Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky
Jdu jsem se zeptat i když pro někoho to bude směšný dotaz a hloupý.
Byli jsme pryč koupili jsme si cihlu tvrdého sýru. Nevešla se do lednice tak se dala ven za dveře. No ráno jsme přišli a bylo to okousané od nějakého zvířátka. Jen z jedné strany. No nic odřízlo se to a vyhodilo. A zbytek jsme nechali. A nakrájeli a dali do lednice…. No a pak si každý vzal 1-2 plátky. Večer známy začal plašit co když to bylo od zvířete, který mělo vzteklinu a ja nevím co vše. No tak me rozhodil, že jsem s toho byla s ostatními úplně v řiti
Třeba se tu někdo najde kdo mi na to odpoví
dekuji moc
No upřímně za mě jste prasátka, že jste jedli něco co ožralo zvíře. Jinak čr je už dvacet let prostá od vztekliny
Jaké máte dohromady IQ. Dosáhnete součtem na trojciferné číslo?
Vzteklinu u nás mají jen netopýři a ti jaksi sýr nežerou. Vzteklinu dostat nemůžete. Nicméně těch nemocí, co ano, těch je dost. Ožrat to mohla kočka, pes, myš, kuna, potkan, lasička…. Si vyhledej, co přenáší. Dát sýr ven za dveře a pak ho ještě okousanej jíst, tak to je hodně slaboduchý…..
Žádná „nákaza“ fakt nehrozí. Pokud jste okousané části okrájeli, vše ok. Bez obav.
@Niky 1990 píše: Více
a kdyby vám do toho někdo něco napíchal? Ježiš vy jste fakt divný
@Kousavysvetr píše: Více
Jestli to byla myš, tak bych se bála leptospirózy, od kočky škrkavek, zbytek sýru mohl být olízaný nebo znečištěný močí.
@Niky 1990 píše: Více
Tak nejrozumnejsi napad to nebyl, ale velice pochybuju, ze by vam z toho neco bylo. Natoz vzteklina.
@Petula306 píše: Více
Tak jestli to ožraly myši, tak by se fakt něco našlo
1. By musela ta myš být nemocná
2. By se muselo jednat o něco, co se přenáší ze zvířete na člověka
3. By se to muselo přenášet slinama té myši
4. Muselo by to přežít na tom sýru (na vzduchu)
5. Muselo by to odolat HCl v žaludku a dostat se dál
Tak nevím, jaká je pravděpodobnost.
@Petula306 píše: Více
Tak zrovna střevní paraziti umí projít celým trávicím traktem. Leptospiróza pronikne i kůží, pokud tuším….
@Janli píše: Více
No, bysme museli být všichni dávno nemocní… nedělám si sebemenší iluze o skladech potravin.