AD bez předpisu

Anonymní
6.6.18 07:43

AD bez předpisu

Krásné ráno, v prvé řadě prosím o respektování anonymu, je to pro mě citlivé téma, za které se i stydím.

Otázka je jasná, můžete doporučit AD nebo něco na ten způsob na uklidnění? Něco, co se dá koupit volně v lékárně? Nemám žádné zkušenosti ani ze svého okolí a upřímně se přiznám, že jsem v posledních letech nechápala to, jak se užívání AD rozšířilo a v podstatě se bere na všechno. Nicméně došlo i na mě.

Jsem podrážděná, reaguji ošklivě na své pubertaky a vlastně i na manžela. A nemyslím si, že mám důvod. Všichni se ke mě chovají hezky, manželství máme pohodove, máme se rádi, peněz dost. Podnikáme výlety, sportujeme, jezdíme na dovolené v létě i v zime na hory. Dalo by se říct ideál. Děti se chovaji určitě adekvátně svemu věku, je jim 13 / 15.

V poslední době, cca půl roku, dost často po nich kricim a nic mi není dost dobré, vše mi vadí. A už začíná i manželovi, což mě nakoplo to řešit. Řekl mi, že jsem hezká, atraktivni, v práci schopná, perfektně starajici o domácnost, tak nechápe, co tak blbnu. Že mě má rád a proto kvůli mě chce, ať to začnu nějak řešit.

Nechce se mi hned k dr, všichni vime, že jsem vtipná, veselá a pohodová ženská, tak věřím, že jsem schopná si pomoct sama.

Příčinou by mohla být změna HA a taky to, že jsem zhubla 20kg, a stále jsem v jakémsi udržovacim se módu. Ale hlady netrpim, i sladké si dám a uzivam si svou vysnenou postavu ( asi po 10letech jsem se vrátila na velikost 36).
Nic jiného mě nenapadá, žádné krize, nic. HA se chystám změnit na podzim, až půjdu na kontrolu.

Všem vám děkuji a prosím, zdrzte se urazlivych komentářů. Myslim, že je super, že si problém uvědomuji a řeším včas.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.6.18 07:48

Co takhle něco z třezalky? Ale v létě by se s třezalkou nemělo na slunce.
Také mne napadla varianta hormonálních změn. HA neužívám, ale už před rokem mi gynekolog dával přednášku o HA před přechodem „že je to skvělé“.

• Citovat
  • Upravit
16694
6.6.18 07:49

Z jakého důvodu jsi měnila HA? Pokud máš podezření, že změny nálad způsobuje právě nová HA, zvažovala bych výměnu dřív než na podzim. Jinak bych si nasadila magnézium. Pokud již nebereš. Ze začátku vyšší dávky, až se situace trošku zlepší, tak ubrat (syn bral od 6ti let po konzultaci s MUDr. 2 ráno a 2 večer, což dle návodu odpovídalo dávkování pro dospělého. Předávkování by se poznalo průjmem, což neměl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.6.18 07:55
@Anonymní píše:
Krásné ráno, v prvé řadě prosím o respektování anonymu, je to pro mě citlivé téma, za které se i stydím.

Otázka je jasná, můžete doporučit AD nebo něco na ten způsob na uklidnění? Něco, co se dá koupit volně v lékárně? Nemám žádné zkušenosti ani ze svého okolí a upřímně se přiznám, že jsem v posledních letech nechápala to, jak se užívání AD rozšířilo a v podstatě se bere na všechno. Nicméně došlo i na mě.

Jsem podrážděná, reaguji ošklivě na své pubertaky a vlastně i na manžela. A nemyslím si, že mám důvod. Všichni se ke mě chovají hezky, manželství máme pohodove, máme se rádi, peněz dost. Podnikáme výlety, sportujeme, jezdíme na dovolené v létě i v zime na hory. Dalo by se říct ideál. Děti se chovaji určitě adekvátně svemu věku, je jim 13 / 15.

V poslední době, cca půl roku, dost často po nich kricim a nic mi není dost dobré, vše mi vadí. A už začíná i manželovi, což mě nakoplo to řešit. Řekl mi, že jsem hezká, atraktivni, v práci schopná, perfektně starajici o domácnost, tak nechápe, co tak blbnu. Že mě má rád a proto kvůli mě chce, ať to začnu nějak řešit.

Nechce se mi hned k dr, všichni vime, že jsem vtipná, veselá a pohodová ženská, tak věřím, že jsem schopná si pomoct sama.

Příčinou by mohla být změna HA a taky to, že jsem zhubla 20kg, a stále jsem v jakémsi udržovacim se módu. Ale hlady netrpim, i sladké si dám a uzivam si svou vysnenou postavu ( asi po 10letech jsem se vrátila na velikost 36).
Nic jiného mě nenapadá, žádné krize, nic. HA se chystám změnit na podzim, až půjdu na kontrolu.

Všem vám děkuji a prosím, zdrzte se urazlivych komentářů. Myslim, že je super, že si problém uvědomuji a řeším včas.
Zakl.

Asi potřebuješ dostat od života pěknou ťafku, aby sis uvědomila, že si zbytečně kazíš náladu (ač o sobě píšeš, že jsi vtipná). Vysadila bych nejdřív tu HA, abych věděla, jestli to náhodou není tím. Pak bych zkusila Bachovy esence. Na antidepresiva to podle popisu zde nevypadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.18 08:08

Na podzim jsme kupovali babičce Tryptofan (teď koukám, že je těch přípravků s ním víc, nevim už, co přesně brala). Měla na psychiku hodně náročné období, i špatně spala. Bohužel nedokážu říct, jak moc to pomohlo, babi už zapomíná a s braním léků je to trochu problém, navíc ty vnější okolnosti, díky kterým měla psychické problémy, se zhoršily, takže stejně skončila na AD. Každopádně já o tom začínám velmi vážně uvažovat pro sebe, protože poslední dobou mám opravdu divný období, jsem neustále naprzuená, nespokojená, melancholická, plačtivá - prakticky bezdůvodně :?

A s HA mám zkušenost, že když jsem ji začala brát po dítěti (před dítětem bez problémů), musela jsem nakonec vysadit, protože jsem byla neuvěřitelně podrážděná, chytaly mě záchvaty bezmoci a vzteku, měla jsem pocit, že se neovládám. Mohlo to být i celkově stresem, ale jako bych cítila, že mě ovládá „něco“ zevnitř, nad čím nemám kotrolu. HA jsem se ani nepokoušela změnit, prostě jsem to vysadila už pro ten pocit, že jestli to bude pokračovat, tak holt vim, že jsem to „já“, kdo tak vybuchuje, ne nějaký hormony, co mě ovládaj. A po vysazení už jsem to takhle silně nikdy necítila, takže HA už prostě nechci ani vidět.

Prosím anonym, osobní.

• Citovat
  • Upravit
luccifera
6.6.18 08:11

AD je lek na leceni deprese a deprese je vazna nemoc. Ty depresi nemas, leda tak depku. Muze to byt hormonama, muze to byt kdecim. Sla bych k obvodakovi na krevni odbery, porersila bych tu HA a hlavne se snazila resit pricinu a ne chemicky zaplacnout nasledek. Psycholog by mohl byt taky fajn, pokecat, prijit na to, co se deje… treba telo jen ukazuje ze mu chybi nejaka malickost. Zhubnout 20 kg na vel 36 znamena obrovskou zmenu v hormonalni rovnovaze:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 08:12

@Kakika původní ha se prestala vyrábět, takže proto. Bohužel. Mg neberu, ale to není problém začít. Diky za tip.

@Russet no právě, na ad se necitim a ano, právě ze vtipná, veselá a pohodová jsem (bývala jsem), proto hledám řešení. A tafek od života už bylo dost, proto sama sebe teď štvu. O těch bachovkach jsem hodně četla, tak nastuduju ještě vic. Diky

Zakl

• Citovat
  • Upravit
9371
6.6.18 08:15

Nejlepsi AD krome AD :) je pravidelne cviceni. Nic mi neprijde zdaleka tak efektivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joy.division.control
6.6.18 08:24

A cítíš se sklesle a nemas naladu? Třeba muzes mit nizkou hladinu serotoninu, chtelo by to ale konzultaci s dr. Bez predpisu je napr. Saframyl, L-Tryptofan.

• Citovat
  • Upravit
3739
6.6.18 08:29

Já jsem nedávno po poradě v lékárně kupovala neurotické matce nějaké tabletky z bylinných extraktů, které mají člověka zbavit stresu a uvolnit. Matka si je nemohla vynachválit. Zkusím pohledat.
Todle:
https://www.vitalita.cz/anti-stress
Už to zobou všechny její sousedky. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.18 08:30

@luccifera @joy.division.control návštěva u dr mě taky napadla.

@Emimin7 cvicim denně, k tomu kolo, brusle… tím to nebude, ale taky díky

Zakl

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 08:36

@joy.division.control necitim se ani sklesle ani bez nálady. Prostě se mi změnila povaha :nevim:

@kontramatka diky, taky jdu juknout a nastudovat

Jste zlaté, fakt mi přijde škoda bezdůvodně všechny prudit a jak už to tak bývá, ventiluju se doma na těch nejbližších, co si to nejméně zaslouží.

Zakl

• Citovat
  • Upravit
187
6.6.18 08:42

Persen forte - jsou to jen bylinky, ale super, kvalitní strava, nechat si udělat krevní rozbor, zda nic nechybí, zkontrolovat štítků a hlavně pravidelně a dostatečně odpočívat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joy.division.control
6.6.18 08:43
@Anonymní píše:
@joy.division.control necitim se ani sklesle ani bez nálady. Prostě se mi změnila povaha :nevim:

@kontramatka diky, taky jdu juknout a nastudovat

Jste zlaté, fakt mi přijde škoda bezdůvodně všechny prudit a jak už to tak bývá, ventiluju se doma na těch nejbližších, co si to nejméně zaslouží.

Zakl

Tak to mas asi serotonin ok :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9371
6.6.18 09:05

A co spánek, spíš dobře a dostatečně dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí