Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj maminky,
Mám takový nepříjemný problém a než najdu nového obvodního lékaře obrátím se alespoň na Vás.
Před dvěma týdny jsem najela na krabičkovou dietu. První dny byly opravdu krušné. Nedodržovala jsem dříve jídelníček a pravidelná strava ve mne budila větší hlad. Akespoň jsem si to myslela. Dojídala jsem se zeleninou, ale ani pak „pocit hladu“ nezmizel. Když se najím, jsem plná. Ale začnu mít bolesti žaludku jako kdybych dva dny nejedla. Tlak, pálení jako bych vypila pálivou francovku. Občas mi z toho zaléhá až v uších. Napadlo mě, zda to nená co společného s cukrem? Jestli ho tělo nevyžaduje takto. Jediný zdroj - skadkého je dopolední ovoce, případně odpolední musli tyčinka nebo kefírové mléko.
Děkuji všem za své zkušenosti
P.
A jsi zvyklá jíst zeleninu? Spíš to vypadá že tělo je v šoku a nezvyklé na takové dávky. Vrací se ti to a pálí tě žáha. Cukr - hypoglykemie je spíš vyloženě nevolnost, malátnost, černo před očima..
@Proužek mně takhle začal problém se žlučníkem… paradoxně mě nikdy nebolelo v pravém podžebří, ale v epigastru. Máš křeče? Tlačí tě to?
@Proužek To vypadá na překyselení žaludku, zkus si koupit nějaký anacid a na krabičkovou dietu bych šla pomaleji-jestli jsi předtím jedla hodně jinak, nemusí to tělo dobře tolerovat-prostě si pár dní přidej mezi jídly ještě něco-co jsi běžně jídávala a postupně ubírej. Pokud to nepřejdě zajdi si k doktorovi.
No jedla jsem asi jako většina maminek. Hodně ovoce, jogurty.. zeleninový sakát jsem si dávala k večeři. S mozzarellou a cukrovým melounem. Dost sr mi to skadké omezilo. Maso jsem nikdy tolika nejedla. intenziví tobzačalo být třetí den, byla jsem z toho na palici že mám hlad. Ake hlad to není. Ta bolest je jako oři hladu, velkém. Jakoby Vám někdo ždímal žaludek. Takové pálení jako při žvýkání větrové žvýkačky. Začalo to až s tím jídlem. Předtím jsem jedla tak dvakrát denně a takové pocity jsem neměla. Je pravda že si přidávám jednu svačinu musli tyčinku. Po té je to lepší. Ale sdalším jídlem je to znova stejné ![]()
Ahoj.. je mi 27 let a už pár týdnů mě sem tam bolí po jídle žaludek. Ale poslední 3 dny je to teda děs. Nemám křeče, nebo tak ale prostě ho cítím a je mi to krajně nepříjemné.. nemáte s tím někdo zkušenosti?
A co ti na to řekl lékař?
Aha…
Tak se ho zejtra ráno zeptej.
Nejspíš budeš mít gastritidu.