Nákupy v Drážďanech 2014
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nákupy v Drážďanech 2014
Ahoj, vím že diskuze o nákupech v Drážďanech tu už jsou, ale jsou staršího data. Mě zajímají čerstvé letošní zkušenosti, zda se vyplatí nakupovat potraviny a drogerii i po oslabení koruny… Sama jsem v Drážďanech párkrát nakupovala, ale ne nic velkého, tentokrát chceme s přítelem vyrazit autem a pořádně se zásobit. Jsme z Prahy.
Díky předem za reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Byla jsem minulý víkend, o dost levnější je drogerie, tedy samozřejmě jen něco.
Jinak já tam nenakupuju proto, že by se to nějak moc vyplatilo, zvláště ne při tomto kurzu, ale kvůli výběru a kvalitě.
- Citovat
- Upravit
@Meha já právě vim, že tam jsou kvalitnější výrobky… tim že to máme z Prahy docela daleko to chcem pojmout i jako výlet, protože je mi jasný, že s benzínem nic neušetříme, ale abysme nenakupovali ještě dráž než tady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@White_Queen Pokud to pojmete i jako výlet, tak Drážďany jsou moc hezké město, určitě to stojí za to si Drážďany projít, nejen Pragerstrasse
.
Záleží, jaké potraviny chcete kupovat, většina je asi cenově srovnatelných, něco je i dražší, např. maso, ale to já tam tedy nikdy nekupovala.
Co se týká drogerie, tak třeba aviváž je levnější, pak jsem kupovala šampon Lavera, ten v Německu vyjde také levněji.
Obecně věci na praní jsou levnější a přijde mi, že i kvalitnější.
Také jsou tam teď docela slevy na oblečení, vybrat se určitě dá.
Ale dříve s tím krásným kurzem kolem 25,– to bylo lepší
.
- Citovat
- Upravit
@Meha Já vim, v Drážďanech jsem byla už třikrát
. Máme to tam rádi, centrum je moc krásný a podívali jsme se i třeba k Moritzburgu a k částem, které nejsou přímo v centru… proto si chcem udělat i výlet, ne jen do auta, nakoupit a zpátky…
A drogerii kupuješ i značkové věci nebo třeba jenom Baleu? Vím že Balea vyjde o dost levněji, ale nevím jak ty dražší věci… a co třeba IKEA, je sortiment stejný jako u nás?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@White_Queen Aha, já myslela, že tam jedete poprvé
.
Kupuju jen značkovou drogerii, Baleu vůbec.
Přijde mi, že právě ta značková je levnější.
V IKEA jsem nikdy v Německu nebyla, mám známou, ta tam jezdí na akce, prý je to o dost levnější než tady, ale já s tím osobní zkušenost nemám.
- Citovat
- Upravit
Tak pokud máte mimčo, tak určitě nakupte v SRN pro něj. Já tam jezdím pravidelně každej měsíc, do kaufparku, a pro malou tam beru téměř vše…příkrmy, kosmetiku, kaše, mlíka, přesnídávky, ovocné kapsičky atd. atd. Za to tam ušetříš majlant
to nakoupíš v obchodě Muller. Jinak tam nakupuju ještě věci na praní, aviváže který opravdu voní a dlouho, pak nějaký uzeniny /zvláštní že u nich ve složení neudávají procenta masa, nevím jestli nemusí anebo se tam nepředpokládá, že párek bude ze sóji, ale prostě z masa
/ pak tam beru másla za 0.99 euro, taky super cena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky. chystam se nakoupit veci pro maleho v nemecku. kam tedy do tech drazdan mame presne, prosim, jet? asi bych chtela dm a kaufland. dekuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono pri dnešním kurzu 27,590 se jestě vyplatí nakupovat v Německu? My do Dresden jezdíme rádi kvůli městu, památkám, atmosféře a nákupy jsou taková tresnicka na dortu. Je fakt, ze naposledy jsem tam ulovila pěknou velkou Desigual kabelku za 50,–€ a letos taky za pade eur v Madridu, tady stala o nějaké petikilo víc, ale jezdit kvůli tomu tam by se se sakra nevyplatilo, navíc tyhle neplánovaně nákupy jsou nej… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 chci tam nakoupit kvalitnejsi vyrobky pro mimco - prikrmy, plenky. a i jidlo pro nas. treba se to nevyplati financne, ale kvalitou urcite
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z1908 …ahoj, jezdím do kaufparku. Jestli pojedete po dálnici od Ústí n. L. tak je to exit č. 5, Dresden
vyjedeš z dálnice, dáš se doleva. Pak dojedeš na semafory, tam jedeš zas doleva. No a pak už jen rovně přes další semafory a pak po levý straně máš kaufpark. DM tam není, ale je tam Müller, tam mají věcí pro děti hafo. Tedy příkrmy, UM, kaše, příkrmy, kosmetika atd. Tam nakupuju já, pleny se v SRN moc nevyplatí, ale ten zbytek co jsem psala je tam levnější o hodně moc
Múllera nejdeš v 1.patře, dole je pak kaufland ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z1908 píše:
@Hanka1 chci tam nakoupit kvalitnejsi vyrobky pro mimco - prikrmy, plenky. a i jidlo pro nas. treba se to nevyplati financne, ale kvalitou urcite
Jo to je fakt, ze v německém DM jsem pořídila daleko lepší věci za nižší nebo srovnatelné ceny, navíc v daleko větším vyberu a tenkrat tam meli zn. Bebivita, která je tady dostupná až teď a to mám místo mimca už prvňáčka ![]()
- Citovat
- Upravit
Jezdíme pravidelně a vždy mi to tam přijde výhodné. Drogerie levnější, kvalitnější. Nakupujeme toho pokaždé víc, většinou bereme i rodině
- Citovat
- Upravit
Ahojky rada bych se zeptala jestli nevite kdy začinaji vyprodeje v primarku dekuji dasa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.