Nakažené klíště? Mám strach

127
6.6.18 17:36

Nakazene kliste? Mam strach

Ahoj vsem, mam takovy dotaz. Dneska po me 2× lezlo kliste a kdyz jsem ho uvidela, prste jsem ho zmackla a pak hodila do zachodu - takze jsem ho mela v ruce a na prste. Zjistila jsem, ze by se to urcite nemelo, protoze mohlo byt infikovane - a po zmacknuti me nakaazit. (ockovana nejsem) Jak mam tefy ted zjistit, zds nejsem nakazena nejakou nemoci? Moc dekuji vsem za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1779
6.6.18 17:44

Klíště jen tak lehce nerozmáčkneš! Musela bys ho na tvrdé podložce třeba kladívkem, ale v prstech určitě ne. Ani kdybys ho rozmáčkla, tak si nemyslim, že by ses nakazila. Muselo by být přisáté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
6.6.18 17:45

Téměř jistě ses nenakazila…pokud nebylo přisáté a umyla sis ruce po zmáčknutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
6.6.18 17:46

@zuzikka tyjo fakt? Ja ho rozmackla, bylo malinke cerne, tak jsem prstem zacla do nej ryt az se nehejbalo :dance: tak mam strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
6.6.18 17:47

@annasmyc neumyla prave, vzala jsem jen toaletni papir (do nej jsem si mohla ty prsty utrit) a tim papirem znytek klistata splachla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
6.6.18 17:47

A bylo to vůbec klíště??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.6.18 17:50

Nepanikařte - není tam cesta jak se nakazit.

Proč si, proboha, nemyjete ruce? Zejména když panikaříte z nákazy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
6.6.18 17:57

Klíště musí být přisáté nepanikař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
6.6.18 18:00
@Kočka123 píše:
@annasmyc neumyla prave, vzala jsem jen toaletni papir (do nej jsem si mohla ty prsty utrit) a tim papirem znytek klistata splachla

A nedelas si srandu? Jeste rekni, ze sis pak dala ruce do pusy, ne? Priste na kliste vubec rukou nesahej a pokud nebude prisate seber ho ubrouskem/listem…Ted asi nenadelas nic, maximalne si nechat za cas zjistit protilatky z krve. Ale pokud ti to neprsko na sliznice, je moznost nakazy temer nulova. Pokud bylo kliste navic infikovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
6.6.18 18:07

Uaa, prase. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
6.6.18 18:42

Chudak klíště:) po mně lezli jedno dnes, jiné o víkendu, další se prisalo. Na to, že jsem min 5 let žádné neměla, tak docela cucim. Každopádně bez přisátí se nenakazis. A i tak ta šance není nijak závratná. Navíc třeba bireliozu můžeš mít i z komara.
Být tebou nepanikarim a příště klíště prostě jen sundej nebo vem kalesnikem a umyj si ruce.

Edit..pardon za překlepy, telefon si píše, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
6.6.18 18:44

Asi takhle, za svůj život jsem měla desítky klíšťat, stovky jsem jich vytáhla rukama svému psovi. Kdybych šaškovala s pinzetou, tak si je vytáhnout nenechá. Někdy mi i explodovala v rukou při vytahování, když bylo hodně napité. Minulý týden jich po mě lezla asi stovka. Nepřeháním. Žádné se naštěstí nepřisálo, všechny jsem setřela rukou. Vždycky si jen umyju ruce a nikdy mi nic nebylo. Myslím, že v tvém případě je pravděpodobnost malá. Pokud sis tedy normálně umyla ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
6.6.18 19:01
@Kočka123 píše:
Ahoj vsem, mam takovy dotaz. Dneska po me 2× lezlo kliste a kdyz jsem ho uvidela, prste jsem ho zmackla a pak hodila do zachodu - takze jsem ho mela v ruce a na prste. Zjistila jsem, ze by se to urcite nemelo, protoze mohlo byt infikovane - a po zmacknuti me nakaazit. (ockovana nejsem) Jak mam tefy ted zjistit, zds nejsem nakazena nejakou nemoci? Moc dekuji vsem za odpovedi

Proč si proboha mackala kliste? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
6.6.18 19:03
@Kočka123 píše:
@zuzikka tyjo fakt? Ja ho rozmackla, bylo malinke cerne, tak jsem prstem zacla do nej ryt az se nehejbalo :dance: tak mam strach

Proboha, ty máš fakt dost.Tak kdyz delas takove pi. oviny tak pak nemej tady hloupý otázky.. :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
7.6.18 06:06

Po patem klisteti te panika prejde :-)
a nech se naockovat, letos je jich fakt hodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...