Už nikdy zánět moč. cest

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25182
5.6.18 15:15

Už nikdy zánět moč. cest

Mám po čtvrté za život zanět moč. cest. Ležím s ATB a googlím co brát preventivně, abych tuto bolest nemusela už podstoupit.

Zánět mám tak jednou do roka. Myslela jsem, že se mi to děje po sexu, ale tentokrát se to stalo i bez sexu. Vím, že jsem zanedbala jeden den pití, večer už jsem cosi pociťovala a ráno skončila u dr. a s ATB.

Je tu někdo kdo, koho to trápilo a nadobro se toho zbavil?
Nějaký produkt, bylinky, cokoliv. Když pročítam net, je toho mraky. Rada bych něco „ověřeného“

Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33022
5.6.18 15:25

Mě pomohl Rowatinex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
5.6.18 15:25

Já měl záněty ca 1× za dva měsíce po dobu 5 let. Permanentně na atb. Než jsem chtěla otěhotnět, řekla jsem si, ze s tím musím nadobro něco udělat, protože jsem si nedovedli představit brát tolik atb v těhotenství. Šla jsem k urologovi MUDR. Kolombo (Praha - soukromý) - jeden z největších odborníků na tyto problémy. Udělal mi důkladně testy a nasadil atb snad na dva měsíce (nevím přesně na jak dlouho, ale bylo to nestandardně dlouho),ze se prý ty mrchy jinak nevybiji. Manzel (tj sexuální partner podstoupil stejnou atb kůru). Je to šest let a od té doby jsem neměla zánět ANI JEDNOU - ikdyz jdu do bazénu, nastydnu, nepiju, už je proste nemám!

Vše ostatní pomáhá (pití, brusinky, neprochladnout atd), ale je to spíše taková podpůrná léčba, ne definitivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.6.18 15:26

Mne pomohlo užívat lichorerisnici - kapky. Od te doby mam pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
5.6.18 15:39

To je ještě dobry…ja mela zanety 3-4× do roka… Někdy to rozehnal uroval akut někdy proste atb.
Srovnalo se vse az po porodu…musim zatukat…5let a nic.
Za sebe bych řekla ze důležitá hygiena po sexu, nebejt ve vedru v uplem pradle kde si člověk zapari spodek…a v zimě zase byt proste v teple. Jo a kolikrát staci kdyz se málo pije a člověk cítí mocak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.6.18 16:02

Neexistuje osvědčený doplněk pro všechny.

Potřebujete kultivace a následné důkladné cílové přeléčení.

Pokud se vám to stává po sexu, zejména s konkrétním partnerem, tak je potřeba aby na stěry a kultivace zašel i onen partner a taky se přeléčil. U něj většinou bude stačit mastička/vodička. Do té doby, než budou stěry čisté, tak souložit jedině s kondomem.

No a pak nespecifické posilování imunity. Doplňky většinou jsou jen placebo, klíčové je dobře spát, jíst dostatek vlákniny všeho druhu (ovoce, zelenina, celozrnné obiloviny a výrobky z nich, luštěniny, ořechy, semínka, mořské řasy), hýbat se - ideálně v přírodě, decentně se opalovat, aby měl člověk dostatek vitamínu D (v zimě suplementovat).

A k tomu se případně otužovat a přes zimu do sauny.

Výhodou je že taková úprava životního stylu povede obecně k lepšímu zdraví a taky lepším vlasům, nehtům a pleti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
5.6.18 16:10

Měla jsem jednou a pomohl Rowatinex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
5.6.18 16:45

Já je mívala 3-4 za rok, v těhotenství jsem brala 3× ATB. Brala jsem brusinky, pila urologické čaje… Pomohl asi až porod, od té doby (skoro 7m.) naštěstí nic :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
5.6.18 16:59

Rodit se nechystám. Stravu mam pestrou. Do 35 let nic, pak jednou a od té doby tak jednou do roka a někdy i rok a půl se to objeví.
Nebaví mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.18 17:46
@Mava píše:
Mám po čtvrté za život zanět moč. cest. Ležím s ATB a googlím co brát preventivně, abych tuto bolest nemusela už podstoupit.

Zánět mám tak jednou do roka. Myslela jsem, že se mi to děje po sexu, ale tentokrát se to stalo i bez sexu. Vím, že jsem zanedbala jeden den pití, večer už jsem cosi pociťovala a ráno skončila u dr. a s ATB.

Je tu někdo kdo, koho to trápilo a nadobro se toho zbavil?
Nějaký produkt, bylinky, cokoliv. Když pročítam net, je toho mraky. Rada bych něco „ověřeného“

Diky.

U me pomohla kombinace vice veci, zde ty hlavni: nechodit naboso, kdyz neni vyslovene teplo, nosit kosilky nebo delei trika, hodne pit, po sexu se hned vymocit, nenosit synteticke pradlo, preventivne brusinky (i kdyz je jejich ucinek zpochybnovan), nekoupat se v bazenech a v mori, je-li voda studena, nikdy na sobe nemit vhke plavky. Je toho dost, ale mela jsem zanety chronicke a od te doby, co se venuju prevenci, uz asi 15 let nic… XY

• Citovat
  • Upravit
24798
5.6.18 17:51

@Mava Já ho mám za poslední rok asi po sedmé.
Můžeš zkusit, co tu holky píšou - ptala jsem se na urologii a prý když je zánět 2× za rok, ještě se to bere jako „v normě“ a nic moc s tebou dělat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
5.6.18 17:56
@Pipet píše:
@Mava Já ho mám za poslední rok asi po sedmé.
Můžeš zkusit, co tu holky píšou - ptala jsem se na urologii a prý když je zánět 2× za rok, ještě se to bere jako „v normě“ a nic moc s tebou dělat nebudou.

po sedmé? jak to zvládáš?? já jsem hotová a màm to po 8 měsících…předtím rok a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.6.18 18:02

@Mava Blbě :lol:
U mě je to asi vedlejší příznak, začala jsem brát léky, které ovlivňují imunitu. Řeším s urologem, snad to nějak dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
5.6.18 18:05
@Pipet píše:
@Mava Blbě :lol:
U mě je to asi vedlejší příznak, začala jsem brát léky, které ovlivňují imunitu. Řeším s urologem, snad to nějak dopadne.

tak to držím palec :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast