Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Milé maminky,
už mi z toho začíná hrabat a tak si jdu pro radu sem.
Koukala jsem do diskuzí, četla různé články, dívala jsem se v obchodě na samolepky, obrazy a pod., ale nic mě natolik nenadchlo. A stejně si pořád stojím za tím, že bych chtěla něco originálního. Ovšem vymyslet to, to už je trošku problém. To co jsem si namyslela sama se mi začíná nelíbit a říkám si, že určitě existuje i jiný, lepší, nápad.
Dětský pokoj má jednu stěnu teoreticky prázdnou. Na straně srnečka a žirafy je postýlka, tam chci pruh stěny modré. Mám koupenou lampičku ve tvaru měsíce a ještě chci dokoupit barvy a domalovat tam hvězdičky. Prostě prostor na spinkání. Ovšem zbytek stěny je nevyužitý, tak jsem si říkala, že ke šnekovi domaluji kytičku, která bude větší (až nad dveře), srnečkovi domaluji travičku a doprostřed nakreslím seshora dolů nějaké postavičky. Měla jsem v plánu balónky, těch se drží méďa Pú, toho se drží třeba Šmoula, potom kačer z Kačerova atd… 4 postavičky by stačily.
Ale začínám si říkat, jestli to je doopravdy tak originální. Nemám raději použít pohád. postavičky z jedné pohádky?
Klidně hoďte někdo i fotku pro inspiraci. ![]()
Tak já bych hlavně vymalovala zdi nějakou pastelovou barvičkou, třeba jemně žlutou, bleděmodrou…takhle to vypadá trošku neútulně, jako v nemocnici, ale může se to zdát jen na těch fotkách
Jako pozadí prostě pro ty další obrázky malované. Myslím, že se to tím hodně zútulní…Jinak co třeba nějaký nástěnný metřík koupit - třeba dřevěný, ručně malovaný…nebo obrázky jak namalovat, tak třeba i koupit - té stejné postavičky nebo motivu
Já bych zase naopak potřebovala víc prostoru ![]()
Syn má 3 měsíce, takže se to teprve dává dokupy. Spí v ložnici, ale už se začíná koukat a chci, aby věděl, že toto je jeho království.
Pokoj je bíle vymalován, působí to neútulně, nemocničně, to vím.
Já mám problém, že se nemůžu rozhodnout co namalovat.
(Nejsem malíř, ale chci si to udělat sama.)
Ahojky, já bych přesunula postýlku ke stěně jak je ta vanička. Klidně bych použila ještě jednu větší síť, nějaký malý stoleček a židličku, ušila nějakou hrací deku. Hodně udělají i vystavené hračky. Použít boxy na hračky…Já bych vymalovala aspoň tu jednu stěnu barevně, ale zvhledem k tomu, že máš zelený koberec, tak bych ladila spíš k němu…
@Aniralk píše:
Já mám problém, že se nemůžu rozhodnout co namalovat.(Nejsem malíř, ale chci si to udělat sama.)
Zkus si pro inspiraci zadat do googlu něco jako „dekorace na zeď do dětského pokoje“, podívej se na obrázky a pak to obšlehni.
A že to bude mix pohádkových postav na jedné hromadě, to myslím vůbec nevadí.
Postýlku nechávám na té straně, protože na druhé už je nábytek. Podle mě by to vypadalo ještě hůř. Stoleček, židličky, vše bude…teď mi jde spíš o to malování. Vy byste stěnu vymalovali a na to daly ještě ty postavičky?
Je to počítačem, vypadá to kýčovitě, ale nějak takhle jsem to myslela. ![]()
Zkus vymalovat celý pokoj (nebo třeba jen některé stěny) teple-tmavě žlutou, tím se projasní a zútulní. A pak může nakreslit něco na zeď - ideálně kombinace zelené a bílé, aby se to hodilo ke koberci.
Budeš koukat na tu změnu. ![]()
Ahojky pokud chceš něco opravdu originálního tak tady je spousty inspirace
http://www.youtube.com/watch?…
Bojím se, abych to nepřeplácala, ale jde to vůbec v dětském pokoji?
@Lucipe to je prakticky ono. Líbí se mi, že to video Camille´s Nursery je vyloženě zaměřeno na ptáčky, sovy, kytičky. Prostě je to tématické.
A ten Baby room project je taky super. ![]()
Dám ti sem něco z našeho pokoje, ale dcera už má 6 let.Na zdi mám větší samolepící tapetu, nad postelí taky, na další stěně má 2 nástěnky a hodiny, lampa myšky, na stropě hvězdičky…jo ale ještě chybí koberec, ten tepr vybíráme ![]()
Napisu moje plany, nevim ale, jestli poradim, taky me to teprve ceka, tak tezko rict, jak to bude vypadat. V planu je vymalovat pokoj dcery zlutou barvou, jen cast u postele nechat bilou, budu se snazit malovat. Chci tam namalovat nekolik kvetin a v rohu palmovy strom, vse na svetle zel. podkladu, jako trava. Mam drevene obrazky se zviratky, ktere do malby posleze dolepim. No a kousek od malby budu davat rucne vyrobenou nastenku( ja radila, manzel vyrabel
).Zhruba vypada takto. Z kazde strany je drevo, ve ktere jsou udelane drazky a jimi provleceny prirodni spagat z jedne strany na druhou, krizem krazem. Na ne pak priple kolicky na ktere si muze pripevnit, co treba vyrabela. No a jinak na zdi budou udelane obrazky z fotek. Na tvrdy papir jsme nalepili barevny, na okraje jsme nalepili spejle a udelali tak ramecek, no a pak nalepili fotku. Kamaradka zase rada vysiva a tak deckam do pokojicku vysila obrazky pohadkovych postavicek. Ono napadu je dost, jen aby to ladilo, sama jsem zvedava.
@faldy no právě.
Aby to ladilo. Mě chybí ta kreativní stránka. A když už teda něco vyplodím, najde se inteligent, který pošle mé sebevědomí k ledu. Chce to ten byt zútulnit, ale…
Aniralk- ja nejsem odbornik, ale kdyz neco organizuju, musim v te mistnosti stat, takze promin ze neporadim. A nenech si zkazit predstavu, pokud nejsi blazen, tak to nemuze dopadnout zle, ne? Ja si to treba i maluju a zkousim premistovat nabytek. Pokud mas v planu vymalovat pokoj, uz i to prokoukne, uvidis.