Jakou máte náladu před menstruací?

Anonymní
13.12.23 11:04

Nálada před menatruací

Hezký den, jakou máte náladu před očekávanou menstruaci? Nemyslím teď fyzické bolesti, ale jen náladu. Já mám chuť každého „zapíchnout“, i partner mi říká, že je se mnou každý měsíc k nevydržení. Jak se na mě někdo křivé usměje nebo je nepříjemný, začínám brečet a chci to oplatit…
Jak jste na tom vy? Jsem v tom sama?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3837
13.12.23 11:12

Celkem intenzivní PMS prožívám až poslední roky. Jsem lehčeji na*ratelná, vadí mi více věcí, jsem nepříjemná sama sobě. Mám to přesně týden před MS. Když se přistihnu u takové nálady, tak si i dle výpočtu vždy velmi přesně odvodím, že to jsou hormony. A protože nejsem zvířátko, ale člověk co se dokáže ovládat, tak těch pár dní se snažím normálně fungovat, chovat k lidem normálně, pokud to neudržím, tak se omluvim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5238
13.12.23 11:42

Vetsinou jsem normalni, obcas se akorat snadneji nad necim dojmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
13.12.23 11:49

Jsem protivná sama sobě, vytočím se velice rychle a kvůli všemu…snažím se ovládat a manžela připravím, že „už je to zase tady“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4868
13.12.23 12:03
@Anonymní píše:
Hezký den, jakou máte náladu před očekávanou menstruaci? Nemyslím teď fyzické bolesti, ale jen náladu. Já mám chuť každého „zapíchnout“, i partner mi říká, že je se mnou každý měsíc k nevydržení. Jak se na mě někdo křivé usměje nebo je nepříjemný, začínám brečet a chci to oplatit…
Jak jste na tom vy? Jsem v tom sama?

Nejsi, to je klasické PMS. Mám to taky. Jsem podrážděná, dokáže mně vytočit i maličkost, začne mi vadit např. chaos v domě, který mně jinak nechává chladnou, vytáčí mně děti, manžel… :mrgreen: Některý měsíc je to více, jiný méně. Fajn je, že už to umím rozpoznat a snažím se s tím pracovat. Ale když je zrovna „fakt blbý“ měsíc, nenadělám nic a jsem prostě pár dní jak sedmihlavá saň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
13.12.23 13:19

Ja zadne PMS neznam, do posledni vteriny nevim, kdy to dostanu. Jsem za to rada, protoze to musi byt fakt opruz, kdyz s clovekem cloumaji hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
13.12.23 13:20
@Anonymní píše:
Jak jste na tom vy? Jsem v tom sama?

To jsou normální příznaky hormonální nerovnováhy, která v dlouhodobém horizontu může způsobit větší problémy, než je změna nálad. Tedy ano, je to problém spousty žen a ne, není to normální. Hledejte na internetu informace, jak dostat hormony do rovnováhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
13.12.23 15:00

Žádné PMS nemám :nevim: nálada se mi vůbec nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
13.12.23 16:44

Po vyndaní teliska tak je to nekdy hrozné to jsem pred tim vubec nemela, plačtivost, vybušnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
13.12.23 16:53

Má nálada se dá shrnout do jedné věty: Konečně bude zase análek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
13.12.23 16:55
@LadaSva píše:
To jsou normální příznaky hormonální nerovnováhy, která v dlouhodobém horizontu může způsobit větší problémy, než je změna nálad. Tedy ano, je to problém spousty žen a ne, není to normální. Hledejte na internetu informace, jak dostat hormony do rovnováhy.

Vykyvy hormonu, jsou v prubehu cyklu zcela normalni, ma je kazda zena…nejdriv je dominantni estrogen, pak koncem cyklu progesteron…je to tak v poradku. Kdyby se hladiny nemenily, byla by zena uz po prechodu… ;) Akorat, ze kazda zena na ty zmeny hladin reaguje jinak, nekdo fyzicky, nekdo psychicky, nekdo vubec, kazda jsme jina a mame jine dispozice. Existuji doplnky, ktere to mohou zmirnit, ruzne bylinky, magnesium plus vapnik, olej z Pupalky a pod…na internetu je toho plno, ale vesmes to pomuze az v dlouhodobejsim casovem horizontu…taky dela sve treba kofein a jeho nadbytek a samozrejme strava celkove. Mne nejvic na ruzne zachvaty zurivosti, pomohly Bachovy kapky, fakt zazrak :) Ale nevim, zda to primo souviselo s Pms, kazdopadne mi to pomohlo i v tom :) Ale je jasne, ze kazdemu pomuze neco trochu jineho…nekomu to treba srovna antikoncepce…zeny, co ji berou, vetsinou Pms neznaji v takove intenzite, protoze prave ty hormony nefunguji naplno, ale jsou v utlumu.

• Citovat
  • Upravit
2284
14.12.23 06:05

@Sonarka Ano, to co píšete je pravda a ano, alternativní metody zaberou v horizontu spíš měsíců, jak u koho a ano, i jmenované co píšete může ulevit. A ano, je samozřejjmě normální, že se v průběhu cyklu hladiy mění. Jenom v případě hormonální nerovnováhy, estrogenové dominance a PMS je průběh odlišný a to je ten problém. Estrogenovou dominanci nemusí nutně způsobit velký nadbytek estrogenu, ale i velký nedostatek progesteronu. Ne nadarmo se progesteronu také říká hormon štěstí. A u nerovnováhy a PMS je ho ve druhé fázi cyklu málo a může to být způsobeno i užíváním HA, protože nedochází k ovulaci, netvoří se žluté tělísko a není tedy hlavní zdroj progesteronu. Synteticky progestin se chová trochu jinak a nemůže nahradit bioidentický progesteron. A naprosto patrný je celý problém z obrázku. Ono pak dojde k rozhození celého hormonálního systému včetně štítné žlázy - vše spolu komunikuje - nadbytek estrogenu mj roztahuje cévy - návaly, změny teploty, migrény - a nadbytek estrogenu také negativně ovlivňuje psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí