Nákup na splátky Celetem

Anonymní
4.5.12 18:19

Nákup na splátky Celetem

Ahoj všem ,ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti. Již jednou jsem si brali s manželem 9000,– na nákup v Ikea od Cetelem. Splátku jsem platila každý měsíc, ale ne do 15. v měsíci, jak mají napsáno. Někdy 21. někdy 24. někdy dříve. Vše jsem ale splatila, tak jak bylo dáno. Nikdy mi od nich ale nepřišlo žádné upozornění ani sankce. Vše bylo ok.
Teď bychom si rádi vzali na nábytek asi 16 000,– s tím, že to budu splácet asi 5 měsíců a zbytek bych potom doplatila naráz.
Myslíte, že jsme u nich vedení jako neplatiči či něco podobného? Nerada bych, aby nás to v obchodě nějak překvapilo…
Díky za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3278
4.5.12 18:25

Jak můžete být vedeni jako neplatiči, když jste splátky všechny splatili? A píšeš, že je vše o.k. Tak já myslím, že jsi si odpověděla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
4.5.12 18:26

Jasně, že vás nevedou jako neplatiče- je tam určitě nějaká lhůta splatnosti a tu jste stihali, jinak by vám chodili výpisy upomínek apod… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.12 18:31

No, myslela jsem to kvůli tomu, že jsem třeba neposílala splátku včas :mrgreen: . Ale opravdu mi od nich nikdy nic nepřišlo poštou, až jsem se i divila. A teď to docela potřebujeme a nemůžeme čekat, než budeme mít víc těch penízek najednou a nerada bych ze sebe udělala přímo na místě :) . A nemůže se stát, že když mi neposlali upomínku, že to tam někde mají, jako že jim dlužím a nám nic domů neposlali? Vždy dávají vědět poštou, že?

• Citovat
  • Upravit
18305
4.5.12 18:31

Přesně tak. Existujou dvě data - datum prodeje čili „datum uskutečnění zdanitelného plnění“ a datum splatnosti faktury (případně datum splatnosti splátky). Obě jsou uvedené na fakturách nebo na rozpisu splátek. Ten rozpis splátek je přílohou smlouvy o nákupu na splátky. (Zrovna tak je rozpis splátek přílohou smlouvy o finanční půjčce…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.5.12 18:33

Požádej o výpis z nebankovního registru dlužníků - tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.12 18:33

Aha, tak to vůbec nevím. Vím, že bylo na papíře, co mi poslali dodatečně, že splátka je 15. měsíci a jak jsem psala, někdy jsem to poslala 21. a jednou i 24.

• Citovat
  • Upravit
36544
4.5.12 18:34

Taky jsme měli věci na splátky, a vše OK, napřed jednu, pak druhou a bez problémů.. Takže si myslím že to bude v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.5.12 18:37

Anonymní: tak to můžete být vedení jako dlužníci, ale taky nemusíte. Je holt potřeba to zjistit… :nevim: Jinak „datum splátky“ je nejpozdější datum, dokdy musí být splátka na účtě toho, kdo vám půjčil nebo prodal na splátky. Zaplatit můžeš samozřejmě i o pár dní dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.12 18:37
@Monny píše:
Taky jsme měli věci na splátky, a vše OK, napřed jednu, pak druhou a bez problémů.. Takže si myslím že to bude v pohodě :palec:

A platili jsem vždy naprosto včas? Mně jde opravdu jen o to, aby to bylo ok, nepřišli jsme do obchodu a oni nám řekli, že máme smůlu. Manžel by mě asi roztrhl jak hada :P

• Citovat
  • Upravit
36544
4.5.12 18:41

Neplatila jsem vždy ve stejný termín, to se přiznám, ale vše v pořádku, žádné sankce ani napomenutí… Ale někdy jsem aspoň zavolala, že to zaplatím až třeba 17., nebo tak..
Pokud vám to neuznají u Cetelemu, tak je ještě Credium nebo HomeCredit… (skrz ně to taky dělají co jsem slyšela) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.5.12 18:44

Credium nebo HomeCredit taky nahlížejí do toho registru, jak jsem dával odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.12 18:47
@Monny píše:
Neplatila jsem vždy ve stejný termín, to se přiznám, ale vše v pořádku, žádné sankce ani napomenutí… Ale někdy jsem aspoň zavolala, že to zaplatím až třeba 17., nebo tak..
Pokud vám to neuznají u Cetelemu, tak je ještě Credium nebo HomeCredit… (skrz ně to taky dělají co jsem slyšela) :think:

Ono právě v obchodním domě Ikea dělají jen u Cetelemu. A my nikde jinde nechceme.
Já jsem jim právě nikdy nevolala ale jak jsem psala nikdy nic nedošlo. Tak se budu modlit, aby bylo vše ok a vyšlo to…

• Citovat
  • Upravit
36544
4.5.12 18:48

Tak si tam zavolej pro jistotu a zeptej se zda tam nemáte nějaké resty.. Možná je to lepší než být pak překvapená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.12 18:50
@Monny píše:
Tak si tam zavolej pro jistotu a zeptej se zda tam nemáte nějaké resty.. Možná je to lepší než být pak překvapená :lol:

Moc se mi nechce, ale asi budu muset. A když je to ale na manžela, tak mi toho asi moc neřeknou, že?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel