Naklánění hlavy k rameni 7měsíční

916
4.7.15 19:19

Naklaneni hlavy k rameni (7.mes.)

Zdravim maminky… mam takovy dotaz. Moje dcerka (7. Mesicu) celkove krasne prospivq. Sama leze, sama si umi sednout, snazi se uz si i stoupat. Je od narozeni strasne hr, nikdy zadne problemy s vyhranenim strany nemela, nepotrebovali jsme cvicit. Proste nic… ale jsou to tri dny, mala sedi hraje si s hrackou nebo jen tak s rucickama, da jr nahoru (dlane zhuba ve vysi oci nebo vys) a nakloni hlavicku tak ze se pravym uchem jakoby polozi na prave rameno. Ale jen na tu jednu stranu, směje se u toho, tvari se spokojene… muzete mi poradit. Je to normalni, neco jakoby ja se stydim nebo by mohlo jit o nejaky problem? Nesetkala se nektera z vas s timto? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
977
4.7.15 20:24

@Neeya určitě to řeště s pediatrem, může to být prkotina, ale může to být i nějaký problém svalového nebo neurologického původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
4.7.15 20:56

Taky bych to řekla pediatrovi. Moje malá to má taky, jakoby se v leže i v sedě stáčí do písmene C na jednu stranu. Byly jsme u neurologa, který mi vlastně k tomu nic neřekl (mluvil o něčem jiným a na tohle mi řekl: „to nic“). Občas to dělá pořád, takže se na to ještě zeptám při příští návštěvě (chce jen vidět, jak malá dělá pokroky :nevim: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
4.7.15 21:28

@Pomka ona to mala dela jen v sede a to to kdyz se smeje nebo radostne vyska, tak si zvedne hracku (nebo samotnou rucku) nahoru jakoby „hajlovala“ a polozi si hlavicku ouskem na rameno. Jinak sedi krasne rovne a vzprimene pritom, zadne prohybani…

Pani doktorce to reknu ale na dalsi kontrolu jdeme az v pulce srpna, tak prave proto pisu jestli mam radsi tam zajit driv nebo pockat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.7.15 21:29

Moje dcerka dělala totéž, bylo jí cca 6-7 měsíců… Také jsem to raději řešila, ale nakonec se ukázalo, že to bylo jen takové období. A když se stydí, tak to dělá i teď ve 13-ti měsících. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
4.7.15 21:46

@Neeya spíš bych to viděla na nějaký zvyk (když se směje). Ale asi bych se doktorce zmínila, pro tvůj klid. Osobně bych počkala do srpna, ale to si musíš zvážit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
4.7.15 21:54

Děkuju holky, uklidnily jste mě… Počkám, jen kdyby se to nějak zhoršilo tak skočím hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
4.7.15 22:04

@Neeya koukni ji poradne i na ocicka, jestli nesilha. A rekni mudr, at ji vysetri oci. V mem okoli mam 2 deti a obe uklani hlavy, protoze silhaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
4.7.15 22:11

@Hančíí ne, nesilha… silhani prestalo hned ze startu (nevim do kdy to ma zmizet, ale nesilha)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
4.7.15 22:25

@Neeya tak to jo. Dite v pul roce jiz silhat nesmi. Tak snad je to jen jeji momentalni zabava :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
5.7.15 20:27

Nechci strašit. Naše to taky dělala a občas dělá. Nešilhá. Ale i tak jsem byla na očním na vyšetření screenigem a má na jednom očičku 3,5 dioptrie. Šla jsem tam hlavně protože to máme v rodině strabismus a tupozrakost a dost mě tím překvapila protože jsem na ní nepozorovala vyloženě nějaký problém jen to naklánění občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.3.20 19:28
@Neeya píše:
Zdravim maminky… mam takovy dotaz. Moje dcerka (7. Mesicu) celkove krasne prospivq. Sama leze, sama si umi sednout, snazi se uz si i stoupat. Je od narozeni strasne hr, nikdy zadne problemy s vyhranenim strany nemela, nepotrebovali jsme cvicit. Proste nic… ale jsou to tri dny, mala sedi hraje si s hrackou nebo jen tak s rucickama, da jr nahoru (dlane zhuba ve vysi oci nebo vys) a nakloni hlavicku tak ze se pravym uchem jakoby polozi na prave rameno. Ale jen na tu jednu stranu, směje se u toho, tvari se spokojene… muzete mi poradit. Je to normalni, neco jakoby ja se stydim nebo by mohlo jit o nejaky problem? Nesetkala se nektera z vas s timto? Děkuji

@Neeya Dobry den, je to sice stara diskuze, ale mohu se zeptat, jak to u Vas dopadlo? Resime ted to stejne… dekuji 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.1.24 22:41

@Balancis dobrý den, take toto resime, mate nejake info? Jak jste dopadli prosim?🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.1.24 22:42

@Neeya dobrý den, prosím, jak toto dopadlo? Také toto řešíme u roční holčičky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.2.24 09:32
@123G123 píše:
@Balancis dobrý den, take toto resime, mate nejake info? Jak jste dopadli prosim?🙏

Dobrý den, už je to dlouho, ale v pohodě, přestal to dělat sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí