Nakažlivost chřipky

Anonymní
29.1.15 15:08

Nakažlivost chřipky

Mám jít posedět s kamarádkou, která je sice zdravá, ale sestra, se kterou bydlí, má od úterka chřipku. Pro mě by byla nemoc v průběhu příštího týdne hodně velkou komplikací kvůli práci, a tak zvažuji, jestli schůzku odvolat. Nechci riskovat, ale s kamarádkou jsme se dlouho neviděly a asi zase dlouho neuvidíme (v řádu měsíců až let).
Jak velké to je riziko? Šly byste s ní?
Děkuju a omlouvám se za anonym, ale prosím nechte to tak.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
29.1.15 15:16

Já bych to asi moc nehrotila, chřipka a různá nachlazení jsou teď všude, takže pokud normálně chodíš do práce, do obchodu, prostě se pohybuješ mezi lidmi, tak ji můžeš chytit kdekoliv…jak velké je riziko ti nikdo neřekne, to asi záleží na tvé imunitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
29.1.15 15:23

To je ulet resit nakazu chripkou pres kamaradku, ktera ji nema.Je toho ted tolik, ze ji klidne muzes chytit zitra v krame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
29.1.15 15:45

Pokud ji kamarádka nemá a neviděly byste se dlouho, pokud to nebude teď, určitě bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.15 15:52

To bys nesměla ani vyjít na ulici.. šla bych v klidu :think: lidi smrkají a prskají všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
29.1.15 16:53

Tak tak, lidi prskají a smrkají všude. Takže pokud nepůjdeš k nim domů (kde bys případný bacil mohla chytit „koncentrovaně“), tak bych se toho nebála vůbec. Řekla bych, že máš mnohem větší pravděpodobnost něco chytit od prskajícího spolujezdce v MHD než od zdravé kamarádky, co bydlí s marodem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.12.19 19:55

nakazite se chripkou od prcka?

Maminky, jak jste na tom, kdyz vam ditko omarodi chripkou(mluvim o chripce, ne nachlazeni apod.)Chytnete to vzdycky taky, nebo se dokazete ubranit? Nase mala 2,5 ma poprve propr chripku a ja premyslim jestli ji zakonite chytim v nasledujicich dnech taky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
26.12.19 19:57

Já jo, chytím všechno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
26.12.19 19:58

Co si pamatuji, tak já jsem opravdovou chřipku měla 2× v životě a vždycky ji měla současně i mamka. Děti ji ještě neměly ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
26.12.19 20:51

@barusberus tak já jsem zatím od syna chytla vše co měl :lol: kromě dětských nemocí samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.12.19 20:59

Tak koukam, ze me to asi nemine :) chripku si ani nepamatuji, kdy a jestli jsem vubec mela..snad prezijeme bez vetsich komplikaci. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
26.12.19 21:31
@barusberus píše:
Maminky, jak jste na tom, kdyz vam ditko omarodi chripkou(mluvim o chripce, ne nachlazeni apod.)Chytnete to vzdycky taky, nebo se dokazete ubranit? Nase mala 2,5 ma poprve propr chripku a ja premyslim jestli ji zakonite chytim v nasledujicich dnech taky :roll:

První 3 roky jsem chytla úplně všechno, teď 3 roky už minimum. Dcera letos na přelomu zima/jaro měla pravou chřipku, skoro 41st horečku, neslo to vůbec srazet - příšerne to bylo. a ja to chytla, ale u mě to proběhlo nakonec velmi mírně a to jsem měla chřipku predtim 2× v životě a vždy jsem měla kolem těch 40st víc než týden. Takze jsem se bála a dobrý. drzim pěsti, ať to ustojis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí