Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máte prosim někdo přehled kolik se cca platí náklady na teplo (zteplárny) v bytě 4+1, který má 88m2, je to rohový byt v nezateplené bytovce předposlední patro pod tímto bytem je byt prázdný, pouze okna sou plastová. Chceme si vzit hypoteku na tento byt, ale nechceme pak koukat kolik nás to teplo bude stát. Děkuji všem co mi poradí
Tak záleží kde - město - lokalita a taky kolik platíte ve fondu oprav… pokud je nezateplený, tak to teplo bude stát víc, ale zase máte plastový okna, což je plus… a taky záleží jestli tam je sporák na elektřinu nebo na plyn - ten je totiž levnější a je to poznat, pokud hodláš vařit každý den…
Nejsem odbornik, ale v rohovem byte vzdycky zaplatis za vytapeni vic, nez v byte obklopenem dalsimi byty. Navic je nezatepleny. Taky zalezi, z ceho je postaveny. Jestli je otoceny na jih nebo na sever. Takhle ti to asi tezko nekdo vypocita. Asi by to chtelo oslovit primo nejakeho odbornika, aby vam to zmeril.
Jinak ted se snad nove zavadi stitkovani staveb, aby prave kupujici vedeli, jak je stavba energenticky narocna.
@jutinka Zajimaji mě pouze naklady na teplo zbytek víme. ![]()
@74paja Samozřejmě je jasné že víc s tim se počitá, ale paní nam řikala že platí cca 2000,– zalohu měsíčně a 19 000,– ji za rok vraceli!! Přijde nám to v takovémto bytě že ji vracejí hodně že by protopila jen 5000,–?? To je hloupost!
Anonym 8000,– přesně za co? za rok? nebo za měsíc? ![]()
Ahoj
mam rohovy byt, pouze plastova okna a cast obyvaku je zateplena, jinak nic, byt mame 3,5+1 a zalohy na teplo platim 1000kc mesicne a vzdy mi jeste vraci.
Bydleli jsme v nájmu-v zateplením, zrekonstruovaném činžáku s plastovými okny. nad námi byla jen půda a byl to rohový byt.
Měli jsme ale plyn. Co chci říct: plastová okna neseděly do starého baráku, takže se neustále zamlžovala, v bytě bylo vlhko, plesnivěly nám rohy(a to jsme byli první nájemníci po rekonstrukci). Když jsme odjížděli na víkend a vypnuli termostat, byt strašně rychle chladl, jakoby to teplo fakt utíkalo stropem, po příjezdu jsme tam z 25,měli 13 st ![]()
platili jsme za topení přes 20000,–/rok a stejně tam byla zima ![]()
za mě: už nikdy víc.. ![]()
@zajdavem A tak co se trebas zkusit poptat novych sousedu kolik tam tak plati?
Ahoj já ze své zkušenosti musím napsat, že jsem měla jižní byt, ale náklady nájem byl cca 2300, elektrika 2000 a topení plynem a taky ohřev teplé vody cca 2500.
Protopení za rok 5000 Kč za rok je nesmysl, to by muselo být na nějaký super kamínka a mít dřevo nachystaný za pár korun ![]()
Solidní člověk ti ukáže všechny faktury, jak to měl on.
Tak my máme 96m2, rohový byt pod střechou (zateplený dům, ale stará okna, resp. platová jsou jen v kuchyni a ložnici, kde se stejně netopí). Topíme jen v obýváku a studovně (malý ještě nemá svůj pokoj) a na chodbě odkud se ohřeje záchod a koupelna. No a zálohu máme 2100. Bývalý majitel topil všude kromě kuchyně a měl zálohy 3600 a vraceli mu přeplatek 5800.
My máme 4+0, 90m, zatepleno, ale špatně
5000kč sakum prdum (bez elektřiny ovšem) a ještě nám vracej…jsme v městskym bytě
Zajdavem - děkuji za toto téma. Také se příští měsíc máme stěhovat do 4+kk, také rohový byt, ale v přízemí. Naštěstí trochu krytý kotelnou. Dům také není zateplený. Pán co tam bydlel, prý platí asi 2000 Kč zálohu na teplo a údajně mu vraceli, 1500 Kč elektriku a u nás teda 2000 Kč fond oprav
(dělali se nové výtahy - sice budeme v přízemí, ale fond je pro všechny stejný).Jsem zvědavá kolik to ve zkutečnosti bude s hypotékou.
Ahoj, máme nezateplený 4+1, ale nemáme ani plastová okna a za teplo jsme dopláceli nejdříve asi 3000, potom 7000, sousedka pod náma stejný byt 20000Kč @Liduš-kluci naši sousedi co bydlí v přízemí u nás za výtah neplatí, neboť ho nevyužívají, to je logické, mají ponížené měsíční výdaje. na to bych apelovala.
@zajdavem píše:
@jutinka Zajimaji mě pouze naklady na teplo zbytek víme.![]()
@74paja Samozřejmě je jasné že víc s tim se počitá, ale paní nam řikala že platí cca 2000,– zalohu měsíčně a 19 000,– ji za rok vraceli!! Přijde nám to v takovémto bytě že ji vracejí hodně že by protopila jen 5000,–?? To je hloupost!
Anonym 8000,– přesně za co? za rok? nebo za měsíc?
za mesic, ale topime malo, vsude kolem byty, driv jsme meli rohovy pod strechou a stalo to 12000 a rozloha byla 45m