cokoliv, to je na vás. Hlavní je, aby s tím obě strany souhlasily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
20.3.14 10:34
@Anonymní píše:
@PetraJ ne manželce to nevadí, nám samotným už je několik let a slečna je mladá asi v letech jak mé děti. A asi i jednou se to rozdělit musí, určitě tam půjde jedno z dětí. Tak ted nebo jindy. Hold si to budu muset oblítat no a snad to půjde nějak v klidu. Náhodou platili jste na tom katastru nějaké poplatky nebo je to pořád ještě zdarma?

Tak teď jsem se ptala manžela a museli jsme mít od odhadce napsaný nějaký papíry, on to u Vás zaměří a udělá posudek. Pak to dáte na katastr, tam snad ještě vyplníte nějaký žádosti, zaplatíte tisícovku za návrh na vklad a pak se už budete jen modlit, jestli vám to schválej. Když ne, budete muset opravit případný chyby a zaplatit další tisícovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.3.14 10:40

Nečetla jsem celou diskusi, takže napíšu jen svoji zkušenost. Bydleli jsme takhle v rodinném domě. Energie, vodu atd. jsme měli paušálem ve smlouvě s tím, že když se zvýší cena o víc jak pět procent, tak se zvýší i paušál. Bylo to myslím na osobu s tím, že smlouva byla pro tři osoby a kdyby se něco změnilo, tak by se upravil i paušál. Jiná věc je, že mi právník říkal, že pokud je nájem v rodinném domě a není ta část, co je předmětem nájmu zkolaudovaná jako samostatná bytová jednotka, je smlouva neplatná. Nevím, jestli se to od té doby nezměnilo, tohle je informace cca tři roky stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101888
20.3.14 10:43

@tiffany Tak neřekla bych že je neplatná, ale spíš se na ni bude pohlížet jako na podnájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.3.14 10:45
@j.a.n.i1 píše:
@tiffany Tak neřekla bych že je neplatná, ale spíš se na ni bude pohlížet jako na podnájem.

Mě řekl dost dobrý právník, že je neplatná. :nevim: No ale je pravda, že domácí byl taky právník. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 10:49

@rejžička Takhle bych to právě chtěl. Celou částku jim zepsat do smlouvy a at mi to posílá na účet. Ty měříče tam dám, abych mohl případně vrátit či ona doplatit a na tu kolaudaci se tedy půjdu zeptat, co a jak je potřeba udělat. a právě jsem taky přemýšlel, ještě nemám v té kuchyni navedený plyn. Tak mě napadlo, že bych jej tam vůbec nedělal a nechal to na bombu? Chtěl bych si s tím trošku usnadnit práci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max