Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte, chtěla bych se vás zeptat na zkušenosti a léky na úzkosti a panické ataky.
Léčím se 3 měsíce a beru léky ráno citalec 30 a večer Trittico 100. K tomu mi před 4 dny přidali Pragiolu 25 ráno a 25 večer. Po týdnu ji mám zvednout na 50 a 50.
Po 3 měsících léčby bez pragioly musím říct, že to bylo už docela v pořádku. Hlavně spánek tedy, za co jsem byla vděčná. Jediné co, tak mi brněly končetiny, proto ta Pragiola.
A teď vlastně po těch 4 dnech jsem měla už dvě noci, kdy se mi špatně usínalo, dlouho jsem usinala, zase jsem se budila s deštěm a tak.. myslíte, že se to zase zlepší? Že to jsou jen vedlejší příznaky pragioly a zase se to vrátí do starých kolejí? Děkuji za vaše názory.
Příčina těch potíží? Terapii máte?
Léky můžou přestat zabírat, když si „hlava“ pojede svoje.
Na terapii chodím co dva týdny. Příčina potíží je zřejmě z dětství, ale nedělo se úplně nic hrozného.
Já mám s léky na úzkost zkušenosti dobré. Pomohly mě z 90 %. Z každodenních úzkosti mám dnes úzkost „jen“ třikrát do měsíce. Bohužel i přestože beru poctivě AD k tomu omega 3 + hořčík, mám za sebou terapie, tak sem tam k propadu dojde. Ale oproti výchozímu stavu super.
@Ael3 píše: Více
Zlepší
zlepšilo se to jednou, zlepší se to i podruhé
. A v nejhorším se pragiola vymění za jiný lek, který toto způsobovat nebude. Ikdyz teda já musím říct, že zrovna po pragiole jsem byla extrémně spavá.
@Míšáneček děkuji za podporu ❤️
Už je to lepší. Mám za sebou 2 týdny. Srovnalo se to zase 🤗 snad už to bude jen lepší.
To jsem moc rada ![]()
A ono to tak bude asi už navždy, budeme se muset smířit s tím, že jednou je lip a jednou hůř. Já mám třeba teď velký propad (tak velký, že toto už jsem nikdy nečekala že přijde) a bojím se, že to zas lepší nebude, ale uvědomuji si, že to je přesně to, co tu úzkost živí. Bylo mi skoro rok skvěle a věřím že zase bude - musí.
@Míšáneček přeju ti ať se to brzy zase zlepší. Je to hrozné, tyhle výkyvy, musíme to brát, když to přijde a tak samo to nechat potom i odejít. Posílám sílu ![]()
Moc děkuji ❤️ jen s tou OCD je to malinko těžší, moc rada namlouvá další a další věci… ale já ji zase srovnám ![]()