Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
Trpím OCD formou úzkostných myšlenek. Začala jsem se léčit na psychiatrii. Dostala Cipralex a 2 roky klid a vysmáto. Začala jsem vysazovat, ale když jsem byla ve stavu půlky ob den, úzkosti se zase vracely. Po dohodě s mudrou beru týden vyšší dávky, ale ted se mě zmocnila taková úzkost, že mám pocit, že už mi asi nikdy nebude líp
Holky, máte někdo stejnou zkušennost? Bylo Vám zas dobře?
@Dailý protivam teď šílenosti v životě. Beru půlku citalec a cítím se lépe. Až mi to přijde ze jsem až moc veselá… je to normální?
@Dailý píše:
Ahoj holky,Trpím OCD formou úzkostných myšlenek. Začala jsem se léčit na psychiatrii. Dostala Cipralex a 2 roky klid a vysmáto. Začala jsem vysazovat, ale když jsem byla ve stavu půlky ob den, úzkosti se zase vracely. Po dohodě s mudrou beru týden vyšší dávky, ale ted se mě zmocnila taková úzkost, že mám pocit, že už mi asi nikdy nebude líp![]()
Holky, máte někdo stejnou zkušennost? Bylo Vám zas dobře?
Hele mam zkusenost, jsem tu nova a nemyslela jsem, ze bych tu neco chtela psat, ale chci te podporit. Take jsem mela velke uzkosti, nemohla jem z toho i spat, diagnozu ani nevim, myslim, ze neco okolo psychoz, ale ja tedy zadne hlasy, vidiny nemela, bylo to vazne, chteli me hospitalizovat, davat elektricke soky s tim, ze to neni lecitelne, invalidni duchod. Uprimne i jsem premyslela o sebevrazde, protoze jsem si myslela, ze me na psychiatrii pomuzou a ono nic. Nastesti jsem ale neuverila, do nemocnice jem odmitla jit a narazila na jinou psychiatricku, ktera mi postupne vysazovala leky a pracovala se mnou psychoterapeuticky a zlepsovalo se to. Cca rok terapie a pak asi 4 roky a byla jsem v pohode. Ale taky jsem neverila, ze to nekdy prejde. Ona se pak pridruzi deprese z toho, jak je ti permanentne blbe a neveris, ze to nekdy bude lepsi. Dneska se sama venuju psychoterapii, tak ti drzim palce.
![]()
@Dailý Prášky neřeší příčinu problémů, jen tlumí symptomy. Takže je nutné zabývat se původem problému a vykořenit ho - i bez „léků“.