Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co pravdu? Zpozdila se výplata od zaměstnavatele, zaměstnavatel potvrdil úhradu v průběhu příštího týdne, obratem uhradíme.
@Anonymní píše: Více
Jak dlouho tam bydlíte a jaká je kauce?
Za mně šílený red flag, že vás rozhodí jedna výplata a uvažovala bych, zda vám prodloužit nájem.
Pokud bych měla rodinu, šla bych za ní a půjčila bych si od nich dřív, než bych oslovila pronajímatele.
Protože být pronajímatel, tak lidem, kteří jsou mají problém zaplatit nájem, když jednou dojde později o pár týdnů výplata, bych určitě byt nechtěla pronajímat.
Ne, toto by mi urcite nevadilo, pokud by to semnou najemce komunikoval vcas. Takze uvedni telefon, nepis smsku, ale zavolej. Na rovinu rekni, ze pritel zmenil praci a ma jiny vyplatni termin, proto byste i vy potrebovali zmenit/posunout termin uhrady najemneho. Kazdy normalni clovek to pochopi, pokud mu budou penize chodit v novem terminu vcas.
A tobě výplata taky nepřišla? Vždyť můžeš nájem zaplatit ty a přítel pak muže svůj podíl zaplatit tobě, ne?
Hlavně běžte někam na brigádu a udělejte si aspoň nějakou rezervu pro tyto případy.
Rozhodně bych to neřešil přes SMS, ale zavolal. Řekl bych majiteli bytu jak to je, že přítel změnil práci, výplatní termín se posunul a že se občas může stát, že prostě nestihnete zaplatit do 20., ale později. Každopádně bych mu zavolal nejpozději dnes. Pokud obvykle platíte včas nebude s tím mít s největší pravděpodobností problém.
Tak záleží, jestli je to opravdu mimořádná situace, která se už nebude opakovat anebo to teď tak budete mít kvůli novému výplatnímu termínu každý měsíc? ![]()
Jinak mi také přijde celkem nezodpovědné nemít na účtu záložních pár tisíc na zaplacení nájmu pro takovéhle mimořádné situace ![]()
@JancaS84 my jsme vždy rezervy měly, ale partner začal podnikat a sežralo to strašně moc peněz. K tomu jsme teď hradili 25 tisic za psa a 20 nedoplatky za energie. Ale to majiteli vysvetlovat takto nelze. Žili jsme nadstandardně a teď je to trochu boj. Peníze se začnou teda vracet, ale do té doby mu účetní posílá výplatu až jako poslednímu - po zaměstnancích a po splatnosti firemních faktur atd.. nevím, tomu zase tak nerozumím, ale ještě ji neposlala.
Ještě se tohle nikdy nestalo.
@Popokatepetla Chápu, my jsme teď mimořádně vydali 25 tisíc za psa, bohužel stejně zemřel. Jen tím chci říct, že nebýt toho tak na nájem máme.
Počkej on má svoji firmu, ze které platí zaměstnance, účetní a faktury, ale nemáte na nájem? ![]()
Počkej, tvůj přítel dělá na fakturu jako OSVČ pro jednu firmu?
Ahoj. Chci se zeptat, taková dětinská otázka, ale já fakt nevím. Přítel změnil práci, má jiný výplatní termín a tento měsíc se mu zdržela výplata o něco déle a nájem má být zaplacený do zítra. Určitě přijde během příštího týdne. Co napsat majiteli bytu aby to vyznělo normálně?
Jsem strašně stydlivá a za takové věci se prostě extra stydím.
Vadila by vám taková mimořádná situace jako pronajímateli?
Určitě mu to chci dát vědět aspoň SMSkou, ale nevím jak ji ztvárnit.
Tak když pomůžete, díky.