Nové silikonové košíčky smrdí

43035
9.10.12 16:10

Nové silikonové košíčky smrdí.

Koupila jsem silikonové košíčky na muffiny - moc bych za to nedala, že to budou ty stejné, jako se dávaly zadarmo k časopisu Pečené dobroty - taky je to balení po šesti (dvě barvy). Nicméně po upečení (na 200°C) jsou trochu cítit - trochu jako guma, nedokážu specifikovat. Stalo se to někomu? Je to normální u silikonu, nebo je mam raději vyhodit? Jsou to noname, byly levné, tak moc by mi to nevadilo - jen že jsem je chtěla mít a teďka kde si takové koupit? Jestli to zkoušet s tím časopisem, jestli jsou tam lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
9.10.12 16:11
@Pudloslava píše:
Koupila jsem silikonové košíčky na muffiny - moc bych za to nedala, že to budou ty stejné, jako se dávaly zadarmo k časopisu Pečené dobroty - taky je to balení po šesti (dvě barvy). Nicméně po upečení (na 200°C) jsou trochu cítit - trochu jako guma, nedokážu specifikovat. Stalo se to někomu? Je to normální u silikonu, nebo je mam raději vyhodit? Jsou to noname, byly levné, tak moc by mi to nevadilo - jen že jsem je chtěla mít a teďka kde si takové koupit? Jestli to zkoušet s tím časopisem, jestli jsou tam lepší…

Jestli to smrdí, radši bych to vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.10.12 16:27

Jako pachy by měl pohlcovat ocet, tak jestli si je chceš mermomocí nechat tak zkus propláchnout octem ale já bych vyhodila. Mám silikonové formy na bábovku i muffiny a žádná mi nesmrdí :nevim: - takže úplně běžné to asi nebude, bůhví co se z toho uvolňuje.. :think:. Stejně nejradši na mufiny používám normoš formu, s těm a silikonama se špatně manipuluje :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.10.12 16:32
@Kallkapa píše:
Jako pachy by měl pohlcovat ocet, tak jestli si je chceš mermomocí nechat tak zkus propláchnout octem ale já bych vyhodila. Mám silikonové formy na bábovku i muffiny a žádná mi nesmrdí :nevim: - takže úplně běžné to asi nebude, bůhví co se z toho uvolňuje.. :think:. Stejně nejradši na mufiny používám normoš formu, s těm a silikonama se špatně manipuluje :mrgreen:.

covece tyhle jsou prave docela dobry, moc se neprohejbaji.
chjo :-( no jo, kup a vyhod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
9.10.12 16:45

Já mám silikonový od Tescomy i z Möbelixu a Tchiba a nikdy se mi to nestalo. Ani u žádný jiný silikonový formy. Ty nejsou cítit nijak. Tohle je divný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.10.12 16:50

Mám ikeácký košíčky a rozhodně teda nesmrděj, stejně tak mám malý vysoký „plech“, nějaký noname a taky nesmrdí.
Je to cítit jen na povrchu košíčku nebo i vevnitř? Možná kdyby bly smrdět jen dotykovou plochou, kterou jsou postavené na plechu, tak bych se nebála, pokud to smrdí i zevnitř košíčku, tak bych to vyhodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.10.12 16:51
@Pudloslava píše:
covece tyhle jsou prave docela dobry, moc se neprohejbaji.
chjo :-( no jo, kup a vyhod

Ještě mě napadlo, umyla si je před použitím? Na některých pánvích atd. je vždycky napsané, že se mají před prvním použitím pořádně umýt jarem - silikon teda nevím ani nevím jestli to může mít nějakou souvislost ale jestli si to zkoušela jen jednou tak bych to teda možná ještě zkusila umýt a zkusit ještě jednou.. možná jen prázdné košíčky šupnout do trouby ať neplýtváš zbytečně materiál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
9.10.12 17:07

Ahoj, pokud smrdi vyhod, mela jsem nejake a smrdely, takze letely do kose, normalni, kvalitni jsou bez zapachu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.10.12 17:53
@Gladys píše:
Mám ikeácký košíčky a rozhodně teda nesmrděj, stejně tak mám malý vysoký „plech“, nějaký noname a taky nesmrdí.
Je to cítit jen na povrchu košíčku nebo i vevnitř? Možná kdyby bly smrdět jen dotykovou plochou, kterou jsou postavené na plechu, tak bych se nebála, pokud to smrdí i zevnitř košíčku, tak bych to vyhodila

smrdi na te dotykove ploše, steny ne, kolacky nasmradle nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.10.12 17:54
@Kallkapa píše:
Ještě mě napadlo, umyla si je před použitím? Na některých pánvích atd. je vždycky napsané, že se mají před prvním použitím pořádně umýt jarem - silikon teda nevím ani nevím jestli to může mít nějakou souvislost ale jestli si to zkoušela jen jednou tak bych to teda možná ještě zkusila umýt a zkusit ještě jednou.. možná jen prázdné košíčky šupnout do trouby ať neplýtváš zbytečně materiál :)

umyle jsem je jen vodou, trochu byly citit jeste pred pecenim. prozenu je myckou, ale duveru nejak nemam - vite, jakl byla ta afera s nezdravymi tescoma formami a to je znacka, tohle fakt muze byt jedovate… ted mam paranoliu, ze jsem si otravila dite, melo dva mufiiny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.10.12 18:11
@Gladys píše:

ty z ikee vypadaji pekne, kouknu na ne, az tam pujdu. 69/6 ks neni moc, za klid, ze to neni zavadne. Moje teda staly 35, to byl teda kup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
14.12.12 16:20

Oživuji diskusi, zrovna peču muffiny v nové silikonové formě (neznámá značka - dostala jsem) a cítím z trouby gumový zápach, tak hledám diskusi na toto téma. Nevím jestli je to jen tím, že je forma nová, ale nemám chuť péct v ní znovu. Uvidím, jaký bude výsledek, ale dítěti je asi k jídlu nedám. Nemám z toho dobrý pocit. Vrátím se k staré dobré teflonové formě (i když na teflon jsem taky kdysi četla ne zrovna pozitivní diskusi). Tak říkáte radši vyhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
14.12.12 16:34

Hele mě nějak postupně smrdět přestaly. dobrý pocit z toho nemám, ale do ikey jsem se nedostala. Koupila jsem si košíčky od tescomy, které se ale ukázaly být zcela miniaturní, takže stejně k prdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
14.12.12 18:18

Teď po upečení a vychladnutí už nesmrdí ani forma ani muffiny. Takže zřejmě jen při vysoké teplotě. Ale pekla jsem na 180st, a výrobce udává odolnost až do 230st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
14.12.12 21:41

Jo to ja taky. ze to nesmrdi ale neznamena, ZE to neni skodlive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný