Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Koupila jsem silikonové košíčky na muffiny - moc bych za to nedala, že to budou ty stejné, jako se dávaly zadarmo k časopisu Pečené dobroty - taky je to balení po šesti (dvě barvy). Nicméně po upečení (na 200°C) jsou trochu cítit - trochu jako guma, nedokážu specifikovat. Stalo se to někomu? Je to normální u silikonu, nebo je mam raději vyhodit? Jsou to noname, byly levné, tak moc by mi to nevadilo - jen že jsem je chtěla mít a teďka kde si takové koupit? Jestli to zkoušet s tím časopisem, jestli jsou tam lepší…
@Pudloslava píše:
Koupila jsem silikonové košíčky na muffiny - moc bych za to nedala, že to budou ty stejné, jako se dávaly zadarmo k časopisu Pečené dobroty - taky je to balení po šesti (dvě barvy). Nicméně po upečení (na 200°C) jsou trochu cítit - trochu jako guma, nedokážu specifikovat. Stalo se to někomu? Je to normální u silikonu, nebo je mam raději vyhodit? Jsou to noname, byly levné, tak moc by mi to nevadilo - jen že jsem je chtěla mít a teďka kde si takové koupit? Jestli to zkoušet s tím časopisem, jestli jsou tam lepší…
Jestli to smrdí, radši bych to vyhodila.
Jako pachy by měl pohlcovat ocet, tak jestli si je chceš mermomocí nechat tak zkus propláchnout octem ale já bych vyhodila. Mám silikonové formy na bábovku i muffiny a žádná mi nesmrdí
- takže úplně běžné to asi nebude, bůhví co se z toho uvolňuje..
. Stejně nejradši na mufiny používám normoš formu, s těm a silikonama se špatně manipuluje
.
@Kallkapa píše:
Jako pachy by měl pohlcovat ocet, tak jestli si je chceš mermomocí nechat tak zkus propláchnout octem ale já bych vyhodila. Mám silikonové formy na bábovku i muffiny a žádná mi nesmrdí- takže úplně běžné to asi nebude, bůhví co se z toho uvolňuje..
. Stejně nejradši na mufiny používám normoš formu, s těm a silikonama se špatně manipuluje
.
covece tyhle jsou prave docela dobry, moc se neprohejbaji.
chjo
no jo, kup a vyhod
Já mám silikonový od Tescomy i z Möbelixu a Tchiba a nikdy se mi to nestalo. Ani u žádný jiný silikonový formy. Ty nejsou cítit nijak. Tohle je divný. ![]()
Mám ikeácký košíčky a rozhodně teda nesmrděj, stejně tak mám malý vysoký „plech“, nějaký noname a taky nesmrdí.
Je to cítit jen na povrchu košíčku nebo i vevnitř? Možná kdyby bly smrdět jen dotykovou plochou, kterou jsou postavené na plechu, tak bych se nebála, pokud to smrdí i zevnitř košíčku, tak bych to vyhodila
@Pudloslava píše:
covece tyhle jsou prave docela dobry, moc se neprohejbaji.
chjono jo, kup a vyhod
Ještě mě napadlo, umyla si je před použitím? Na některých pánvích atd. je vždycky napsané, že se mají před prvním použitím pořádně umýt jarem - silikon teda nevím ani nevím jestli to může mít nějakou souvislost ale jestli si to zkoušela jen jednou tak bych to teda možná ještě zkusila umýt a zkusit ještě jednou.. možná jen prázdné košíčky šupnout do trouby ať neplýtváš zbytečně materiál ![]()
Ahoj, pokud smrdi vyhod, mela jsem nejake a smrdely, takze letely do kose, normalni, kvalitni jsou bez zapachu
@Gladys píše:
Mám ikeácký košíčky a rozhodně teda nesmrděj, stejně tak mám malý vysoký „plech“, nějaký noname a taky nesmrdí.
Je to cítit jen na povrchu košíčku nebo i vevnitř? Možná kdyby bly smrdět jen dotykovou plochou, kterou jsou postavené na plechu, tak bych se nebála, pokud to smrdí i zevnitř košíčku, tak bych to vyhodila
smrdi na te dotykove ploše, steny ne, kolacky nasmradle nejsou
@Kallkapa píše:
Ještě mě napadlo, umyla si je před použitím? Na některých pánvích atd. je vždycky napsané, že se mají před prvním použitím pořádně umýt jarem - silikon teda nevím ani nevím jestli to může mít nějakou souvislost ale jestli si to zkoušela jen jednou tak bych to teda možná ještě zkusila umýt a zkusit ještě jednou.. možná jen prázdné košíčky šupnout do trouby ať neplýtváš zbytečně materiál
umyle jsem je jen vodou, trochu byly citit jeste pred pecenim. prozenu je myckou, ale duveru nejak nemam - vite, jakl byla ta afera s nezdravymi tescoma formami a to je znacka, tohle fakt muze byt jedovate… ted mam paranoliu, ze jsem si otravila dite, melo dva mufiiny ![]()
@Gladys píše:
ty z ikee vypadaji pekne, kouknu na ne, az tam pujdu. 69/6 ks neni moc, za klid, ze to neni zavadne. Moje teda staly 35, to byl teda kup.
Oživuji diskusi, zrovna peču muffiny v nové silikonové formě (neznámá značka - dostala jsem) a cítím z trouby gumový zápach, tak hledám diskusi na toto téma. Nevím jestli je to jen tím, že je forma nová, ale nemám chuť péct v ní znovu. Uvidím, jaký bude výsledek, ale dítěti je asi k jídlu nedám. Nemám z toho dobrý pocit. Vrátím se k staré dobré teflonové formě (i když na teflon jsem taky kdysi četla ne zrovna pozitivní diskusi). Tak říkáte radši vyhodit?
Hele mě nějak postupně smrdět přestaly. dobrý pocit z toho nemám, ale do ikey jsem se nedostala. Koupila jsem si košíčky od tescomy, které se ale ukázaly být zcela miniaturní, takže stejně k prdu
Teď po upečení a vychladnutí už nesmrdí ani forma ani muffiny. Takže zřejmě jen při vysoké teplotě. Ale pekla jsem na 180st, a výrobce udává odolnost až do 230st.
Jo to ja taky. ze to nesmrdi ale neznamena, ZE to neni skodlive.