Nález na eeg a plavání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.1.16 17:25

nalez na eeg a plavani

Syn pred rokem pri viroze v pretopene cekarne plne lidi omdlel, nasledne mu mudr. odebirala krev a opet zavravoral. Pote nasledovalo vysetreni na eeg, kde byl nalez, mozny vyskyt epilepsie plus doporuceni individualniho dohledu ve vode. MMR epilepsii vyvratila, odchazeli jsme se zpravou, ze syn je zdravy, od te doby neomdlel. Po roce kontrola, kde zjistili, ze puvodni nalez je mnohem mensi. Nicmene pri dotazu na plavecky vycvik v ramci vyuky mi bylo receno,,ze ma mit jednu osobu, ktera ho bude sledovat. Skola nikoho takoveho nema. Jaky mate na to nazor vy? Obvodni mudr. potvrdila zpravu, ze je zdrav a ze muze na plavecky vycvik, ze nema omezeni.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64943
29.1.16 17:34
@Anonymní píše:
Syn pred rokem pri viroze v pretopene cekarne plne lidi omdlel, nasledne mu mudr. odebirala krev a opet zavravoral. Pote nasledovalo vysetreni na eeg, kde byl nalez, mozny vyskyt epilepsie plus doporuceni individualniho dohledu ve vode. MMR epilepsii vyvratila, odchazeli jsme se zpravou, ze syn je zdravy, od te doby neomdlel. Po roce kontrola, kde zjistili, ze puvodni nalez je mnohem mensi. Nicmene pri dotazu na plavecky vycvik v ramci vyuky mi bylo receno,,ze ma mit jednu osobu, ktera ho bude sledovat. Skola nikoho takoveho nema. Jaky mate na to nazor vy? Obvodni mudr. potvrdila zpravu, ze je zdrav a ze muze na plavecky vycvik, ze nema omezeni.

a kdo teda řekl, že musí mít dohled? Pokud je něco takového ve zprávě, tak se divím obvodní, že napíše něco takového. Pokud vám ale nějaký odborník řekl, že raději s dohledem a vy jste to zatajila před obvodní, tak to není zrovna nejlepší od vás. Jinak znám kluka, který také dlouho neměl žádný záchvat, přesto musel mít doprovod na plavání. Jezdila jeho maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.16 17:37

Nestačilo by plaveckou školu upozornit, že se před lety vyskytlo takové doporučení, aby ho prostě víc hlídali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.16 18:18

Odpovim na raz. Kdyz rezonance vylouci nejake defekty a zaver je takovy, ze diteti nic neni, tak me osobne prijde „nadrazeny“ kontrole, ktera je po roce od kolapsu, ktery byl pri nemoci. Tu zpravu z rezonance doktorka samozrejme ma. Je v ni vylouceno neurologicke onemocneni. A dohled mi prijde samozrejmy pro vsechny deti stejne, nebo to tak neni?
Jednou jsme se na neurologii dostali, tudiz zde asi budem chodit na kontroly do 18let, mozna dele.

Rozhodne nikomu nic netajim. Ale pred 14dny jsem odevzdala prihlasku k plavani, kde prohlasuji ja i lekarka, ze je syn zdravy, coz je ve zpravr z mmr. A nyni po vcerejsi kontrole na eeg mam v hlave chaoz, nejak to nechapu… mozna mi staci se z toho vypsat, do skoly jdu az v pondeli.

• Citovat
  • Upravit
64943
29.1.16 18:23
@Anonymní píše:
Odpovim na raz. Kdyz rezonance vylouci nejake defekty a zaver je takovy, ze diteti nic neni, tak me osobne prijde „nadrazeny“ kontrole, ktera je po roce od kolapsu, ktery byl pri nemoci. Tu zpravu z rezonance doktorka samozrejme ma. Je v ni vylouceno neurologicke onemocneni. A dohled mi prijde samozrejmy pro vsechny deti stejne, nebo to tak neni?
Jednou jsme se na neurologii dostali, tudiz zde asi budem chodit na kontroly do 18let, mozna dele.Rozhodne nikomu nic netajim. Ale pred 14dny jsem odevzdala prihlasku k plavani, kde prohlasuji ja i lekarka, ze je syn zdravy, coz je ve zpravr z mmr. A nyni po vcerejsi kontrole na eeg mam v hlave chaoz, nejak to nechapu… mozna mi staci se z toho vypsat, do skoly jdu az v pondeli.

a kdo vám řekl, že tedy syn musí mít dozor? Jinak ten dozor probíhá tak, že ten „dozorující“ je stále v blízkosti i ve vodě, plave vedle něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.16 18:41

Vcera na te kontrole na eeg a furt na to myslim a procitam zpravy a nerozumim tomu. Tak jsem chtela vedet nazory a zda se s necim takovym treba nekdo setkal. Me rekla, ze tam muze byt kdokoliv, kdo se na dite bude divat. Ale jde pry o to, aby se ten clovek dival pouze na nej. Ne dozor pro vsechny.

• Citovat
  • Upravit
5002
29.1.16 18:51

Napíši naší osobní situaci s dcerkou, 4 roky. Jsme sledováni na neurologii od jednoho roku pro původní podezření na epileptickou činnost. Ta se, naštěstí, nepotvrdila, ale nějaký neurologický nález přeci jenom máme. Plavání jsme zvolili jako náhradu cíleného pohybu po ukončeném cvičení Vojtovou metodou. V současné době po kontrolním EEG 2X za sebou je nález vln nad rámec normy, které jsou u nás viditelné, ale bez klinických patologických příznaků v projevech dcerky. Dítě je vedeno jako zdravé, jen s tím sledováním na neurologii a má doporučenou zvýšenou prevenci úrazů hlavy, nejen u plavání. Neurolog nám posvětil plavání na poslední návštěvě, jako fajn věc. Dcerka plave ve školičce pro prťata jako zájmovém kroužku. Dozor je tam, jak tu někdo psal, podle počtu dětiček, caa na pět dětí, jedna instruktorka. Jedna, nebo dvě tedy s dětmi ve vodě, další v tu dobu dozírá na břehu, aby měla přehled, kdyby se něco dělo. Dítě plavě rádo a my jsme rádi, že jí to baví.

Pak mám ještě zkušenost v širší rodině. Synovec měl v dětství několik velkých záchvatů, které po léčbě do 6 let věku ustoupily. Původně prognóza fakt nepěkná. Pomohla mu ale hodně cílená medikace antiepileptiky.
Synovec ve školním věku to měl pak v době svého povinného školního plavání tak, že s ním chodil jako individuální dohled po dohodě se školou, doktorem a bazénem, plavat jeho táta. Jemu to v práci nějak vycházelo, všichni byli spokojení, nejvíc samo synovec, jinak by na školní plavání nesměl. To je moje troška do mlýna. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
29.1.16 19:21
@momikova píše:
Napíši naší osobní situaci s dcerkou, 4 roky. Jsme sledováni na neurologii od jednoho roku pro původní podezření na epileptickou činnost. Ta se, naštěstí, nepotvrdila, ale nějaký neurologický nález přeci jenom máme. Plavání jsme zvolili jako náhradu cíleného pohybu po ukončeném cvičení Vojtovou metodou. V současné době po kontrolním EEG 2X za sebou je nález vln nad rámec normy, které jsou u nás viditelné, ale bez klinických patologických příznaků v projevech dcerky. Dítě je vedeno jako zdravé, jen s tím sledováním na neurologii a má doporučenou zvýšenou prevenci úrazů hlavy, nejen u plavání. Neurolog nám posvětil plavání na poslední návštěvě, jako fajn věc. Dcerka plave ve školičce pro prťata jako zájmovém kroužku. Dozor je tam, jak tu někdo psal, podle počtu dětiček, caa na pět dětí, jedna instruktorka. Jedna, nebo dvě tedy s dětmi ve vodě, další v tu dobu dozírá na břehu, aby měla přehled, kdyby se něco dělo. Dítě plavě rádo a my jsme rádi, že jí to baví.Pak mám ještě zkušenost v širší rodině. Synovec měl v dětství několik velkých záchvatů, které po léčbě do 6 let věku ustoupily. Původně prognóza fakt nepěkná. Pomohla mu ale hodně cílená medikace antiepileptiky.
Synovec ve školním věku to měl pak v době svého povinného školního plavání tak, že s ním chodil jako individuální dohled po dohodě se školou, doktorem a bazénem, plavat jeho táta. Jemu to v práci nějak vycházelo, všichni byli spokojení, nejvíc samo synovec, jinak by na školní plavání nesměl. To je moje troška do mlýna. :mavam:

Mám stejnou zkušenost. Když jsem učila, měla jsem ve třídě holčičku, která právě vzhledem k dávnějšímu jednorázovému záchvatu měla povolené plavání (v rámci výuky v ZŠ) s ind. doprovodem. Po dohodě mezi mnou a rodinou s holčičkou chodila babička. Ani s ní neplavala jenom jí z lavičky sledovala. Pokud se právě z nějakých zdr. důvodů dítě nemůže plavání v rámci povinné výuky ve škole zúčastnit, je na dané pololetí lékařem osvobozeno z TV a tudíž na vysvědčení neklasifikováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.16 19:28

Já byla stejný případ. nemívala jsem epilepticé záchvaty často, ale měla jsem dva v dětství. na plavání se mnou musel ajezdit osoba, která mne hlídala. ale já tedy brala tehdy preventivně léky, které mi pak v pubertě vysadili.
jinak těžko říct, stran nálezu na eeg, ale epileptický záchvat grand mal prožije jednou v životě každý člověk, ale většina o tom neví a nic to neznamená.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.16 08:02

My nemame nikoho, kdo by mohl jezdit na plavani a sledovat dite :,( u nas ti, kteri nesmi plavat, sedi na lavickach a koukaji na ty, kteri plavou. To je pro me sileny. predevsim to, ze v nemocnici po rezonanci reknou, nic tam neni, dite zdravo a nasledna kontrola zopakuje dohled ve vode. :zed:

• Citovat
  • Upravit
35323
30.1.16 11:07
@Anonymní píše:
My nemame nikoho, kdo by mohl jezdit na plavani a sledovat dite :,( u nas ti, kteri nesmi plavat, sedi na lavickach a koukaji na ty, kteri plavou. To je pro me sileny. predevsim to, ze v nemocnici po rezonanci reknou, nic tam neni, dite zdravo a nasledna kontrola zopakuje dohled ve vode. :zed:

Tak velmi pravdepodobne to je proto, ze zadne vysetreni neni stoprocentni a MR NENI nadrazena EEG, je to vysetreni zalozene na uplne jinem principu. Tedy, pokud je nalez na EEG, tak dite nemusi byt stroprocentne zdrave, ani kdyz ma normalni nalez na MR. Staci to jako vysvetleni?
Dalo by se rict, ze MR v podstate epilepsii nemuze zcela jednoznacne vyvratit, ne na 100%.

Podotykam, ze nejsem neurolog, tedy tomu zas tak dokonale nerozumim, ale vim, ze v medicine stroprocentni jistota neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.16 15:46

Tomu tedy ted nerozumim. EEG neco signalizovala, mudr. rikala cosi o mozne epilepsii a MR to vyvratila. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35323
30.1.16 19:09
@Anonymní píše:
Tomu tedy ted nerozumim. EEG neco signalizovala, mudr. rikala cosi o mozne epilepsii a MR to vyvratila. :nevim:

Kdo rekl, ze to MR vyvratila? Na MR nebyl nalez, ja v tom vidim rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.16 19:19
@mroe píše:
Kdo rekl, ze to MR vyvratila? Na MR nebyl nalez, ja v tom vidim rozdil.

neurolozka, ze tam nic neni. Ale ze bude nadale sledovan, jen ma mit ten dohled z lavicky, kdyz je ve vode a kontrola za rok. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35323
30.1.16 19:26

No ano, na MR nalez neni. Ale to nevylucuje moznost, ze epilepsii presto ma, co je na tom nejasneho?
Doporucuju si precist treba tohle, cast, kde se pise o MR. http://www.klinikazdravi.cz/…epsie-362533

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí