Sladění pokojíčku

• Fotoalbum (20)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4619
8.10.12 17:23

Sladění pokojíčku

Milé maminky,

už mi z toho začíná hrabat a tak si jdu pro radu sem. :roll: Koukala jsem do diskuzí, četla různé články, dívala jsem se v obchodě na samolepky, obrazy a pod., ale nic mě natolik nenadchlo. A stejně si pořád stojím za tím, že bych chtěla něco originálního. Ovšem vymyslet to, to už je trošku problém. To co jsem si namyslela sama se mi začíná nelíbit a říkám si, že určitě existuje i jiný, lepší, nápad.

Dětský pokoj má jednu stěnu teoreticky prázdnou. Na straně srnečka a žirafy je postýlka, tam chci pruh stěny modré. Mám koupenou lampičku ve tvaru měsíce a ještě chci dokoupit barvy a domalovat tam hvězdičky. Prostě prostor na spinkání. Ovšem zbytek stěny je nevyužitý, tak jsem si říkala, že ke šnekovi domaluji kytičku, která bude větší (až nad dveře), srnečkovi domaluji travičku a doprostřed nakreslím seshora dolů nějaké postavičky. Měla jsem v plánu balónky, těch se drží méďa Pú, toho se drží třeba Šmoula, potom kačer z Kačerova atd… 4 postavičky by stačily.

Ale začínám si říkat, jestli to je doopravdy tak originální. Nemám raději použít pohád. postavičky z jedné pohádky?

Klidně hoďte někdo i fotku pro inspiraci. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1171
8.10.12 17:32

Tak já bych hlavně vymalovala zdi nějakou pastelovou barvičkou, třeba jemně žlutou, bleděmodrou…takhle to vypadá trošku neútulně, jako v nemocnici, ale může se to zdát jen na těch fotkách :think: Jako pozadí prostě pro ty další obrázky malované. Myslím, že se to tím hodně zútulní…Jinak co třeba nějaký nástěnný metřík koupit - třeba dřevěný, ručně malovaný…nebo obrázky jak namalovat, tak třeba i koupit - té stejné postavičky nebo motivu ;) Já bych zase naopak potřebovala víc prostoru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
8.10.12 17:47

Syn má 3 měsíce, takže se to teprve dává dokupy. Spí v ložnici, ale už se začíná koukat a chci, aby věděl, že toto je jeho království.
Pokoj je bíle vymalován, působí to neútulně, nemocničně, to vím.

Já mám problém, že se nemůžu rozhodnout co namalovat. :nevim: (Nejsem malíř, ale chci si to udělat sama.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
8.10.12 17:49

Fotky jsou ještě, když nebyla povlečená postýlka a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
8.10.12 18:36

Ahojky, já bych přesunula postýlku ke stěně jak je ta vanička. Klidně bych použila ještě jednu větší síť, nějaký malý stoleček a židličku, ušila nějakou hrací deku. Hodně udělají i vystavené hračky. Použít boxy na hračky…Já bych vymalovala aspoň tu jednu stěnu barevně, ale zvhledem k tomu, že máš zelený koberec, tak bych ladila spíš k němu…

• Citovat
  • Upravit
7661
8.10.12 18:39
@Aniralk píše:
Já mám problém, že se nemůžu rozhodnout co namalovat. :nevim: (Nejsem malíř, ale chci si to udělat sama.)

Zkus si pro inspiraci zadat do googlu něco jako „dekorace na zeď do dětského pokoje“, podívej se na obrázky a pak to obšlehni. :mrgreen: A že to bude mix pohádkových postav na jedné hromadě, to myslím vůbec nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
8.10.12 18:46

Postýlku nechávám na té straně, protože na druhé už je nábytek. Podle mě by to vypadalo ještě hůř. Stoleček, židličky, vše bude…teď mi jde spíš o to malování. Vy byste stěnu vymalovali a na to daly ještě ty postavičky?

Je to počítačem, vypadá to kýčovitě, ale nějak takhle jsem to myslela. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.10.12 19:45

Zkus vymalovat celý pokoj (nebo třeba jen některé stěny) teple-tmavě žlutou, tím se projasní a zútulní. A pak může nakreslit něco na zeď - ideálně kombinace zelené a bílé, aby se to hodilo ke koberci.
Budeš koukat na tu změnu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
8.10.12 20:33

Ahojky pokud chceš něco opravdu originálního tak tady je spousty inspirace

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
8.10.12 20:34

Bojím se, abych to nepřeplácala, ale jde to vůbec v dětském pokoji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
8.10.12 20:41

@Lucipe to je prakticky ono. Líbí se mi, že to video Camille´s Nursery je vyloženě zaměřeno na ptáčky, sovy, kytičky. Prostě je to tématické.
A ten Baby room project je taky super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
8.10.12 20:53

Dám ti sem něco z našeho pokoje, ale dcera už má 6 let.Na zdi mám větší samolepící tapetu, nad postelí taky, na další stěně má 2 nástěnky a hodiny, lampa myšky, na stropě hvězdičky…jo ale ještě chybí koberec, ten tepr vybíráme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
8.10.12 21:10

Napisu moje plany, nevim ale, jestli poradim, taky me to teprve ceka, tak tezko rict, jak to bude vypadat. V planu je vymalovat pokoj dcery zlutou barvou, jen cast u postele nechat bilou, budu se snazit malovat. Chci tam namalovat nekolik kvetin a v rohu palmovy strom, vse na svetle zel. podkladu, jako trava. Mam drevene obrazky se zviratky, ktere do malby posleze dolepim. No a kousek od malby budu davat rucne vyrobenou nastenku( ja radila, manzel vyrabel :lol: ).Zhruba vypada takto. Z kazde strany je drevo, ve ktere jsou udelane drazky a jimi provleceny prirodni spagat z jedne strany na druhou, krizem krazem. Na ne pak priple kolicky na ktere si muze pripevnit, co treba vyrabela. No a jinak na zdi budou udelane obrazky z fotek. Na tvrdy papir jsme nalepili barevny, na okraje jsme nalepili spejle a udelali tak ramecek, no a pak nalepili fotku. Kamaradka zase rada vysiva a tak deckam do pokojicku vysila obrazky pohadkovych postavicek. Ono napadu je dost, jen aby to ladilo, sama jsem zvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
8.10.12 21:16

@faldy no právě. :? Aby to ladilo. Mě chybí ta kreativní stránka. A když už teda něco vyplodím, najde se inteligent, který pošle mé sebevědomí k ledu. Chce to ten byt zútulnit, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
8.10.12 21:23

Aniralk- ja nejsem odbornik, ale kdyz neco organizuju, musim v te mistnosti stat, takze promin ze neporadim. A nenech si zkazit predstavu, pokud nejsi blazen, tak to nemuze dopadnout zle, ne? Ja si to treba i maluju a zkousim premistovat nabytek. Pokud mas v planu vymalovat pokoj, uz i to prokoukne, uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný